• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#367412  autor: user_delete19
 31 paź 2009, 17:53
SOT:
matteo pisze:Hm, co do NOGa i minut, to sprawdź w regulaminie, bo z tego co wiem to właśnie do Play nie... Jak wrócę to to sprawdzę.
Akurat to była jedna z tych rzeczy za które chwalono orange -- do wszystkich bez gwiazdek.

#367492  autor: bolek2004
 01 lis 2009, 00:20
matteo napisałem to dlatego, że we wcześniejszych postach napisałeś że SPK opłaca się tylko przy doładowaniach 150pln a tak nie jest, opłaca się przy doładowaniach od 50pln i to bardziej niż fresh, jeśli chodzi o minutę do wszystkich sieci.

#367493  autor: matteo
 01 lis 2009, 00:33
bolek2004 pisze:matteo napisałem to dlatego, że we wcześniejszych postach napisałeś że SPK opłaca się tylko przy doładowaniach 150pln a tak nie jest, opłaca się przy doładowaniach od 50pln i to bardziej niż fresh, jeśli chodzi o minutę do wszystkich sieci.

Ino efektywnie minuta w PF = 0,29 a w SPK przy doładowaniu za 50 zł = 0,35. Nie licząc żadnych pakietów dodatkowych.

[ Dodano: 2009-11-01, 00:43 ]
lwiczek pisze:matteo, moja wypowiedź była skierowana do @bolek2004 głównie (do Ciebie jedynie o pakietach).

Co do NOG -- minuty za doładowania są OIMW także do play, a bonusowe złotówki (2+2, masz za staż, etc) tylko voice/sms/data w orange.

1. Albo coś zmienili, ale sprawdzałem parę miesięcy temu i było info, że "Minuty non stop" nie dotyczą P4 i CP. Teraz faktycznie do wszystkich. Szkoda tylko, że to oferta promocyjna i że standardowa cena za minutę do P4 jest wyższa.

2. Jeszcze raz przepraszam Cię za to co napisałem wcześniej - ale akurat wtedy przyszedłem z doskoku do komputera i chyba się dobrze nie "zadomowiłem" z postem ;)

Wracając do dyskusji w sprawie SPK... Pisałeś o pakiecie 30 min / 9 zł. Jest jeszcze pakiet 50 min/ 9 zł, jednak można ten pakiet aktywować tylko 1 raz w miesiącu... Jakby nie było, efektywna stawka w SPK staje się znowu niższa.

#367497  autor: bolek2004
 01 lis 2009, 03:09
matteo Nie wprowadzaj ludzi w błąd, po co się wypowiadasz w temacie o którym nie masz pojęcia. Pakietu 50minut do wszystkich już niema, zastąpił go pakiet 30minut za 9 pln spowrotem.
A co do SPK, to uruchamiając pakiety (co prawda można tylko 5 w miesiącu) masz minutę do wszystkich 0,30gr i dodatkowo za free bonus przy doładowaniu od 50pln, czyli masz to samo co we freshu + darmowy bonus, jeśli chodzi o minutę do wszystkich sieci i to cała filozofia.

#367502  autor: Szymon9904
 01 lis 2009, 08:52
Stara Play Karta - opłacalność żadna, chyba że przy dużych doładowaniach, tak jak napisał kwistas. O wiele lepszy jest Play Fresh.

#367509  autor: Btk_Tomas
 01 lis 2009, 09:54
Stary Play na Kartę był dobry ale przed wejściem Play Fresh, kto by chciał się teraz w pakiety bawił w SPK, a po drugie bonus jest ważny przez 30 dni a z niego pakietów się nie kupi.

#367512  autor: matteo
 01 lis 2009, 10:01
bolek2004 pisze:matteo Nie wprowadzaj ludzi w błąd, po co się wypowiadasz w temacie o którym nie masz pojęcia. Pakietu 50minut do wszystkich już niema, zastąpił go pakiet 30minut za 9 pln spowrotem.
A co do SPK, to uruchamiając pakiety (co prawda można tylko 5 w miesiącu) masz minutę do wszystkich 0,30gr i dodatkowo za free bonus przy doładowaniu od 50pln, czyli masz to samo co we freshu + darmowy bonus, jeśli chodzi o minutę do wszystkich sieci i to cała filozofia.
Kolego, Ty cały czas mówisz o pakietach, a ja Ci mówię o opcji bez pakietów, więc nie zarzucaj mi wprowadzanie ludzi w błąd. Kalkulując na czysto, bez pakietów, wychodzi dokładnie tak jak powiedziałem (0,35 zł w SPK vs. 0,29 we Freshu). Jedno w czym masz rację, to już wycofany pakiet 50 za 9.

#367513  autor: user_delete19
 01 lis 2009, 10:04
matteo pisze:Niby od kiedy nie ma? Ja jeszcze ok. 2 miesiące temu aktywowałem. Teraz korzystam z mBanku.
Mniej więcej od półtora miesiąca? Kiedyś były 30min/9zł, potem wprowadzili 50min/9zł ale z limitem że można tylko raz a teraz znowu jest po staremu (;

Co do kombinowania z pakietami -- jeżeli zależy nam tylko na efektywnej stawce za minute to już lepszy jest mBank -- 19gr bez *jakiegokolwiek* kombinowania.
SPK to zdecydowanie za duża ekwilibrystyka...
A przy wyborze taryfy nie liczy się jedynie efektywna stawka za minute poza sieć. PF ma program doładowań który pozwala się zbliżyć z liczbą minut do SPK, ma pakiety na minuty wewnątrzsieciowe czego nie ma SPK, ma pakiety sms (i samo to w przypadku gdy ktoś dużo smsuje pogrąża kartę), ma rok ważności konta (co sprawdza się w przypadku migracji grupy -- każdy dostanie coś dla siebie, nawet mama czy babcia która sporadycznie używa telefonu ;] ).
:D

#367515  autor: matteo
 01 lis 2009, 10:18
lwiczek pisze:
matteo pisze:Niby od kiedy nie ma? Ja jeszcze ok. 2 miesiące temu aktywowałem. Teraz korzystam z mBanku.
Mniej więcej od półtora miesiąca? Kiedyś były 30min/9zł, potem wprowadzili 50min/9zł ale z limitem że można tylko raz a teraz znowu jest po staremu (;

Co do kombinowania z pakietami -- jeżeli zależy nam tylko na efektywnej stawce za minute to już lepszy jest mBank -- 19gr bez *jakiegokolwiek* kombinowania.
SPK to zdecydowanie za duża ekwilibrystyka...
A przy wyborze taryfy nie liczy się jedynie efektywna stawka za minute poza sieć. PF ma program doładowań który pozwala się zbliżyć z liczbą minut do SPK, ma pakiety na minuty wewnątrzsieciowe czego nie ma SPK, ma pakiety sms (i samo to w przypadku gdy ktoś dużo smsuje pogrąża kartę), ma rok ważności konta (co sprawdza się w przypadku migracji grupy -- każdy dostanie coś dla siebie, nawet mama czy babcia która sporadycznie używa telefonu ;] ).
:D
Tak, przyznałem rację bolkowi, bo właśnie próbowałem i się nie da. A jeszcze 2 miechy temu dało się. Trudno. Jednak teraz rozmawiamy o stawce bez kombinowania, czyli po prostu ładując konto i dzwoniąc i tutaj utrzymuję swoje zdanie i rację, że opłaca się jedynie przy ładowaniu za 150 zł, bo wychodzi 0,25 zł za minutę.

Tak, z mBanku teraz właśnie korzystam najwięcej ze względu na tą stawkę :) Zastanawiam się, co będzie w czerwcu, ale to jest chyba na oddzielny temat ;)

#367639  autor: KamaZ
 02 lis 2009, 00:36
Może i mBank lepszy, ale SPK też jednak warto mieć 8) Dzięki za odpowiedzi na ten temat.

#367754  autor: zachowania
 03 lis 2009, 01:33
wg. mnie SPK nadal jest opłacalna.
prosta matematyka.
doładowujesz za 50 zł na 3 miesiące. dostajesz bonus 20 złotych.
za 45 złotych kupujesz 5 pakietów po 30 min (razem 150 min.)
zostaje 25 złotych z których masz 51 minut.
Razem 201 minut, więc stawka wychodzi: 0,25/ min. jak kupisz u dobrego sprzedawcy doładowanie to stawka zejdzie do 0,2238 / min ;)
Niepodważalną zaletą jest cennikowa usługa zbieraj minuty.

A na dodatek działają jeszcze pakiety "Minuty na deser" i "30 min za 3 złote". Udało mi się włączyć 31.10.2009 :)

Jedynie może brakować dobrych pakietów na internet. Uważam jednak, że mając zróżnicowanie w docelowych sieciach to SPK to jedna z najlepszych ofert.

--

#367757  autor: qrczakos
 03 lis 2009, 07:00
Hej!

Ja uzywam SPK tylko dlatego że zachował mi się pakiet 1000sms (DO WSZYSTKICH) za 10zł :-) i zaden inny operator nie jest w stanie tego mi zaoferowac;-)

a do dzwonienia i internetu ORANGE NOG _ doladowanie raz na jakis czas (najlepiej przy promocji 200%) 25+100 :) btw. tutaj tez dostaje sie 60 albo 120 minut do wszystkich przy doladowaniu :)

swoja droga..
czy ktos z uzytkownikow SPK ma zapisane dzialajace (wspolnie z 1000sms/10zl) kody na pakiety z minutami?

pzdr

#367761  autor: Freyr
 03 lis 2009, 09:01
Ja uzywam SPK tylko dlatego że zachował mi się pakiet 1000sms (DO WSZYSTKICH) za 10zł :-) i zaden inny operator nie jest w stanie tego mi zaoferowac;-)
Chyba ten sam operator oferuję 1000 smsów ( DO WSZYSTKICH) jedynie za doładowanie 8)

#367763  autor: matteo
 03 lis 2009, 09:10
zachowania pisze:wg. mnie SPK nadal jest opłacalna.
prosta matematyka.
doładowujesz za 50 zł na 3 miesiące. dostajesz bonus 20 złotych.
za 45 złotych kupujesz 5 pakietów po 30 min (razem 150 min.)
zostaje 25 złotych z których masz 51 minut.
Razem 201 minut, więc stawka wychodzi: 0,25/ min. jak kupisz u dobrego sprzedawcy doładowanie to stawka zejdzie do 0,2238 / min ;)
Niepodważalną zaletą jest cennikowa usługa zbieraj minuty.

A na dodatek działają jeszcze pakiety "Minuty na deser" i "30 min za 3 złote". Udało mi się włączyć 31.10.2009 :)

Jedynie może brakować dobrych pakietów na internet. Uważam jednak, że mając zróżnicowanie w docelowych sieciach to SPK to jedna z najlepszych ofert.
Ja bym zaryzykował, że jednak NAJLEPSZA :)

Chociaż teraz wchodzi darmowy numer we Freshu, kolejny plus dla Fresha, zobaczymy jaka będzie oferta.

#367853  autor: qrczakos
 03 lis 2009, 17:37
Freyr pisze:
Chyba ten sam operator oferuję 1000 smsów ( DO WSZYSTKICH) jedynie za doładowanie 8)
ALE..
musisz doładowywać za 30zl miesiecznie,
a ja PLAY doladowuje raz na 3 miesiace 50tka i uzywam tylko do smsow i telefonow do playowcow:)

#368145  autor: suisse
 05 lis 2009, 14:41
SPK jest najlepszą ofertą dla osób dzwoniących do wszystkich sieci, dla tych co są już od dawna i mają włączone pakiety:

- zbieraj minuty
- minuty na deser (pakiet 90 minut do wszystkich sieci za 9 zł czyli minuta po 10 gr.- przyznawany przez pół roku co miesiąc po 15 min)
- 30 minut do wszystkich za 3 zł(pakiet 30 minut do wszystkich sieci za 3 zł czyli minuta po 10 gr.- przyznawany przez 3 miesiące - użytkownik otrzymuje co miesiąc 10 min)
- 1000 MMS lub sms do wszystkich sieci po 1 gr. ( pakiet co miesięczny za 10 zł)
- 30 minut za 9 zł ( pakiet 30 minut do wszystkich sieci za 9 zł czyli minuta po 30 gr. Maksymalnie można mieć włączonych 5 pakietów czyli 150 minut ale po co komu na raz 150 minut w danej chwili)

Po doładowaniu np. 50 zł cena za minutę wynosi najtaniej na rynku do tego MMSy za 1 gr.

Telefon jest do rozmawiania a nie do szpanowania :)

#368162  autor: bolek2004
 05 lis 2009, 17:34
suisse No właśnie o tym mówie w tym wątku ale większość ludzi to albo nie umie liczyć albo żałują że przeszli na fresha. Ja oprócz bonusów dostaje co miesiąc 25 do wszystkich za 2,50 pln (minuty na deser+30minut za 3 plnt + bonus przy doładowaniu, jak ktoś umie liczyć to minuta do wszystkich w SPK wychodzi najtaniej.
Już mam dosyć słuchania ludzi którzy kupili niedawno starter fresha i mówią że fresh to najlepsza oferta. W Playu nie tylko był fresh. Na początku była stara play karta, i trzeba o tym pamiętać bo mimo spadków mtr i innych cudów od wejścia play na rynku jest to wg mnie najlepsza oferta na rynku. Mimo że minęło tyle czasu od wejścia play na rynek.

#368861  autor: qrczakos
 09 lis 2009, 18:04
nie moge znalesc odpowiedzi na stronie play..
gdyz juz u nich prawie nie istnieje jako uzytkownik spk :p

Orientujecie sie moze czy pakiet 30minut za 9zl i 30minut za 3 zl nie wykreslaja sie z pakietem 1000sms za 10 zł??

..no i same ze soba??;)

pzdr i dzieki za odp.

#368943  autor: Wiktor74
 10 lis 2009, 08:10
qrczakos pisze:..no i same ze soba??;)
nie, bo mam oba włączone :D

a co do pakietu 1000sms za 10zł, to trochę wyżej suisse już podał jakie pakiety można mieć włączone, żeby maksymalnie wycisnąć ze SPK,
pozdr

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#369386  autor: prestig
 12 lis 2009, 15:11
a czy w SPK, jak suma doladowan bedzie wynosic 400zl to wtedy mamy 19gr za minute ?
http://web.playmobile.pl/pl/play-karta/ ... index.html