Od tygodnia też mam C5212 i muszę sprostować parę spraw:
Co do Plusów.
Sławek pisze:2. Dobra jakosc dzwieku w sluchawce- bez zarzutu.
Na drugiej karcie niestety słychać "echo", osoby z którymi rozmawiałem słyszeli samych siebie.
Sławek pisze:3. Bateria wydaje sie na razie dobrze trzymac.
Pierwszego dnia wytrzymała 3 dni teraz około dwie doby wytrzymuje ale zacząłem pisać dużo smsów i słuchać muzyki(z karty pamięci,teraz ją wyjąłem i sprawdzę czy coś się zmieni). Dwa dni jak na "dwa" telefony to niezły wynik.
Sławek pisze:Minusy:
1. Dual sim- druga karta daje jedynie mozliwosc odbierania polaczen i smsow. Nie ma mozliwosci wyboru karty, z ktorej wykonac polaczenie lub wyslac smsa. Aby wykorzystac druga karte w jakikolwiek sposob, nalezy przelaczyc karte glowna. Co prawda, jest do tego boczny przycisk, ale pociaga to za soba wylaczenie i ponowne wlaczenie telefonu, koniecznosc wpisania pinow do kart, itd. Nie musze chyba mowic, ze jest to dosc uciazliwe i niewygodne.
Nie trzeba wyłączać telefonu żeby zadzwonić z drugiej karty lub wysłać smsa. Należy "wystukać" numer albo wybrać z książki tel. i wtedy przycisnąć boczny przycisk zmiany karty żeby zadzwonić z której karty się chce. Analogicznie jest w przypadku smsów. Wystarczy przed wysłaniem wiadomości wcisnąć przycisk zmiany karty i wysłać z której sobie życzymy.
Sławek pisze:2. Przekombinowane opcje dodawania numeru telefonow, za duzo pol do wypelniania (chociaz biznesmenom moze by sie to podobalo). Proces dodawania numeru to uciazliwe przebijanie sie przez kolejne opcje menu.
Jeśli będziesz miał i zapisywał numery na kartach lub jednej wybranej, pole do wypełnienia będzie tylko jedno.
Sławek pisze:3. Brak (a przynajmniej ja sie nie doszukalem) mozliwosci zmiejszenia elementow (glownie czcionki) na wyswietlaczu. Elementy sa zbyt duze jak dla mnie.
Jeśli chodzi o czcionkę kiedy wybieramy numer to mozna ją trochę zmniejszyć: Menu\Ustawienia\Wyświetlacz\Ekran wybierania\Rozmiar czcionki- Duży lub mały.
Sławek, nie sprzedawaj telefonu bo jest po prostu dobry jeśli ktoś korzysta z dwóch kart sim.