Witam
Z racji, że niedługo kończy mi sie umowa, a słyszałem już kilkukrotnie że jednak da sie wynegocjować lepsze od standardowych warunki na jakich zreszta do tej pory przedłużałem to korzystając z wiedzy z tematu napisałem do
[email protected]. Obecenie mam NB120, interesuje mnie przejście na Firma 325 z nokią e52, doczytałem że nie ma opcji lub szanse nikłe na obniżenie ceny aparatu, poza puktami zresztą to nie problem bo punktów mam na tyle, że obniże o 150PLN cene. Napisałem do nich taki list:
"Witam
W związku ze zbliżającym się czasem wygaśniecia umowy prosze o przesłanie mi lepszej oferty dotyczącej przedłużenia. Obecna jaka została mi zaproponowana to w taryfie firma 325 bo taka taryfa mnie interesuje oprócz standardowych 325 min dodatkowo 175 min do wszytkich oraz + 500 min do Ery i na stacjonarne, interesuje mnie również telefon nokia e52 w tej taryfie. Wiem że możliwy jest rabat na abonamnet a może też jakaś zniżka na telefon? Sądze, że z racji stażu jaki u was posiadam przesżło 10 lat oraz wysokości rachunków jakie płace obeceni (średnio 220 PLN jak poinoformowałą mnie pani w BOK) zostanie mi przedstawiona lepsza oferta niż w/w.
Z wyrazami szacunku "
odpowiedź:
Witam,
Dziękuję za nadesłaną korespondencję.
Pragnę podziękować za cenne uwagi dotyczące obsługi Abonentów oraz usług świadczonych przez sieć Era. Zapewniam, iż zostały one wnikliwie przeanalizowane i będą wykorzystane w procesie ciągłego dostosowywania obsługi i oferty sieci Era do potrzeb naszych Abonentów.
Sieć Era, jako lider rynku telefonii komórkowej, nieustannie stara się na bieżąco udoskonalać swoją ofertę usług, taryf i cenników i dostosowywać ją do potrzeb Klientów i wymagań, jakie stawia aktualna sytuacja na rynku.
Oferta przedstawiona w poprzedniej korespondencji jest ostateczna i nie mam możliwości jej modyfikacji.
W odpowiedzi na Pana zgłoszenie uprzejmie informuje, iż przy wybranej przez Pana taryfie Firma 325 Nokia E52 kosztuje 180,56 zł z VAT.
Równocześnie pragnę dodać, iż może Pan obniżyć cenę telefonu z przysługujących Panu punktów Era Premia. Na dzień dzisiejszy może Pan skorzystać ze zniżki 250 zł na wybrany model telefonu.
Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach Firmajest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem:
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... _firma.pdf
Mam nadzieję, że po ponownym przejrzeniu ofert zdecyduje się Pan na dalszą współpracę.
Pozdrawiam.
Pani która mi odpisała jest "Starszy Konsultant ds. Utrzymania Klienta" więc chyba nie pierwszy lepszy konsultant, przeglądnałem zatem oferte PLAY, przy przejsciu wiecej minut i znizka na abonament, odpisałem do nich znów tak:
"Witam
Sądziłem, że zostanie mi przedstawiona korzystniejsza oferta czyli zniżka na abonament np w wysokości 30% na cały okres przedłużenia umowy, wiem że takie praktyki stosujecie. Taryfa (z tymi dodatkowymi opcjami) jak najbardzej mi pasuje jednak nie w tej cenie, przy cenie ok 111 PLN brutto jest to bardzo dobra oferta (faktury płace w terminie, oraz ich wysokość też przekracza abonament). Orientowałem się w opcjach przeniesienia do Play i powiem że w cenie Firma 325 ich oferta przy przeniesieniu numeru jest dużo bardziej korzystna.
Pzdr"
i czekam na odpowiedź, ale mam wrażenie że to nic nie da.
Są jeszcze jakeiś argumenty poza oczywistym że chce zrezygnowąć, umowa kończy mi sie 26.11.09.