• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #366030  autor: tehacz
 21 paź 2009, 22:59
Witam,

mam taki problem, mam LG KU990 z Angielskiego ORANGE, teraz aktualnie jestem w Polsce i mam karte z polskiego orange, nie działało oczywiście, a że nie chciałem wydawać 80pln na zdjęcie simlocka, kupiłem sobie taką karte z allegro co się ją wkłada pod normalną kartę SIM. Telefon działa, mogę dzwonić ale nikt nie może dzwonić do mnie! Wyświetla się na ekranie literka R w kwadracie, co oznacza wg podręcznika "ROAMING". Za każdym razem gdy ktoś próbuje się do mnie dodzwonić od razu włącza się poczta głosowa. Jak można z tego wybrnąć? Czy jest jakaś opcja żeby telefon nie myślał, że jest poza granicą, czy po usunięciu simlocka będzie lepiej, czy można to jakoś inaczej załatwić.

Pozdrawiam i dzięki za pomoc, Tomek

#366166  autor: vinc
 22 paź 2009, 23:16
Nakładka na kartę SIM jest niekompatybilna z telefon lub po prostu zepsuta... Jak masz możliwość to przejdź się do komisu i przetestuj taką nakładkę w telefonie, a dopiero później kup. Oczywiście jak będzie działać ;) Jednak jeśli chcesz to usuń blokadę simlock. Wtedy takiego problemu na pewno nie będziesz miał :)

Obrazek