• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 5 z 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

#365919  autor: adam.wisnia
 21 paź 2009, 13:54
Ja konto payback zrobiłem 16.09, wtedy też powinny zostać teoretycznie te punkty naliczone, do dnia dzisiejszego (21.10) a więc zdecydowanie ponad 30 dni punktów za przejście ze starego programu nie ma. żal żeby się jeszcze musieć użerać za 150 punktów które z kuponem mogę dostać za zakupy za 10pln (w realu).

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#365948  autor: elkanguro
 21 paź 2009, 16:54
Pyt.1: Dnia 19.10 moja mama zostawiła formularz w Realu. Ale podobno taka rejestracja karty trwa do 21 dni. Czy mogę teraz zarejestrować tą kartę on-line aby było szybciej czy będzie jakiś problem z podwójną rejestracją?

Pyt.2: Formularz, o którym mowa w pyt.1. został złożony bez wypełnionego adresu e-mail. Czy to przejdzie?

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
--------------------------------------------
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet
 #366484  autor: knopers
 25 paź 2009, 00:10
Przejrzałem tematy na telepolisie dotyczące paybacku ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Zarejestrowałem się w systemie poprzez allegro. Dostałem karty, wszystko było ok, wpisałem numer karty na allegro i zaczęły się schody. Robię zakupy na allegro (mniejsze i większe kwoty), powinienem za nie dostawać moje punkty... A na koncie nic... Pusto... Jakieś punkty tam są ale tak opisane, że nie wiem o co w nich chodzi... ;/

Druga rzecz. Tata właśnie próbował wpisać swój numer karty na swoim koncie w orange. Wpisywał kilka razy i zawsze wyskakiwał mu komunikat "Nieprawidłowy numer karty"...

Proszę Was o pomoc, bo ja sam nie wiem o co w tym całym paybackowskim bałaganie chodzi... Niby mam kartę zarejestrowaną, mogę zbierać punkty, ale są z tym straszne problemy, dla mnie wręcz niewyobrażalne ;/

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#366487  autor: szperacz87
 25 paź 2009, 00:26
Na allegro punkty sa przyznawane dopiero po 60 dniach od zakupu. A problem z orange wynika z tego, ze na stronie orange.pl mozna rejestrowac tylko karte od tp lub orange, karty wydane przez innych partnerow payback mozna tylko dopisac do konta na orange.pl aby dostawac punkty za faktury/doladowania.

#366488  autor: MadzikS
 25 paź 2009, 00:38
Ja zarejestrowalam sie na stronie orange i wpisalam numer karty na allegro, niby jakies punkty dostaje ale tylko z allegro, za doladowania konta nie dostaje, noi co z karta? przysla mi ja czy mam cos zrobic? rejestrowalam sie miesiac temu

#366511  autor: szperacz87
 25 paź 2009, 08:44
Powinnas otrzymac od orange karte poczta (przy rejestracji wyslalas esa ktory byl oplata wlasnie za wysylke karty). Punkty z orange tez z tego co pamietam przychodza z opoznieniem.

#366515  autor: ciuchcia
 25 paź 2009, 09:08
mi normalnie przyjelo karte z allegro na stronie orange. Ale punktow na razie zadnych nie dostalem, a powinny byc chociaz powitalne. Ale maja chyba duzo czasu na ich przelanie ;/

#366516  autor: adam.wisnia
 25 paź 2009, 09:23
Ludzie. Za przeproszeniem olejcie te punkty od Orange. Ja zarejestrowałem się 16.09 i do tej pory nie mam od nich tych 150 punktów.

Lepiej pójść do reala z kuponem zrobić zakupy za 10pln i już masz 105 punktów. Albo - licząc tak była dopiero co promocja - zrobiłem zakupy na 200pln, więc teoretycznie 100 punktów a dostanę 1000 bo były x10. Naprawdę przy takich kuponach nie warto zawracać sobie głowy marnymi 150 które Orange "łaskawie" nam daje i to jeszcze z takimi opóźnieniami.

knopers0 - musisz poczekać, niektórym punkty wpadają szybciej, innym wolniej. ale zawsze są naliczane.

Sprawdź może tam gdzie próbujesz wpisać wymaganych jest jedynie ostatnich 10 cyfr numeru?

#366528  autor: knopers
 25 paź 2009, 11:18
adam.wisnia, jest wymaganych 10 cyfr numeru właśnie. Dokładniej napisane jest "Wpisz numer karty". I co dalej to nie wiem... Wpisywałem sześciocyfrowy, nic nie dało, dziesięciocyfrowy, nic nie dało... Nie wiem o co w tym wszystkim w ogóle chodzi, gdzie wpisać numer karty na orange, aby dopisać ją do konta w orange?
I jeszcze pytanie: można dopisać kartę payback do dwóch kont abonenckich orange?

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#366531  autor: adam.wisnia
 25 paź 2009, 11:50
Jeżeli 10 to ostatnie 10 z numeru (który ma normalnie 16 cyfr). Sam zamawiałem karty z orange więc automatycznie zostały tam przypisane więc jeżeli problem nie leży we wpisaniu złych numerów to nie bardzo mogę pomóc.

Ad2. Oczywiście można. normalnie wpisujesz na stronie (z potwierdzeniem sms o ile dobrze pamiętam) dla danego kolejnego numeru - konta.

#368227  autor: kerlin
 05 lis 2009, 23:39
Witam.

Może kogoś zaskoczę może nie ale dla mnie ten cały program jest nic nie warty. Strasznie się tym przejmujecie. "Nie dostałem punktów", "Nie mogę się zarejestrować" itp itd. Sam mam kartę akuratnie zamówiłem na BP i przyznam się że jak się policzy to wszystko to od razu mina rzednie :x

- BP: 3 punkty za 2 litry paliwa - fajnie? nie bardzo obliczając że tankujemy np benzynę w cenie przykładowo 4zł za litr to za zalanie za 100zł dostaniemy marne 37 punktów!

- ORANGE: tu już lepiej za każde 2zł mamy 1 punkt, przykładowo rachunek za 100zl dostajemy 50 punktów, fajnie ale za doładowanie poniżej 25zł nic nie dostaniemy a w programie PROFIT wszystko się liczyło nawet za 5zł...

- REAL: za każde 2zł wydane 1 punkt.. no fajnie lepiej niż reszta, sobotnie zakupy za 100zł dają nam 50 punktów, "szkoda że real jest tak daleko..." :(

- ALLEGRO: za każde 3zł wydane na zakupy na Allegro dostajemy 1 punkt czyli kupujemy coś za 100zł i mamy 33 punkty ale za kupno samochodu już punktów nie dostaniemy...

Reszty partnerów nie będę omawiał, chcę tylko aby każdy spojrzał na ten program realnie. Jeżeli już to zrobiłeś to na 99% nie widzisz w tym żadnej atrakcji. A skoro nie ma atrakcji to nie ma się co podniecać kolejna karta w portfelu.

Na koniec mała symulacja.

Załóżmy że jest sobie Jan K. który w miesiącu ma następujące wydatki u tych partnerów:
- 50 litrów paliwa na BP (koszt około 200zł) - 75pkt
- 100zł za rachunek w Orange - 50pkt
- 400zł wydaje w Real na zakupy (średnio 100zl na tydzień) - 200pkt
-100zł wydaje średnio miesięcznie na zakupy na Allegro - 33pkt

RAZEM: 358pkt miesięcznie

Po roku mamy 12 x 358pkt = 4296pkt

Za tyle punktów w zasadzie nie ma jeszcze nic do odebrania.

Warto zauważyć że zgodnie z regulaminem każde przyznane punkty są usuwane po 36 miesiącach od przyznania!

Czyli możemy zbierac na maxa 3 lata co dla pana Jana K. daje:

3 x 4296pkt = 12888pkt

Za tyle punktów możemy mieć np:
-Plecak turystyczny SALEWA Baegdoo, brązowy - 11999pkt
-Zestaw 3 miseczek Tupperware - 10999pkt
-Torba podróżna z funkcją wózka - 10999pkt

Wszystkie powyższe 3 produkty są warte około 100zł. I to własnie po 3 latach Jan K. może odebrać jeden z nich...

Jeżeli nie wymieni punktów z kolejnym miesiącem straci punkty przyznane w pierwszym miesiącu zbierania czyli 3 lata temu...

Ale co ja będę tu odradzał. Korzystajcie i zobaczcie sami czy warto się w ogóle w to bawić.

Z pozdrowieniami dla Telepolis.

--
Pozdrawiam, kerlin

#368240  autor: qrczakos
 06 lis 2009, 03:45
KERLIN!

dobrze ukazany program, gratulacje!

swoja droga.. kolejny kawalek plastiku w portfelu.. sprawdzi sie jako linijka na cwiczeniach:P

#368284  autor: aizo
 06 lis 2009, 15:25
Ja mam 10 pkt jak na razie(za profita nie dostałem)
Punkty mam z allegro.
Faktem jest ze jak ktoś regularnie nie tankuje na BP czy nie robi zakupów w relu to nic z tych punktów
Ponoć maja być doładowania za punkty ale kiedy nie wiadomo
Orange likwidując profita dało pupy delikatnie mówiąc

Połączenie nie może być zrealizowane.

#368287  autor: tetris
 06 lis 2009, 15:50
aizo: no ok, ale myślę, że jednak jest trochę osób, które tankują na BP, robią zakupy w realu, kupują na allegro etc.. Pewnie z czasem partnerów programu będzie jeszcze więcej, więc będzie to bardziej opłacalne...

#368309  autor: pumba
 06 lis 2009, 17:15
kerlin, jeszcze można dodać że te niespełna 13k punktów można wyminić na bony za 130zł zgodnie z przelicznikiem 1000 punktów = bon 10zł co jak widzimy jest bardzo śmieszne o czym już wcześniej pisałem. Czasami można trochę więcej wyciągnąć z tych punktów bo przykładowo można wybrać nagrodę za 3000 punktów którą idzie sprzedać na allegro za 50zł więc wychodzi trochę lepiej niż bony ale to jest już kombinowanie a przecież nie oto w tym chodzi ;)

#368310  autor: kubik
 06 lis 2009, 17:17
nie wiem czy "Pan analityk" rzucił okiem na sekcję "kupony", gdzie często pojawiają się ciekawe opcje bonusowych punktów - ostatnio extra 100 punktów za zakupy >10PLN w real'u.

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#368320  autor: aizo
 06 lis 2009, 18:17
kubik, tetris,
ale tutaj głównie się powinniśmy skupić na programie jaki daje nam Orange ...
Co mi tam real i jakieś , kupony.Mam masę innych marketów w pobliżu gdzie robię zakupy
BP też u nas mało jest(śląsk)
To ma być program partnerski dla sieci komórkowej a nie ogólny
Orange poszło na łatwizne i tyle
Trzeba mieć te min 4000tys pkt(czyli ok 8tys wydane1pkt=2zl) aby mieć torbe na zakupy.....
Śmiech na wielkiej hali

#368326  autor: adam.wisnia
 06 lis 2009, 18:46
Racja racja ale punkt widzenia zależy od punktu leżenia.

Ale właśnie jeżeli ktoś robi zakupy np w realu (w moim miescie jedyny solidny market) to lepiej mieć taki program niż żaden. Ja od tej połowy października kiedy to doszły do mnie karty już mam ponad 1,500 punktów (oczywiście te z orange nie zostały naliczone ) bo robię tam regularne zakupy a już przypadkiem natrafiłem się na promocję 10x punkty.

Inna sprawa że wystarczy podbić do którejś kasy czy ekspedienta rozdającego 'startery' payback żeby wziąć zestaw z książeczką w której są kupony 5x punkty (można zrealizować 1 na dzień). Więc za przeciętne zakupy za 100pln dostajesz 250pkt. Tak samo można zrobić z kuponem z internetu 100pkt. Wtedy masz za 10pln 105pkt.

Na stronie payback jest teraz kupon za zakup w realu art "pozaspożywczych" za 100pln bonusowe 1000 pkt.

Wbrew pozorom akcje mnożnikowe payback są często (dziś widziałem że wprowadzili w realu 10x pkt za produkty "real quality" do końca grudnia).

PS= Pamiętajcie że Orange nie przedstawiło swojej oferty wdrożenia w program payback. Tzn ma być przedstawiona ich lista nagród z przelicznikami i wartościami punktowymi. Poczekajmy. Może akurat dadzą "dobre" wartości punktów (chociaż patrząc na starą lojalkę to nie spodziewałbym się rewelacji).

#368338  autor: aizo
 06 lis 2009, 19:28
Racja racja ale punkt widzenia zależy od punktu leżenia.
Właśnie, ja zbieram punkty głownie przez orange.Jak zbierałem w proficie miałem co jakis czas doładowanie i to nie małe.(i to na nie jednym numerze)
Gdzie indziej pkt raczej nie na zabieram
W realu jak pisałem kupuje raz na rok czy nawet dwa(mam za daleko)
Na bp nie tankuje
Allegro - malo i raczej male kwoty. Z innych firm(lot, orbis itp) chyba nigdy nie skorzystam

adam.wisnia pisze:Inna sprawa że wystarczy podbić do którejś kasy czy ekspedienta rozdającego 'startery' payback żeby wziąć zestaw z książeczką w której są kupony 5x punkty (można zrealizować 1 na dzień
Lekki oszustwo i nie wiem czy jak zrobisz tak kilka razy nie zablokują Ci konta
Nie jestem pewien ale moze być tak czy tak w ogóle się da(wykorzystać kilka razy ten sam bonus)

adam.wisnia pisze:pamiętajcie że Orange nie przedstawiło swojej oferty wdrożenia w program payback
Troszkę im to dłuuuugo schodzi. Dawno już pisali o likwidacji profitu wtedy mogli sie za to zabrać...

Orange nic nie daje prawie za 25zl nie ma punktów za staż też nie ma ..
Wiem,że darowanemu konikowi się nie zagląda ...(w końcu punkty sa prawie za,,free,,) Ale robić o wiele gorszy program niż poprzedni...Coś nie halo ...

Oby były jakieś doładowania za rozsądna ilość pkt...

#368339  autor: pumba
 06 lis 2009, 19:31
adam.wisnia pisze:Inna sprawa że wystarczy podbić do którejś kasy czy ekspedienta rozdającego 'startery' payback żeby wziąć zestaw z książeczką w której są kupony 5x punkty (można zrealizować 1 na dzień). Więc za przeciętne zakupy za 100pln dostajesz 250pkt. Tak samo można zrobić z kuponem z internetu 100pkt. Wtedy masz za 10pln 105pkt.
A ja myślałem że te kupony można wykorzystać tylko raz dla danego konta, o ja ciemnota ;) Czyli jak dobrze zrozumiałem codziennie robiąc zakupy w realu mogę dawać kasjerce kupon x5 czy dodatkowe 1000pkt i za każdym razem je otrzymam?
Mimo to realw porównaniu do innych supermarketów np. auchan jest o wiele droższy nawet 30% mi przykładowo bardziej opłaca się jechać 15km dalej do auchana bo więcej zaoszczędzę niż dająmi punkty payback. To samo jest z BP tankując na innych stacjach można więcej zaoszczędzić niż to co dają pukty ;)

[ Dodano: 2009-11-06, 19:36 ]
aizo pisze:adam.wisnia napisał/a:
pamiętajcie że Orange nie przedstawiło swojej oferty wdrożenia w program payback

Troszkę im to dłuuuugo schodzi. Dawno już pisali o likwidacji profitu wtedy mogli sie za to zabrać...
Takjak już wcześniej pisałem,poczekajmy na to co będzie po nowym roku bo orange w swoich regulaminach dotyczących payback podaje datę obowiązywania do 31 grudnia 2009 czyli po nowym roku napewno dodadzą jakieś punkty bonusowe np. za polecenie zapłaty itp.
  • Strona 5 z 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5