• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #360522  autor: matig89
 19 wrz 2009, 10:03
jezeli posiadacie oferte mix w jakiejs sieci lub wlasnie chcecie z takiej skorzystac piszcie tutaj pytania i informacje jakie o niej posiadacie:) na pewno wielu uzytkownikom sie to przyda a jeszcze nie widzialem takiego tematu:)

#360534  autor: aizo
 19 wrz 2009, 10:56
Ja zdecydowanie odrazam MIX-a
Mam teraz Orange Nowy Mix da firm i jest jedna wielka kupa
Cennik mało korzystny ,brak możliwości wykupienia jakiś pakietów (sms, wybrany numer itp)
Jak sie konczyły punkty profit to nie mogłem doładować swojego konta,czemu bo nie ...
Kupiłem popa i jest to zdecydowanie lepsza oferta nic mix
Kumpel miał w Plusie mixa i tez był nie zadowolony

Do tego telfony nie na lepsze z sa (a umowa na 24 miechy)

Połączenie nie może być zrealizowane.

#360545  autor: Vieslav
 19 wrz 2009, 11:16
Na dzień dzisiejszy kompletnie nie opłaca się brać mixa. W tym z reguły ceny są w granicach 50-60gr za minute. Telefony też tanie nie są. Jeśli już koniecznie chcesz telefon z umową to zainteresuj się Zetafonem w Orange, Tak-tak fonem w Erze, albo Heyah mixem. Tam masz 29gr za minutę, multum pakietów obniżających ceny połączeń. Jedynie musisz regularnie doładowywać (tak jak w mixie rachunki płacić).

#360559  autor: thonka
 19 wrz 2009, 11:56
a bym polecil mixa w plusie. najlepiej z doladowaniami za 30zl.
stawki na polaczenia moze takie sobie (58gr minuta...), ale mozna aktywowac pakiety internetowe czy nieograniczony darmowy nr w sieci, tak jak w simplusie, a sama umowa jest na doladowania, a nie tak jak w orange czy erze na okreslony czas utrzymac wychodzace/doladowac przynajmniej raz w miesiacu dana kwota.
jest to o tyle wygodne, ze biorac nawet 30 doladowan po 30zl, jak je doladujesz w rok, to po tym roku telefon jest twoj, a Ty nie masz juz zadnych zobowiazan wobec Plusa i umowe mozesz przedluzyc lub zrezygnowac. doladowane za 30zl jest o tyle wygodne, ze nie nadszarpuje tak budzetu jak 50zl, a w razie potrzeby mozna zawsze wzglednie 'tanio' doladowac konto i tym samym skrocic sobie czas zobowiazania.
obecnie mozna na caly okres korzystania z mixplusa dostac jeszcze 50 darmowych smsow do wszystkich lub 150 smsow do plusa.

ew. zawsze jest mix w play gdzie sa w miare tanie telefony. umowa podpisuje sie tam na laczna kwote doladowan. musisz np. doladowac konto na lacznie 900zl przez max. 30 miesiecy co wychodzi min. 30zl miesiecznie.
wielokrotnosci to 10zl, 20zl, 30zl, 50zl na 30 lub 40 miesiecy.
minuta za 39gr. sms 18gr. mozliwe wykupienie pakietow w sieci i sms, oraz zbieranie miniut.

mixy w innych sieciach totalnie sie nie oplacaja.

zetafon w orange i taktak fon w erze to nic innego jak tamtejsze oferty prepaid ze zobowiazaniem czasowym do utrzymania aktywnego konta. nie doladujesz na czas, by utrzymac akywne konto - kara.
duza zaleta to to, ze korzysta sie tam z obecnych taryf prepaid i ew. zmiana cennika taryfy skutkuje rowniez dla nas, a nie jak w typowych mixach gdzie taryfa jest osobna i rzadko podczas umowy zdarzaja sie obnizki...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#360563  autor: alex1155
 19 wrz 2009, 12:23
thonka pisze:
zetafon w orange i taktak fon w erze to nic innego jak tamtejsze oferty prepaid ze zobowiazaniem czasowym do utrzymania aktywnego konta. nie doladujesz na czas, by utrzymac akywne konto - kara.
duza zaleta to to, ze korzysta sie tam z obecnych taryf prepaid i ew. zmiana cennika taryfy skutkuje rowniez dla nas, a nie jak w typowych mixach gdzie taryfa jest osobna i rzadko podczas umowy zdarzaja sie obnizki...
W TTfon nie mozna zmienic taryfy. Do wyboru jest tylko Happy ze stawka początkowa 77 gr do wszystkich. W przypadku zatafona i TTfona należy pamiętać że umowa jest na czas i w zdecydowanej większości klienci podpisuja tu umowe na 3 lata gdyz przy 2-letnim kontrakcie cena telefonu jest delikatnie ujmując wysoka.
Ogolnie to Plus i Play jeśli chodzi o mixysą najlepsze. O Nowej Era mix i Orange Mix szkoda wspominać.

#360579  autor: thonka
 19 wrz 2009, 13:30
alex1155 pisze:W TTfon nie mozna zmienic taryfy. Do wyboru jest tylko Happy ze stawka początkowa 77 gr do wszystkich.
myslalem, ze zrezygnowali z tej archaicznej taryfy w tej ofercie... no coz... tego nie wiedzialem ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#360649  autor: mariusz9a
 19 wrz 2009, 21:04
thonka pisze:a bym polecil mixa w plusie. najlepiej z doladowaniami za 30zl.
stawki na polaczenia moze takie sobie (58gr minuta...)
Można kupić pakiet gdzie minuta do wszystkich (bez Play) to 29gr/min.
thonka pisze:obecnie mozna na caly okres korzystania z mixplusa dostac jeszcze 50 darmowych smsow do wszystkich lub 150 smsow do plusa.
Oczywiście co miesiąc te 50 lub 150 SMS :-)

#360652  autor: thonka
 19 wrz 2009, 21:19
29gr w pakiecie 21 minut za 6zl, ktorych to mozna miec w miesiacu max. 2... niezbyt sie postarali...

#360681  autor: mariusz9a
 19 wrz 2009, 23:55
thonka pisze:29gr w pakiecie 21 minut za 6zl, ktorych to mozna miec w miesiacu max. 2... niezbyt sie postarali...
Lepsze to niż nic... (inni wcale się nie postarali ;-) ) Ale powiedzmy sobie szczerze, wybierając ofertę Plusa, raczej nastawiamy się na kontakt wewnątrz Plusa (nikt normalny nie wybierze oferty Plusa jak w kontaktach same numery np z Orange). Policzmy: 42 minuty za 12zł + darmowy numer (całkowicie bez limitu rozmowy i SMSy z wybranym numerem) za 10zł (lub równowartość za 10zł - 200 minut do Plusa i stacjonarnych) + Internet 100MB za 10zł + pakiet 500 SMS do Plusa za 5zł + pakiet darmowych SMS do wszystkich (50 sztuk) za 0zł = 37zł*/miesiąc, także ładujemy częściej niż raz w miesiącu przy zobowiązaniu za 30zł.

* zakładam że nie dzwonimy wcale do Play

Za 37zł/miesiąc chyba żaden mix nie daje więcej...

#368084  autor: Wiktor74
 04 lis 2009, 23:02
mariusz9a pokaż mi gdzie w ofercie mixplusa jest darmowy numer, bo szukam i nie mogę znaleźć,
a chciałbym przenieść simplusa do mixa, ale pod warunkiem że w mixie jest darmowy numer.
Może słabo szukam, bo już późno...

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#368109  autor: Wiktor74
 05 lis 2009, 10:44
ARKADIOS, dzięki, tylko że ja będę nowym klientem, a to jest dla obecnych klientów :cry:
nawet nie zaglądałem do tej zakładki z tego powodu

#368120  autor: KamaZ
 05 lis 2009, 11:30
Jak już zostaniesz klientem to będziesz wtedy obecnym 8)

#370904  autor: Wiktor74
 20 lis 2009, 19:04
KamaZ, no i jestem :lol:
mam numer za 10zł
pakiety internetowe i gg jak w simplusie
do tego jeszcze pakiet 50sms do wszystkich gratis
dla mnie to był najlepszy wybór

#370990  autor: KamaZ
 21 lis 2009, 10:50
No to spoko :-) Jak narazie to nie mogę się przekonać do Mixplusa i ogólnie do żadnego mixa ani abonamentu :P

A tak odnośnie tematu Mixtura Pro rożni się czymś od zwykłej oprócz stawki za minute oraz jakichś tam bonusów początkowych?

#370996  autor: darase
 21 lis 2009, 11:30
Tak mix plus to najlepsza oferta, trzymają mnie w niej pakiety internetowe,30 doładowań załatwiam w półtora roku i to jest najlepsze:) kiedyś takie telefony były dobre, teraz mam abo w play i spłacam telefon a rozmowy mam gratis:) Przełożyłem plusa kartę do tela z play. Zeby play miał edge u mnie to żegnaj plus.

eCoal i nie ma problemu :-)