• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #366265  autor: Tabaluga
 23 paź 2009, 18:27
Witam, jakiś czas temu podpisałem umowe z netia na internez z telefonem. Netia zobowiązała się wypowiedziec umowe na neostrade w tpsa. Dzwoniłem dzis na 19393 i odowiedziałem się że zadne wypowiedzenie do nich nie dotarło. Dzwoniłem do netii nie mają jeszcze mojej umowy w systemie ( ponad tydzien). Zostały mi 2 dni na wypowiedzenie umowy na neostrade, czy wypowiadając umowe w Telepunkcie liczy się data złorzenia wypowiedzenia czy dotarcia do centrali gdzies tam?

Pozdrawiam.

#366272  autor: elkanguro
 23 paź 2009, 18:55
2 dni na wypowiedzenie, czyli jeśli dobrze rozumiem to 32-33 dni do końca umowy, tak? Jeśli tak to nie masz się co martwić, netia przesyła wypowiedzenie do tp na 10 dni przed końcem umowy.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#366277  autor: Tabaluga
 23 paź 2009, 19:03
elkanguro pisze:2 dni na wypowiedzenie, czyli jeśli dobrze rozumiem to 32-33 dni do końca umowy, tak?
32 dni do konca umowy, czyli realnie moge jeszcze jutro to załatwić.
elkanguro pisze: Jeśli tak to nie masz się co martwić, netia przesyła wypowiedzenie do tp na 10 dni przed końcem umowy.
Twierdzisz że gdy składa wypowiedzenie netia to nie obowiązuje 30 dniowy kres wypowiedzenia w tpsa, bo coś nie chce mi się wierzyć.

#366287  autor: tajniak
 23 paź 2009, 20:30
Netia (i inni alternatywni operatorzy) ma na złożenie wypowiedzenia 10 dni.

#366293  autor: Tabaluga
 23 paź 2009, 21:05
Rozwialiście moje obawy, bedzie po piwku za jakiś czaś 8)
Niepokoi mnie tylko brak umowy w systemie.

#366324  autor: elkanguro
 23 paź 2009, 23:24
Co do tego, że nie masz jeszcze umowy w systemie to możesz spróbować się coś na ten temat dowiedzieć. U mnie kurier z papierami był 3 sierpnia a maila od netii o otrzymaniu podpisanych dokumentów otrzymałem już po 3 dniach tj. 6 sierpnia.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#366779  autor: shanhaevel
 26 paź 2009, 18:36
Jak podpisywałeś przez jakiegoś pośrednika (podobnie jest u mnie) to z reguły tyle to trwa bo idzie do miasta gdzie jest ten przedstawiciel a później dopiero do centrali netii. Moją umowę podpisałem 2 tygodnie temu i do tej pory jej nie ma w centrali netii a jak dzwoniłem do gościa z, którym podpisałem umowę to odpowiedział, że jeszcze do netii jej nie wysłali, bo chcą to zrobić około 40 dni przed zakończeniem umowy bo w innych przypadkach netia "odrzuca" umowy albo je gubi czy miał rację i jak będzie zobaczymy narazie czekam:)

#366845  autor: Tabaluga
 27 paź 2009, 00:31
Umowa pojawiła się wczoraj w systemie.