• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #367244  autor: piotrpaz
 30 paź 2009, 13:15
Mam telefon SGH-C170. Raz dokonywałem naprawy dlatego,że niewyłapywał zasięgu. Teraz pojawiło się coś takiego ,że rozmówcy skarżyli się na przerywane rozmowy. Zrywało też połączenia. Przy próbie połączenia pojawił się komunikat "Połączenie zakończone. Czy telefony Samsung są takie wadliwe? Czy mój telefon będzie się sypał?
Ostatnio zmieniony 30 paź 2009, 15:32 przez piotrpaz, łącznie zmieniany 1 raz.

#367261  autor: kowcio
 30 paź 2009, 15:33
Ja mam takie pytanko: do czego prowadzi ten temat, ponieważ nie wiem? Oczekujesz pomocy, czy co?
piotrpaz pisze:Czy telefony Samsung są takie wadliwe? Czy mój telefon będzie się sypał?
Raczej to Twoja indywidualna kwestia, ponieważ sam mając masę modeli od tego producenta nigdy nie miałem takiego problemu.

#367287  autor: piotrpaz
 30 paź 2009, 18:44
Mam wątpliwość: Czy wymienić telefon na nowy skoro ten jest wadliwy.

#367293  autor: jacguszi
 30 paź 2009, 19:29
Słuszna wątpliwość ale nieco po czasie nie uważasz ?Chyba że możesz wymienić na inny model. Samsung produkuje dużo modeli osobiście uważam ten za nieudany: problemy z zasięgiem i niedopracowane oprogramowanie.

#367301  autor: kowcio
 30 paź 2009, 20:20
piotrpaz pisze:Mam wątpliwość: Czy wymienić telefon na nowy skoro ten jest wadliwy.
Wymienić. Najlepiej kup jakiegoś innego Samsunga z niższej półki (widać, że nie wymagasz od telefonu niczego), więc za 100 PLN kupisz coś bardzo dobrego. Choćby na szybko zobacz na mój test E1070 w dziale Testy Użytkowników. Ale tutaj nie dyskutujemy o wyborze telefonu (nie ten dział), tylko o Samsungu C170. Cóż, telefon nie był popularny i niestety nie mam zielonego pojęcia czy to norma jest.

#367331  autor: PWojciechowska
 30 paź 2009, 23:01
Witam! Mam w rodzinie, konkretnie teść używa ten model telefonu już ponad rok i jest bardzo z niego zadowolony. Dobrze się sprawdza na obszarze ze słabym zasięgiem. Rozmowy, ich jakość i głośność jest na dobrym poziomie. Fakt telefon niczego nie posiada, oprócz możliwości rozmów i pisania smsów, ale nie każdy potrzebuje "wodotrysków". Zwłaszcza starsze osoby.
Tak więc to raczej wina twojego egzemplarza. Czasami się zdarzają wadliwe.
Jak masz jeszcze gwarancję to polecam oddanie do naprawy, lub wymianę na aparat wolny od wad.
Pozdrawiam! :)
 #373630  autor: piotrpaz
 06 gru 2009, 08:46
Mam taki problem. W swiom Województwie telefon działa bez zarzutu. Jednak jak pojadę w inny rejon np. do Kielc to nie mogę nawiązać połączenia. Połączenie ozakończone Taki komunikat się pojawia jest to denerwujące. Nie wiecie może co to może być za przyczyna? Telefon oddałem do serwisu zobaczymy jak będzie działał po naprawie?

#373642  autor: kowcio
 06 gru 2009, 10:31
piotrpaz pisze:Mam taki problem. W swiom Województwie telefon działa bez zarzutu. Jednak jak pojadę w inny rejon np. do Kielc to nie mogę nawiązać połączenia. Połączenie ozakończone Taki komunikat się pojawia jest to denerwujące. Nie wiecie może co to może być za przyczyna? Telefon oddałem do serwisu zobaczymy jak będzie działał po naprawie?
Bardzo ciekawy przypadek. W jakiej sieci masz telefon? Może to wina sieci, a nie telefonu? Ja bym raczej tak to postawił.

#373736  autor: piotrpaz
 06 gru 2009, 21:49
Odpowiedź brzmi: Era
[/i]

#373781  autor: kowcio
 07 gru 2009, 11:37
A gdy włożysz swoją kartę SIM do innego aparatu telefonicznego, to problem nie ustępuje?
Możesz także iść do Ery żeby wymienili Ci kartę SIM na nową.

Ale spróbuj włożyć swoją kartę SIM do innego telefonu, oraz do tego Samsunga inna kartę SIM i napisz wnioski ;)
 #374039  autor: piotrpaz
 08 gru 2009, 20:42
Gdy włożę kartę do innego aparatu problem ustępuję. Nie ma przerywanych połączeń. Więc co może być nie tak z moim telefonem?

#374167  autor: kowcio
 09 gru 2009, 16:07
piotrpaz pisze:Gdy włożę kartę do innego aparatu problem ustępuję. Nie ma przerywanych połączeń. Więc co może być nie tak z moim telefonem?
Widocznie tak- wszystko na to wskazuje, ale żeby mieć pewność, włóż kartę SIM innego operaqtora (jeśli nie masz- to nawet tego samego opa, ale ważne żeby była inna) i zobacz jak telefon się zachowuje... Być może walnięta jest Twoja karta SIM i ten telefon nie chce współżyć godziwie z nią ;) Kiedyś były takie jaja ;)

#374225  autor: piotrpaz
 09 gru 2009, 20:20
A co sądzisz o tym ,że to antena wewnętrzna może być walnięta?

#374497  autor: kowcio
 11 gru 2009, 17:03
piotrpaz pisze:A co sądzisz o tym ,że to antena wewnętrzna może być walnięta?
No ale twierdzisz, że jak jesteś u siebie to jest ok, ale jak gdzieś pojedziesz w inne miejsce to dzwonić się nie da. Zasięg na wyświetlaczu masz? Jeśli tak, to antena dobra jest. Prędzej tutaj jest wina oprogramowania bądź czegoś innego.