• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 26 z 182
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 182

#368179  autor: belekeke
 05 lis 2009, 19:08
suisse pisze:
lolekanabolek pisze:Starych play abonament już nie ma, nie przedłużą ci go z nowym telefonem. Wiem, bo mi też w grudniu się kończy Play Abonament za 50 zeta i już mnie atakują telefonami. Zaproponowali mi Nowy Play 65 z 15 zł rabatem + telefon.
Można bez problemu przedłużyć stary abonament na 2 lub 3 lata z nowym telefonem i zostając na starych zasadach.

Jeżeli komuś nie zależy na telefonie proponuję podpisać umowę na rok z dodatkowym pakietem minut do wszystkich sieci.
Jesteś pewny? A czy przypadkiem jak będę chciał mieć dalej taki sam abonament to nie będę musiał zostać przy starym fonie?
Czytam tak tu różne wypowiedzi osób którym kończy się umowa w grudniu a nawet w styczniu i piszecie że PLAY do was dzwoni z ofertami, dziwię się że do mnie nikt do tej pory nie dzwonił a umowa kończy mi się już za miesiąc.

#368278  autor: bartek_p
 06 lis 2009, 14:51
bartek_p pisze:Dziś telefon - 'super oferta' - jak tym razem ja zapytałem, czy mają mi do zaproponowania to o czym piszę wyżej, konsultantka zdębiała. I poprosiła o czas, dziś popołudniu ma mi przygotować wyjątkową ofertę. No nic. Czekam.

Zobaczymy co dalej :) Z dotychczasowych doświadczeń wiem jedno - burdel mają tam niezły. Zupełnie inne zeznania konsultantów, jeszcze inne pracowników w punktach Play.

A! Podczas jednej z w/w rozmów zaproponowano mi poczekać pół roku na taryfy z okazji urodzin Play. :shock:
Jestem po niespełna 20-minutowej rozmowie z Play. Zadzwoniła do mnie konsultantka, proponując nic ponad to, co dostaną klienci podpisując pierwszą, zupełnie nową umowę w Play. Jedynym profitem, jaki mi zaproponowała to rabat w wysokości 50 złotych od cennika telefonów. Aha - no i wygoda, że mu kurier do domu telefon przywiezie.

W ogóle najśmieszniejsze było to, że ja uświadamiałem konsultantkę o ofertach dla nowych abonentów - bo pani w ogóle nie wiedziała, że jesienna taryfa jest ogólnodostępną promocją! :? Żałosne. Coraz bliżej mi ku rozwiązaniu umowy. Dla zasady. Bo kpiną dla mnie jest to, że proponują mi poczekać jeszcze pół roku.

#368281  autor: Rezo
 06 lis 2009, 15:13
To że dzwonią 2-3 miesiące wcześniej to normalne.
Brak wystarczającej wiedzy nt. ofert lojalnościowych można chyba tłumaczyć tym, że czasem dzwonią konsultanci nie z samego Play, ale z firmy zewnętrznej. A im, nic nie wolno ponad to co widzą w monitorze. Takie są moje podejrzenia. Można też zadzwonić samemu i poprosić o przełączenie rozmowy do działu przedłużania umów, być może to przyniesie jakieś efekty..
Ostatnio zmieniony 06 lis 2009, 21:08 przez Rezo, łącznie zmieniany 1 raz.

#368282  autor: bartek_p
 06 lis 2009, 15:19
dzwoniłem, obiecali, że oddzwonią.
i oddzwonili.
patrzy posty wyżej.

#368293  autor: Grummi
 06 lis 2009, 16:10
Dzisiaj byłem w salonie i również nie zaproponowali mi nic ciekawego. Mam pytanie (może ktoś jest bardziej zorientowany niż kobiecina w salonie): na stronie playa są różne cenniki, m.in. cennik telefonów z rabatem, o co chodzi z tym rabatem, komu przysługuje? W salonie powiedzieli, że to właściwie jest nieaktualne, ale przecież to nowy cennik.

#368299  autor: michal1984
 06 lis 2009, 16:46
Czy przy umowie play lajt (30 zł) jest możliwe jej przedłużenie z telefonem na 2 albo 3 lata. Oferta ta dla telefonu w tym abonamencie jest najbardziej korzystna, dzięki darmowej usłudze 2 za 1 i nie chciał bym tego zmieniać na nowe taryfy.
I tu problem jest bo zdania w salonach są podzielone, jedni twierdzą, że można w innym już, że nie, a umowę mam do początku grudnia, więc chciałbym wiedzieć na czym stoję.
 #368331  autor: Bartas
 06 lis 2009, 19:03
Witam mam pytanie po jakim czasie mozna wymienic telefon w play jesli ma sie abonament na 3 lata a minal juz rok po roku czy dopiero jak sie skonczy umowa po 3 latach? Pozdrawiam.

*B@rt@s*
 #368362  autor: Grummi
 06 lis 2009, 21:04
Bartas pisze:Witam mam pytanie po jakim czasie mozna wymienic telefon w play jesli ma sie abonament na 3 lata a minal juz rok po roku czy dopiero jak sie skonczy umowa po 3 latach? Pozdrawiam.
Skoro podpisałeś umowę na 3 to dopiero po 3 latach. Chyba że będziesz jakoś renegocjował umowę, ale moim zdaniem to nic nie da.

#368363  autor: Rezo
 06 lis 2009, 21:06
michal1984 pisze:Czy przy umowie play lajt (30 zł) jest możliwe jej przedłużenie z telefonem na 2 albo 3 lata. Oferta ta dla telefonu w tym abonamencie jest najbardziej korzystna, dzięki darmowej usłudze 2 za 1 i nie chciał bym tego zmieniać na nowe taryfy.
I tu problem jest bo zdania w salonach są podzielone, jedni twierdzą, że można w innym już, że nie, a umowę mam do początku grudnia, więc chciałbym wiedzieć na czym stoję.
Ja bym po prostu wybrał najkorzystniejszą opcję i się nie zastanawiał :-D . (Chyba że chcesz poczekać kilka dni - 10 listopada może przedstawią szczegóły nowej oferty świątecznej).

#368364  autor: Jedrker
 06 lis 2009, 21:08
Bartas,
a co znudził się już telefonik na raty, i zachciało się nowego ?
W tym temacie odnośnie tego zostało już wszystko napisane, wystarczyło tylko trochę inicjatywy i byś się dowiedział, że umowę przedłużyć można na 3 miesiące przed zakończeniem obecnej ....

#369136  autor: wikik
 11 lis 2009, 00:05
A od dziś nie można już przedłużać umów na oryginalnych warunkach. Trzeba brać albo taryfę miesiąca albo 3x więcej.
Niestety nie jest dostępna też nowa oferta OP Pro.
Umowa kończy mi się za 15 dni i jeszcze nikt do mnie nie dzwonił.

#369463  autor: Shi-a
 12 lis 2009, 21:17
To pofatyguj się do salony Play i powiedz, że kończy Ci się umowa i zastanawiasz się co dalej.
Mnie umowa kończy się dopiero w styczniu...ale już teraz biorę umowę na mix'a z którego będzie korzystał kto inny, ale mniejsza o to. Od słowa do słowa powiedziałam Panu z którym rozmawiałam, że mam umowę abonamentową i że kończy mi się w styczniu a Pan jak się okazało obrotny i sprytny zaproponował że sprawdzi czy już jest dla mnie przygotowana jakaś oferta z telefonem, ja przedstawiłam mu czego oczekuję i jak się okazało już teraz mogę przedłużyć umowę, co będzie miało swoje następstwo w tym, że rachunek za grudzień i styczeń będzie już w nowej taryfie. Czyli tak jakby za to, ze z nimi zostanę skracają mi poprzednią umowę o 2 miesiące.
Dodatkowo są już promocje świąteczne więc za 20zł (przez pół roku potem 40zł) dostaje 137min do wszystkich wymienne na smsy i stawkę 0,29gr poza abonamentem. Mnie odpowiada jak najbardziej :)
Także wszystkim który chcą przedłużać umowę z play polecam wybrać się 2-3 miesiące przed jej końcem do salonu firmowego.

#369470  autor: Rezo
 12 lis 2009, 21:43
Shi-a pisze:...Od słowa do słowa powiedziałam Panu z którym rozmawiałam, że mam umowę abonamentową i że kończy mi się w styczniu a Pan jak się okazało obrotny i sprytny zaproponował że sprawdzi czy już jest dla mnie przygotowana jakaś oferta z telefonem, ja przedstawiłam mu czego oczekuję i jak się okazało już teraz mogę przedłużyć umowę, co będzie miało swoje następstwo w tym, że rachunek za grudzień i styczeń będzie już w nowej taryfie. Czyli tak jakby za to, ze z nimi zostanę skracają mi poprzednią umowę o 2 miesiące.
Dodatkowo są już promocje świąteczne więc za 20zł (przez pół roku potem 40zł) dostaje 137min do wszystkich wymienne na smsy i stawkę 0,29gr poza abonamentem. Mnie odpowiada jak najbardziej :)
Także wszystkim który chcą przedłużać umowę z play polecam wybrać się 2-3 miesiące przed jej końcem do salonu firmowego.
tylko czy łączny okres zobowiązania wobec operatora ulega zmianie? Chyba i tak zobowiązanie wydłuża się o okres miesięcy liczony od stycznia, pomimo że nowe warunki wchodzą wcześniej? Jeśli jest inaczej poprawcie mnie.

#369480  autor: Shi-a
 12 lis 2009, 22:23
Nie łączny okres zobowiązania nie ulega zmianie...pytałam o to 3x bo wydawało mi się, że jakoś tak hm podejrzanie korzystnie to wypada. Ale możliwe, że źle zrozumiałam Pana z którym rozmawiałam...ale nie wydaje mi się. Na pewno dopytam o to:)

#369494  autor: emitar
 12 lis 2009, 23:11
Shi-a pisze:Nie łączny okres zobowiązania nie ulega zmianie...pytałam o to 3x bo wydawało mi się, że jakoś tak hm podejrzanie korzystnie to wypada. Ale możliwe, że źle zrozumiałam Pana z którym rozmawiałam...ale nie wydaje mi się. Na pewno dopytam o to:)
ja ostatnio przedłużałem umowę (6 miesięcy bez telefonu) to pani w salonie powiedziała mi tak: nowa umowa obowiązuje od kolejnego okresu rozliczeniowego i będzie trwała 6 miesięcy od końca poprzedniej umowy

#369512  autor: Shi-a
 13 lis 2009, 00:56
Mhhhmmmmmmmm, może faktycznie źle zrozumiałam :) Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Ale tak czy siak wychodzi na to samo, jakby czekać do końca umowy i podpisać aneks :) Umowa kończy się np. za 2 miesiące i kolejna na 24m, czyli czy tak czy tak jest to nastepna umowa dopiero za 26miesięcy:)
Mnie to odpowiada, bo stawka tańsza...także same plusy.

#369639  autor: wikik
 13 lis 2009, 19:53
Przedłużanie wcześniej ma znaczenie, jeśli nowe warunki nie są powiązane z obniżką abonamentu lub minuty lub czymś darmowym przez cały okres umowy. To jest wtedy tak liczone, że wchodzi na okres 24 lub 36 miesięcy a umowa może jeszcze nawet 2 miesiące dłużej trwać.
Tak będzie z taryfą miesiąca. Jeśli ktoś ją weźmie 2 miesiące przed końcem obecnej umowy to rabat 15 zł będzie tylko przez 24 miesiące a 2 ostatnie miesiące abo będzie 65 zł, chyba, że znów przedłuży się umowę 2 miesiące wcześniej.
W przypadku, gdyby ktoś chciał przenieść numer lub rozwiązać umowę to bezwzględnie trzeba będzie zapłacić przez 2 ostatnie miesiące 65 zł.

#370155  autor: TomekO
 16 lis 2009, 15:45
Mam pytanie odnośnie formalności jak się przedłuża umowę przez kuriera. Wybrałem „RePlay Ekstra z upustem 50%”. Rozumiem że kurier będzie miał "Umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych" i są tam rubryki ( w mojej starej umowie takie są) oferta podstawowa: to będzie One Play 45, druga rybryka promocja: będzie RePlay Ekstra z upustem 50% ? Konsultant zapewniał mnie że umowa będzie na 18 miesięcy liczone od dnia zawarcia aneksu a nowa taryfa od następnego dnia po podpisaniu. W regulaminie jest mowa o 18 miesiącach ale od końca obecnej umowy a nowa oferta jest od następnego okresu rozliczeniowego lub od jeszcze kolejnego jeżeli aneks jest na 14 dni przed nowym okresem rozliczeniowym. Pozmieniali te umowy ? Bo takiej na powyższych warunkach nie widzę na stronie Playa ? Mnie się rozchodzi o tą promocję.

#370159  autor: Rezo
 16 lis 2009, 16:03
TomekO pisze: Konsultant zapewniał mnie że umowa będzie na 18 miesięcy liczone od dnia zawarcia aneksu a nowa taryfa od następnego dnia po podpisaniu. W regulaminie jest mowa o 18 miesiącach ale od końca obecnej umowy a nowa oferta jest od następnego okresu rozliczeniowego lub od jeszcze kolejnego jeżeli aneks jest na 14 dni przed nowym okresem rozliczeniowym. Pozmieniali te umowy ? Bo takiej na powyższych warunkach nie widzę na stronie Playa ? Mnie się rozchodzi o tą promocję.
Umowa powinna się raczej wydłużyć o 18 miesięcy licząc od dnia końca twojej obecnej umowy, a nie od dnia przedłużenia. Natomiast warunki promocyjne - np. pakiet 500 minut, z tego co rozumiem, powinny wejść od pierwszego dnia nowego okresu rozliczeniowego, po dacie podpisania nowej umowy.
Zobacz co będzie napisane w regulaminie promocji, który przywiezie Ci kurier.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#370161  autor: TomekO
 16 lis 2009, 16:11
Rezo pisze: Umowa powinna się raczej wydłużyć o 18 miesięcy licząc od dnia końca twojej obecnej umowy, a nie od dnia przedłużenia. Natomiast warunki promocyjne - np. pakiet 500 minut, z tego co rozumiem, powinny wejść od pierwszego dnia nowego okresu rozliczeniowego, po dacie podpisania nowej umowy. Zobacz co będzie napisane w regulaminie promocji, który przywiezie Ci kurier.
Właśnie na takie rozwiązanie jestem przygotowany. Pewnie wyjdzie w praniu.

[ Dodano: 2009-11-16, 16:48 ]
Przyszła mi na maila informacja że zamówienie jest realizowane: One Play 45 + Replay Ekstra z upustem 50%. Czyli wszystko zgodnie z zamówieniem.

[ Dodano: 2009-11-18, 17:11 ]
Podpisałem dzisiaj 18 listopada 2009 r. Replaya przez kuriera. O ile od rozmowy telefonicznej z konsultantem z 16 listopada 2009 r. szybko się uwineli wysyłając aktualne informacje o przesyłce mailem i smsem to regulaminy Playa to normalnie masakra jak instrukcja ruskiego czołgu ;) Z aneksem dostałem tylko regulamin "Oferta Promocyjna RePlay Ekstra z upustem 50%" który wisi jako aktualny regulamin. Okazuje się że jest nowszy regulamin tej oferty "Oferta Promocyjna RePlay Ekstra z upustem 50% (18)" i chyba mnie będzie obowiązywał :) ? W aneksie są dwa punkty z tego nowego regulaminu. Różnią się momentem wejścia postanowień w życie. Chyba wejdą 10 dni roboczych od daty jego zawarcia ?
  • Strona 26 z 182
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 182
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26