lukaszw pisze:to jest wina Play co wyjaśniłem u góry to nie komuna gdzie nie ma wyboru i jest tylko jeden jedyny słuszny dostawca usług takich czy innych
Owszem, komuna nie jest, jednak niestety, jak każdy, przysłowiowy "Kowalski" my też za to płacimy. Owszem, może nie "w okienku", ale jednak. Staramy się szukać dostawcy, który terminowo będzie wywiązywał się z dostarczenia przesyłki, natomiast jak już pisałem, nie mamy często na to wpływu. Owszem, możemy zatrudnić jakąś znaną firmę kurierską, jednak mam pytanie, czy chciałbyś aby koszta tych dostaw zostały uwzględnione np. w Twoich rachunkach?? Chyba nie, tak jak każdy, liczymy na jakość w stosunku do ceny. Jeżeli zdecydowałbyś się na wszystko, bez względu na cenę, to nie byłoby to dobre rozwiązanie. Jak już mówiłem, zgłaszamy to do dopstawcy, jednak to wszystko co możemy zrobić. Nie zapomnij również, że każdy dostawca ma też swój Regulamin i w oparciu o jego wytyczne załatwia sprawy. To, że zmienimy na innego to nie zawsze pomaga. Dlatego szczerze polecam E - fakturę, którą zawsze otrzymacie na czas, zaraz po jej wystawieniu. Jeżeli ktoś nie ma dostępu do internetu, to rozumiem, że nie może sobie na to pozwolić i zdany jest "na papierowe fv", jednak my też rozumiemy, że dostawcy się spoźniają z przesyłkami. Czy kiedykolwiek miałeś zablokowany telefon w naszej sieci, jeżeli spóźniłeś się z zapłatą kilka dni?? Wątpię. Zgodnie z Regulaminem, blkadę mamy prawo wprowadzić po około 14 dniach od daty wpływu na koncie wymienionej na fv. Jednak zanim to zrobimy i tak jeszcze staramy się wyjaśnić, co jest przyczyną braku wpłaty. Na tym pozwól, że zakończę ostatecznie dyskusję na temat wysyłki faktur.
P.s. Nie poczułem się urażony, choć ton niewątpliwie mógłby być inny. Rozumiem Cię, że tak mogłeś zareagować, ale zrozum też to, co ktoś stara Ci się wyjaśnić. Zapewniam, że nie szerzę żadnej "propagandy", tylko staram się Wam wyjaśnić pewne wątpliwości w miarę moich możliwości.
Pozdrawiam.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.