• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#366279  autor: Tabaluga
 23 paź 2009, 19:05
Play online w telefoni działa również na 2g PLAY.

#366281  autor: VIOLATOR
 23 paź 2009, 19:22
widex pisze:
Mysle o HTC Hero chociaz zalamuje mnie troche maly zasieg 3 G w Play ;/ .Jak to wyglada gdy znajde sie poza zasiegiem 3G przelacza mnie na inna siec i kasuje po 12gr za 100kb czy predkosc sie zmniejsza do np edge.
Nie rozumiem wypowiedzi, ale sugeruje, ze chodzi o pakiet PlayOnline w telefonie.

Pakiety działają w zasięgu sieci play, bez wyróżnienia na typ sieci.
No wlasnie chodzi o to ze miejsce w ktorym mieszkam jest poza zasiegiem 3g wiec ciekawi mnie majac hero jak bedzie mi naliczac bo w umowie na stronie play doczytalem ze poza zasiegiem sieci nalicza 12 gr za 100kb .Link do info- http://web.playmobile.pl/pl/telefony/ht ... 8_2009.pdf a ponizej najwazniejszy wypis
,,
Pakiet moŜe być wykorzystywany do pobierania danych tylko w strefie taniego Internetu w sieci Play
zgodnie z pkt 7 lit e i pkt 7 lit f niniejszej Oferty Promocyjnej.
e. Strefa taniego Internetu w Play to strefa, w której P4 świadczy usługi telekomunikacyjne w oparciu o własną
infrastrukturę dostępową z wyłączeniem infrastruktury innych Operatorów Krajowych.
f. Poza strefą taniego Internetu w Play za korzystanie z Internetu jest naliczana stawka zgodna z Cennikiem
Oferty One Play.

#366313  autor: Orfi
 23 paź 2009, 22:45
@ Violator jeżeli nie masz w pobliżu miejsca zamieszkania nadajników Play( 3G lub 2G) i jest tylko roaming Plusa, to nie masz strefy "taniego internetu" a stawki poza nadajnikami Play, to droga do bankructwa.

Orfi

#366350  autor: VIOLATOR
 24 paź 2009, 10:56
Orfi pisze:@ Violator jeżeli nie masz w pobliżu miejsca zamieszkania nadajników Play( 3G lub 2G) i jest tylko roaming Plusa, to nie masz strefy "taniego internetu" a stawki poza nadajnikami Play, to droga do bankructwa.
zamowilem karte mbank,ma wiekszy zasieg bo na nadejnikach plusa jada zobaczymy,jak sie sprawdzi to zrezygnuje z ery a jak nie to zostane w erze.

#367163  autor: ghost89
 29 paź 2009, 20:02
sorry za offtop, ale mam pyatnie bo ta strona play mnie dobija.
Hero jest za 599zł. w abo za 65 zł tak?
Moze mi ktos dokladnie napisac co w tym abonamencie sie znajduje, jakie sa bonusy(tam jest cos ze przez pierwsze 3 miesiace sie nie placi, ma sie przez iles tam wiecej minut) i ile przez caly okres trwania umowy trzeba placic?

#367178  autor: widex
 29 paź 2009, 20:54
Wybierasz sobie abonament np. 65 zł. Płacisz co miesiąc 65 zł. W przypadku przekroczenia pakietu - płacisz dodatkowo. Przez pierwsze trzy pełne okresy rozliczeniowe, nie płacisz za ten pakiet.

#367186  autor: ghost89
 29 paź 2009, 21:31
dokładniej :-D

#367316  autor: vinc
 30 paź 2009, 21:21
widex pisze:Wybierasz sobie abonament np. 65 zł. Płacisz co miesiąc 65 zł. W przypadku przekroczenia pakietu - płacisz dodatkowo. Przez pierwsze trzy pełne okresy rozliczeniowe, nie płacisz za ten pakiet.
Nie tak to wygląda. Pakiet jest bezpłatny wyłącznie przez miesiąc, a później 15 zł / miesiąc. Przez pierwsze trzy miesiące nie płacisz za abo. Natomiast po miesiącu dochodzi 15 zł za 500 MB, czyli realnie przez pierwszy miesiąc nic nie płacisz. Następne dwa 15 zł. Po trzech miesiącach sam abo wynosi 48,75 + 15 (pakiet). Natomiast po 6 miesiącach 65 + 15 = 80 zł ;)

Obrazek

#367361  autor: widex
 31 paź 2009, 10:37
no ja mówiłem o samym abonamencie. Swobodny internet 500 Mb od 2 miesiąca 15 zł. Przepraszam :) Chodziło mi o pakiet złotówkowy.