Witam.
Może kogoś zaskoczę może nie ale dla mnie ten cały program jest nic nie warty. Strasznie się tym przejmujecie. "Nie dostałem punktów", "Nie mogę się zarejestrować" itp itd. Sam mam kartę akuratnie zamówiłem na BP i przyznam się że jak się policzy to wszystko to od razu mina rzednie
- BP: 3 punkty za 2 litry paliwa - fajnie? nie bardzo obliczając że tankujemy np benzynę w cenie przykładowo 4zł za litr to za zalanie za 100zł dostaniemy marne 37 punktów!
- ORANGE: tu już lepiej za każde 2zł mamy 1 punkt, przykładowo rachunek za 100zl dostajemy 50 punktów, fajnie ale za doładowanie poniżej 25zł nic nie dostaniemy a w programie PROFIT wszystko się liczyło nawet za 5zł...
- REAL: za każde 2zł wydane 1 punkt.. no fajnie lepiej niż reszta, sobotnie zakupy za 100zł dają nam 50 punktów, "szkoda że real jest tak daleko..."
- ALLEGRO: za każde 3zł wydane na zakupy na Allegro dostajemy 1 punkt czyli kupujemy coś za 100zł i mamy 33 punkty ale za kupno samochodu już punktów nie dostaniemy...
Reszty partnerów nie będę omawiał, chcę tylko aby każdy spojrzał na ten program realnie. Jeżeli już to zrobiłeś to na 99% nie widzisz w tym żadnej atrakcji. A skoro nie ma atrakcji to nie ma się co podniecać kolejna karta w portfelu.
Na koniec mała symulacja.
Załóżmy że jest sobie Jan K. który w miesiącu ma następujące wydatki u tych partnerów:
- 50 litrów paliwa na BP (koszt około 200zł) - 75pkt
- 100zł za rachunek w Orange - 50pkt
- 400zł wydaje w Real na zakupy (średnio 100zl na tydzień) - 200pkt
-100zł wydaje średnio miesięcznie na zakupy na Allegro - 33pkt
RAZEM: 358pkt miesięcznie
Po roku mamy 12 x 358pkt = 4296pkt
Za tyle punktów w zasadzie nie ma jeszcze nic do odebrania.
Warto zauważyć że zgodnie z regulaminem każde przyznane punkty są usuwane po 36 miesiącach od przyznania!
Czyli możemy zbierac na maxa 3 lata co dla pana Jana K. daje:
3 x 4296pkt = 12888pkt
Za tyle punktów możemy mieć np:
-Plecak turystyczny SALEWA Baegdoo, brązowy - 11999pkt
-Zestaw 3 miseczek Tupperware - 10999pkt
-Torba podróżna z funkcją wózka - 10999pkt
Wszystkie powyższe 3 produkty są warte około 100zł. I to własnie po 3 latach Jan K. może odebrać jeden z nich...
Jeżeli nie wymieni punktów z kolejnym miesiącem straci punkty przyznane w pierwszym miesiącu zbierania czyli 3 lata temu...
Ale co ja będę tu odradzał. Korzystajcie i zobaczcie sami czy warto się w ogóle w to bawić.
Z pozdrowieniami dla Telepolis.