• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 96
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 96

#365743  autor: thonka
 20 paź 2009, 13:53
promocje sa na oreslone cykle rozliczeniowe. jezeli podpisales aneks w kwietniu to masz te promocyjne warunki do kwietnia, a potem do lipca placisz normalnie. na aneksie masz napisane do kiedy jest wazna umowa i w ktorym dniu zostal on zawarty.
i jeszce jedno - jesli mam aneks do kwietnia to przedłużc umowe moge te 2,5 m-ca przed kwietniem czy dalej przed lipcem ? :smt006
termin ten moze sie zmienic, ale na dzien dzisiejszy moglbys podpisac aneks dopiero 2,5 miesiaca przed koncem umowy, a wiec przed lipcem.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#365753  autor: tomeke51
 20 paź 2009, 15:20
thonka, dzieki za info ! troche lipa ze tak jest ale no zobaczymy ! oby udało się coś przed koncem aneku wynegocjować i będzie ok :)

[ Dodano: 2009-10-20, 15:27 ]
DiAbOlO, przeciez jest nowy cennik wydany 19.10.br i ceny telefonów uległy zmianie co do tego wcześniejszego a i wiele modeli znikło z niego jak choćby se c702 czy nawet nokia e51 ! a pojawily się np. se c901 i nokia e52 :)

ceny niektórych modeli spały np. c902 z 399 w ne60 spadł na 199 :)

#365756  autor: PWK
 20 paź 2009, 15:34
thonka pisze:promocje sa na oreslone cykle rozliczeniowe. jezeli podpisales aneks w kwietniu to masz te promocyjne warunki do kwietnia, a potem do lipca placisz normalnie. na aneksie masz napisane do kiedy jest wazna umowa i w ktorym dniu zostal on zawarty.
Niekoniecznie. Skończył mi się już okres 24 miesięcznego przedłużenia i nadal mam naliczane pakiety po cenie z oferty promocyjnej.

#365764  autor: thonka
 20 paź 2009, 16:16
zalezy na kiedy przypada okres rozliczeniowy ;) w zdecydowanej wiekszosci przypadkow gdy ktos przedluza miesiac, dwa przed koncem umowy ma ten miesiac, dwa doliczone na koniec.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#365768  autor: DiAbOlO
 20 paź 2009, 16:40
tomeke51 pisze:DiAbOlO, przeciez jest nowy cennik wydany 19.10.br i ceny telefonów uległy zmianie co do tego wcześniejszego a i wiele modeli znikło z niego jak choćby se c702 czy nawet nokia e51 ! a pojawily się np. se c901 i nokia e52 :)

ceny niektórych modeli spały np. c902 z 399 w ne60 spadł na 199 :)
No to pokaż mi ten cennik dla przedłużających, który wczoraj pojawił się...
Chętnie z nim zapoznam się... Bo póki co to nie mogę go znaleźć... :P

...:::DiAbOlO:::...
 #365784  autor: julcia2003
 20 paź 2009, 19:02
DiAbOlO pisze:
julcia2003 pisze:a nie wiecei moze kiedy pojawi sie nowy cennik tel
Nie wiemy... Jak się pojawi, to będzie.
julcia2003 pisze: i czy cos nowego w cenie do 200 zl dojdzie w ne60?
J.w.

P.S. Polecam lekturę http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon
co za odp:/ mi bardoz zalezy na czasie juz jestem miesiac poza umowa i zaraz kolejny sie zacznei wiec myslałąm ze moze ktos sie orientuje czy do przyszlego wtorku wejdzie nowy cennik. A nei o taka odp mi chodzilo

#365807  autor: osachorzow
 20 paź 2009, 20:08
julcia2003, z tego co wiem to na tym forum nie ma wróżek ;) więc nie liczyłbym na podanie konkretnej daty, ani tym bardziej cen telefonów ;)

#365834  autor: ancur85
 20 paź 2009, 21:11
witam. na wstepie chcę zaznaczyć iż przejrzałam około 300 stron tematu i odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłam dlatego też zwracam się o pomoc. sytuacja wygląda tak : i mnie i mamie kończy się umowa w erze i przedłużamy obydwie.ja na ne 80,mama na ne60 i jako że będą mieli przez kolejne 2 lata stałe abonentki (ja jestem w erze 8 lat,mama 4 lata) to ile jestem w stanie utargować na abonamentach. przy okazji mama bierze Nokię 6300 za 1zł,ja natomiast zastanawiam się nad SE 510 lub 702 ew. C901 jeśli byłaby szansa zbicia z ceny (z tego co się już tu orientowałam pomijając punkty nie ma opcji,ale niektórzy zaś twierdzą,że się da). jaką więc moi drodzy opcję polecacie i co mogę utargować?

#365842  autor: plustik
 20 paź 2009, 21:25
ancur85 pisze:witam. na wstepie chcę zaznaczyć iż przejrzałam około 300 stron tematu i odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłam dlatego też zwracam się o pomoc. sytuacja wygląda tak : i mnie i mamie kończy się umowa w erze i przedłużamy obydwie.ja na ne 80,mama na ne60 i jako że będą mieli przez kolejne 2 lata stałe abonentki (ja jestem w erze 8 lat,mama 4 lata) to ile jestem w stanie utargować na abonamentach. przy okazji mama bierze Nokię 6300 za 1zł,ja natomiast zastanawiam się nad SE 510 lub 702 ew. C901 jeśli byłaby szansa zbicia z ceny (z tego co się już tu orientowałam pomijając punkty nie ma opcji,ale niektórzy zaś twierdzą,że się da). jaką więc moi drodzy opcję polecacie i co mogę utargować?
Jeżeli czytałaś 300 stron wstecz to pewnie wiesz co dają i co Ci najbardziej odpowiada. Wszystko zalezy od ilości minut jakie potrzebujesz - nie za malo i nie za duzo + sposobności portfela przy tej okazji :-)
Trudno jest komukolwiek dywagowac co chcesz, jezeli napisalas tylko jednego posta i zadnych konkretow.
Moja rada: najlepiej przeczytaj jeszcze raz 300 stron wstecz, no bez przesady, wystarczy 50 :) a cos dla siebie i mamy na pewno znajdziesz.

Nie ma znaczenia czy to są dwa telefony w sieci - wszystko zalezy od wysokości rachunkow. Abonanenci którzy mają tylko jeden telefon tez są w stanie przedłużyc na warunkach podobnych do osoby która ma tych telefonow np 3.
Co do ceny telefonu to tj pisałas - jest nienegocjowalna. Ewentualnie punkty Era Premia mogą zbić cenę słuchawki.

#365844  autor: DiAbOlO
 20 paź 2009, 21:33
ancur85 pisze:witam. na wstepie chcę zaznaczyć iż przejrzałam około 300 stron tematu i odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłam dlatego też zwracam się o pomoc. sytuacja wygląda tak : i mnie i mamie kończy się umowa w erze i przedłużamy obydwie.ja na ne 80,mama na ne60 i jako że będą mieli przez kolejne 2 lata stałe abonentki (ja jestem w erze 8 lat,mama 4 lata) to ile jestem w stanie utargować na abonamentach. przy okazji mama bierze Nokię 6300 za 1zł,ja natomiast zastanawiam się nad SE 510 lub 702 ew. C901 jeśli byłaby szansa zbicia z ceny (z tego co się już tu orientowałam pomijając punkty nie ma opcji,ale niektórzy zaś twierdzą,że się da). jaką więc moi drodzy opcję polecacie i co mogę utargować?
To coś słabo przeglądałaś... Na Twoim miejscu po takim przejrzeniu wiedziałbym wszystko i nie pytał się...
A pisanie tekstu w stylu "przejrzałam około 300 stron tematu i odpowiedzi na moje pytanie nie znalazłam" jest niedorzeczne i jest kompletną bzdurą, bo Ci którzy czytają temat i od czasu do czasu zabierają głos wiedzą, że tak nie jest...

...:::DiAbOlO:::...

#365845  autor: thonka
 20 paź 2009, 21:35
odpowiedz na twoje pytania zawiera sie w tych 18 stronach. bylo to walkowane jak mantra kilkadziesiat razy...
staz nie ma znaczenia.
ne 60 to max 30zl przez pierwszy rok i 50zl na drugi, albo razem 40zl przez caly okres. przy tej opcji 120 minut + 70 minut do wszystkich sieci po za play (przeczytaj inne warunki wykorzystywania tych minut).
analogicznie do ne60 mozna miec ne80 (170 minut + 120 promocyjnych) za 40zl pierwszy rok, a potem 70zl drugi, niestety przy tej opcji nie ma mozliwosci usrednienia oplaty.

ceny telefonow po za punktami nie sa do ruszenia chyba, ze masz rachunki ok. 300zl na kazda aktywacje.

nokia 6300 za 1zl przy ne60
se c702 jak juz zostalo tu napisane strone czy dwie wstecz - niedostepny, z c510 przy ne80 nie ma co zbijac, c901 jest za 149zl, a wiec jeszcze nie az tak drogo.
przy 2000 punktow masz 50zl znizki na telefon. sprawdz na ostatniej fakturze ile ich masz.

#365851  autor: ancur85
 20 paź 2009, 22:03
no tak wiem,myślałam tylko,że jak dwie osoby będą przedłużać to może jakiś bonusik będzie :mrgreen: no ale widzę,że jednak chyba lipa. a co do SE C702 to widnieje w propozycjach Ery,to już nie wiem sama

#365855  autor: plustik
 20 paź 2009, 22:24
ancur85 pisze:no tak wiem,myślałam tylko,że jak dwie osoby będą przedłużać to może jakiś bonusik będzie :mrgreen: no ale widzę,że jednak chyba lipa. a co do SE C702 to widnieje w propozycjach Ery,to już nie wiem sama
Nie ma znaczenia ile osób przedłuża - poprostu jak o tym wspomnisz dzwoniąc do BOA to utwierdzisz ich w przekonaniu że bez zbednych dyskusji powinni Ci zaproponować zniżki - takie o jakich przeczytałaś w ostatnich 18 stronach.

Cennik swoją drogą a ilość telefonów na magazynach swoją... niestety.
Być może jak zadzwonisz i bedziesz zamawiała kurierem to ten telefon bedzie jeszcze na magazynie, konsultant Ci o tym powie. Ewentualnie podzwonic po okolicznych salonach i zapytać sie czy mają taki telefon i tam przedlużyć. Osobiscie jednak polecam kuriera - bezproblemowe załatwienie sprawy :-)

#365857  autor: ancur85
 20 paź 2009, 22:31
wielkie dzięki plustik. nota bene też jestem za bezproblemowym załatwieniem sprawy przez kuriera, przynajmniej biegać nie trzeba ;-) jeszcze raz dzięki i pozdrawiam :-)

#365865  autor: Danio02
 20 paź 2009, 22:47
Po konfrontacji z działem utrzymania klienta (rezygnacji) nic nie wskórałem.

W poniedziałek został zmieniony cennik Ery. W owym cena Iphone 3GS jest mniejsza niż zaproponowali mi wcześniej- 1099 zł - 150 zł z ERA Premia. Chciałem zrobić tak, żeby mieć specjalną ofertę na NE120 w cenie 90 zł i nową cenę na telefon. To babka zaczęła wyliczać, że i tak mam rewelacyjną ofertę. Nowy klient ma tańszego Iphone 3GS, ale za NE płaci 120 zł, a nie 90 zł jak ja. Mówiła, że nie można mieć tego i tego na raz. Co o tym sądzicie?

#365880  autor: thonka
 20 paź 2009, 23:42
Danio02, a pytales czy w ogole jest szansa na dostanie iphone'a? bo z tego co wczoraj napisali na glownej telepolis z dostepnoscia tego telefonu jest baaardzo ciezko...

tak czy inaczej cena telefonu powinna byc taka jak w cenniku obowiazujacym na dzien podpisywania aneksu.

pamietaj, ze max. znizka z ne 120 to 60zl przez pierwszy rok, a potem 100zl przez drugi. zawsze mozesz placic te 80zl co miesiac ;) powalcz jeszcze. skoro masz az 150zl znizki to znaczy, ze masz ponad 4500 punktow ile jest to wydanej kasy w erze chyba kazdy wie ;)

nowy za ne 120 placi 120zl miesiecznie, staly standardowo 100zl. niby tylko 20zl roznicy, ale w skali calej umowy to 480zl, a to sporo. staly przy max. znizce to juz 960zl roznicy, a wiec prawie tyle co za sam telefon po odjeciu punktow.
w twoim przypadku gdybys jednak nie dostal max. znizki oszczedzasz przy tych 90zl w skali calej umowy 720zl.

nowy ma ten telefon w wersji 16gb za 899zl (cennik z 19.10), staly za 1099zl (cennik z 13.10). to tylko 200zl roznicy, a korzysci z przedluzenia sa troche wyzsze.

pamietaj tylko, ze posiadanie tego telefonu (o ile nie chcesz go sprzedac) bez paczki internetowej dosc ogranicza jego funkcjonalnosc.

#365926  autor: Danio02
 21 paź 2009, 14:26
Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Co do dostępności tego Iphone to prawda, czekam już długo, ale obiecują, że nie potrwa to więcej niż miesiąc. Paczkę internetową mam włączoną. To co mam powiedzieć babce w dziale rezygnacji na temat jeszcze większe obniżki abonamentu?

Bo szczerze wątpię, żeby zjechała z ceny aparatu.

#365988  autor: ancur85
 21 paź 2009, 20:37
to znowu ja,ale teraz z innym problemem. otóż dzwoniła do mnie pani z BOA tak jak się umawiałyśmy i mówię jej, że orientowałam się iż mogę negocjować i chciałabym przedłyżyć dwie umowy,mamy i swoją na NE80 za 60zł i NE60 za 40zł,a ona że nie ma opcji. więc mówię, że wiem że taka opcja jest i że jestem w erze już 12 lat,mama 4 lata i wydaje mi się iż moja propozycja jest rozsądna i chyba zbyt wiele nie wymagam tym bardziej że miesięczne moje rachunki wynosiły koło 100zł,mamy koło 80zł,a ona dalej swoje. zapytała czy rezeygnuję, bo jeśli tak to ona powiadomi dział rezygnacji ażeby wysłali mi coś tam w/s rezygnacji właśnie. czyli nie próbowała mnie zatrzymywać w erze,a wręcz przeciwnie. i co teraz ? :|

#365991  autor: malina12
 21 paź 2009, 20:48
na Twoim miejscu zacząłbym się zastanawiać nad przeniesieniem numeru do innego operatora - łaski nie robią - chcą mieć mniej abonentów to będą mieli

#366009  autor: limakcki
 21 paź 2009, 21:46
ancur85 pisze:to znowu ja,ale teraz z innym problemem. otóż dzwoniła do mnie pani z BOA tak jak się umawiałyśmy i mówię jej, że orientowałam się iż mogę negocjować i chciałabym przedłyżyć dwie umowy,mamy i swoją na NE80 za 60zł i NE60 za 40zł,a ona że nie ma opcji. więc mówię, że wiem że taka opcja jest i że jestem w erze już 12 lat,mama 4 lata i wydaje mi się iż moja propozycja jest rozsądna i chyba zbyt wiele nie wymagam tym bardziej że miesięczne moje rachunki wynosiły koło 100zł,mamy koło 80zł,a ona dalej swoje. zapytała czy rezeygnuję, bo jeśli tak to ona powiadomi dział rezygnacji ażeby wysłali mi coś tam w/s rezygnacji właśnie. czyli nie próbowała mnie zatrzymywać w erze,a wręcz przeciwnie. i co teraz ? :|
O matko, ale ty jesteś domyślny :mrgreen: ona chciała usłyszeć, że rezygnujesz wtedy mogłaby Cię przełączyć do działu rezygnacji, takie są procedury dopóki tego nie usłyszą, to nie mogą Cię przełączyć :-D
  • Strona 13 z 96
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 96
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13