• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 125 z 131
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 131

#365504  autor: rustupl
 18 paź 2009, 21:22
czy przy ofercie bez telefonu na 12mc w moim wypadku np przy abo 55zł moge liczyc tylko na 100min + 3 prezenty przez caly okres umowy (100 min daja dodatkowo ale tylko na 6mc ) - jest to oferta z internetu

zaczynam sie zastanawiac nad takim wariantem (czyt. telefon kupic sobie gdzies indziej), ale patrzac na to co mi znow oferują po raz kolejny stwierdzam ze nic specjalnego. czy np od jakiegos konsultanta jestem w stanie dostac wiecej ?

--------------------------------------------------------
Alcatel OT301-> Nokia 3330-> Siemens C65-> SonyEricsson k700-> Nokia N70-> Nokia 6280-> Nokia N73-> Asus p552-> Nokia C6-00-> LG L7 ->LG 4XHD ->Nokia Lumia 920

#365507  autor: ja
 18 paź 2009, 21:37
theWitcher pisze:
elkanguro pisze:
theWitcher pisze:... c510 jest jednym z kilku telefonów przy których nasze możliwości są ograniczone...
Rozumiem, że są takie telefony, przy których te możliwości są większe. Czy mógłbyś podać, które telefony są w tej sytuacji optymalnym wyborem?
Awa, theWitcher, jaką najlepszą ofertę mogliście dać klientowi przy tym promocyjnym abo. za 55 zł. (wiem, że wszystko zależy od zysku, ale chodzi mi o najlepszą ofertę, jaką widzieliście przy tej promocji.)

#365511  autor: theWitcher
 18 paź 2009, 21:54
rustupl pisze:czy przy ofercie bez telefonu na 12mc w moim wypadku np przy abo 55zł moge liczyc tylko na 100min + 3 prezenty przez caly okres umowy (100 min daja dodatkowo ale tylko na 6mc ) - jest to oferta z internetu

zaczynam sie zastanawiac nad takim wariantem (czyt. telefon kupic sobie gdzies indziej), ale patrzac na to co mi znow oferują po raz kolejny stwierdzam ze nic specjalnego. czy np od jakiegos konsultanta jestem w stanie dostac wiecej ?
Jeżeli oferta bez telefonu, to przez internet się w ogóle nie opłaca. Jeśli miałeś jakiś starszy plan taryfowy to w tym momencie 'standardową' ofertą nastawioną na inne sieci byłoby [w wariancie 55zł] - +30 minut przez cały rok i +55zł przez pierwsze sześć miesięcy. Jeśli miałeś już Orange Abonament, to do tego dochodzi jeszcze jedna usługa, no i tutaj wchodzi magiczny zysk - od niego zależy czy dałoby radę dorzucić Ci jakiś pakiet złotówek. Podaj numer, to sprawdzę ;-)

ja pisze:Rozumiem, że są takie telefony, przy których te możliwości są większe. Czy mógłbyś podać, które telefony są w tej sytuacji optymalnym wyborem?
Awa, theWitcher, jaką najlepszą ofertę mogliście dać klientowi przy tym promocyjnym abo. za 55 zł. (wiem, że wszystko zależy od zysku, ale chodzi mi o najlepszą ofertę, jaką widzieliście przy tej promocji.)
Optymalnym, hm... Nokia 5130? Wiem, że szału nie ma, ale telefon całkiem przyjemny, i często do niego coś jeszcze dochodzi. Jeżeli komuś absolutnie nie zależy na parametrach, telefon ma być do dzwonienia, to Nokia 1661 albo Samsung C3050 [do tych praktycznie zawsze można coś dorzucić przy 55], a jak ma być coś lepszego to Avila [sama z siebie wychodzi za 99, a do tego czasem idzie jeszcze coś dorzucić].
Najlepsza oferta to sprawa mocna teoretyczna, na kontach gdzie rachunki idą w okolice 1000 złotych da się ustawić praktycznie wszystko, dawałoby to 55, telefon i pakiet złotówek 80 na dwa lata [czyli ~375 minut do wszystkich].

#365535  autor: awa2001
 19 paź 2009, 08:03
nie bralabym nokii 1661:)))))) z moich obserwacji wynika, ze do tel moge dolozyc cos jeszcze jesli jest duzy zysk, zdarzylo mi sie dać Avilę na rok za 23 zl przy ab.25 zl ( mial tez pkt Profit).zdarzylo mi sie dać telefon, odpow. ilosc prezentow i 2 uslugi dodatkowo na caly okres umowy ( ale to bylo zanim nie przyszlo pisemko, ze mozemy dac tylko telefon + 1 usluge, jesli jestes na starym ab to migracja na nowy juz jest uslugą)

#365537  autor: kamil1221
 19 paź 2009, 08:44
Z tego powodu dobrze się teraz mają klienci, którzy w tamtym roku podpisywali Orange Abo. lub Mix bez telefonu - przy przedłużeniu czasem da się genialną ofertę wycisnąć :)
Klika dni temu robiłem bezterminalówkę na 12 mies. w abo 100 - oczywiście standardowo 100% więcej przez 6 mies. oraz specjalny pakiet 80zł na cały okres umowy. Żyć nie umierać :)

#365546  autor: awa2001
 19 paź 2009, 10:39
brałabym na 24 mies:)

#365550  autor: marcinb
 19 paź 2009, 10:58
elkanguro pisze:coś więcej o zysku klienta? Jak jest liczony i od jakiego zysku można liczyć na dodatkowe bonusy?
[center]zysk [/center]

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#365551  autor: czarnyprotoplast
 19 paź 2009, 10:59
Właśnie dostałem propozycję od Orange i jestem szczerze zawiedziony.
Jestem ich abonentem od 6 lat, moja obecna taryfa to Orange dla Firm 160.
Dostałem propozycję migracji na Firma 250 (ta sama kwota) - 250 minut w abo i to w zasadzie wszystko + jakiś pakiet smsów, których w zasadzie nie używam.
Jeśli byłbym nowym klientem, to dostałbym 400 minut. Nie mówiąc już o fonie - chciałem BB8900 w cennikach Orange jest on za 303 zł brutto, a mi zapropowano za 425,78 zł brutto.

Nie rozumiem polityki Orange, która stałych klientów ma niestety w małym poważaniu. Za miesiąc kończy mi się umowa i na 99,9% jej nie przedłużę.

A tak na zakończenie - strona Orange.pl jest beznadziejna, nie wiem kto ją projektował, ale to dobry case, jak spieprzyć użyteczność strony (bo sam pomysł na kupowanie on-line jest ok).

#365553  autor: tygrysm
 19 paź 2009, 11:13
To przedłuż przez Internet ;) Dostaniesz telefon za 120 zł + dodatkowe 60% minut do wszystkich na rok. Czasem lepiej wychodzi przez Internet niż przez konsultanta, zwłaszcza z telefonem.

#365554  autor: marcinb
 19 paź 2009, 11:14
czarnyprotoplast pisze:Właśnie dostałem propozycję od Orange i jestem szczerze zawiedziony.
Ale to był telefon od kogoś czy sprawdzałeś na stronie?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#365605  autor: pumba
 19 paź 2009, 17:03
kamil1221 pisze:Z tego powodu dobrze się teraz mają klienci, którzy w tamtym roku podpisywali Orange Abo. lub Mix bez telefonu - przy przedłużeniu czasem da się genialną ofertę wycisnąć :)
Klika dni temu robiłem bezterminalówkę na 12 mies. w abo 100 - oczywiście standardowo 100% więcej przez 6 mies. oraz specjalny pakiet 80zł na cały okres umowy. Żyć nie umierać :)
A co byś powiedział na taką ofertę przy aboanemencie 35zł lub wyższym z umową:

na 12 miesięcy:
100% więcej do wszystkich sieci przez 6 miesięcy
i
80zł na cały okres trwania umowy

na 18 miesięcy:
100% więcej do wszystkich sieci przez 12 miesięcy
i

na 24 miesiące:
100% więcej do wszystkich sieci na cały okres trwania umowy
i
50zł na cały okres trwania umowy lub 80zł przez 18 miesięcy

co najlepiej wybrać?

#365626  autor: czarnyprotoplast
 19 paź 2009, 18:34
Telefon był od konsultanta. Usilnie chciał mi dać pakiet bez telefonu - podwójne minuty w abonamencie, jak zapytałem o Blackberry to nie miał. Wszedłem na stronę orange.pl i cały czas miałem propozycję abonamentów dla osób fizycznych. Co prawda w innych linkach była możliwość, choć docelowo była zablokowana (użyteczność !!!!).
Dzisiaj zadzwoniłem na *400 i znowu śmieszna propozycja i telefon powyżej ceny zakupu przy nowej aktywacji. Jak zwróciłem na to uwagę, to Pani powiedziała, że tak system pokazuje i ona nic nie może z tym zrobić.
Rozmawiałem jakiś czas temu z jednym z głównych dyrektorów TP. Stwierdził on, że Orange chce być najlepszą siecią, ale niekoniecznie najtańszą.
W moim przypadku już 2 lata temu Orange średnio wysilił się z ofertą, tyle że skusili mnie SE P1i, ale na dzisiaj mnie rozczarowywują.

#365643  autor: theWitcher
 19 paź 2009, 19:57
pumba pisze:
kamil1221 pisze:Z tego powodu dobrze się teraz mają klienci, którzy w tamtym roku podpisywali Orange Abo. lub Mix bez telefonu - przy przedłużeniu czasem da się genialną ofertę wycisnąć :)
A co byś powiedział na taką ofertę przy aboanemencie 35zł lub wyższym z umową:

na 12 miesięcy:
100% więcej do wszystkich sieci przez 6 miesięcy
i

na 18 miesięcy:
100% więcej do wszystkich sieci przez 12 miesięcy
i

na 24 miesiące:
100% więcej do wszystkich sieci na cały okres trwania umowy
i
50zł na cały okres trwania umowy lub 80zł przez 18 miesięcy

co najlepiej wybrać?
Najlepiej - na rok czasu, przez cały okres trwania umowy dostajesz 115 [zakładając abonament 35] a przez pierwsze pół roku dodatkowo jeszcze 35 [czyli łącznie 150].

Wydawałoby się, że lepiej będzie na 24, ale tam żeby było przez całość to musi być pakiet 50zł, co daje łącznie 120 przez całe dwa lata, ewentualnie 150 przez 18 miesięcy / 70 przez końcówkę.

W przypadku wzięcia umowy z tym pakietem złotówek, w którejkolwiek opcji - nie zapomnij zacząć przekraczać abonamentu w 6-4 miesiącu od końca umowy, żebyś pakiet dostał znów ;-)

#365654  autor: pumba
 19 paź 2009, 20:27
To akurat oferta dla numeru mojego brata, on mało kiedy przekracza środki z abonamentu (70zł) ale zużywa prawie cały limit z usług oferujących darmowe rozmowy i to chyba dlatego ma taką ofertę bo jak pisaliście na forum o zysku to chyba właśnie o to w nim chodzi?
A niezależnie na jaki okres podpisze umowe to zamiast jednej z usług z dodatkowymi złotówkami może sobie wybrać dowolną usługę za darmo na cały okres umowy np, zatrzymaj czas, wybrany numer itp. itd albo 50% rabatu na Popołudnia i Weekendy.
A jeśli zdecydowałby się na ofertę z telefonem to może otzrymać rabat na telefon 200zł netto albo dodatkowy pakiet 80zł przez 12 miesięcy i to przy umowie na 24 miesiące albo jakieś darmowe dodatkowe usługi, ale nie wiem czy jest sens brać oferte z telefonem co o tym sądzicie?

#365671  autor: kamil1221
 19 paź 2009, 21:56
Jednak bez terminala to umowa jak dla mnie dobra jest na rok - szybko nowe promocje.

Dziś robiłem propozycje - zmigrowałem Klienta z taryfy Mega350 (taki dinozaur) na Nowy Orange Abonament 55 - umowa na 24 mies z Nokią 5220 i Specjalnym Pakietem 80zł przez 12 mies.

Żyć nie umierać :)

#365672  autor: awa2001
 19 paź 2009, 22:01
informuję, ze dzwonilam dzis do wszystkich, ktorzy podali mi numer na PW:), zeby nie było) ci co mają pg włączoną, no sorry:) kilka osob nie jest jeszcze aktywnych, reszta mam nadzieję, zadowolona:)
korzystajcie z pakietu złotówek poki mozecie, nie czekajcie na lepszą ofertę, bo chyba nie ma lepszej niz zlotowki, ktore moge wydać na to co chcę, jesli mozna to brac jak najdluzej, codziennie mam telefony do tych, ktorzy załują, ze nei wzieli poprzednio na 2 lata, a dzis juz nie dostaną.
Zobaczcie jakie ceny tel są w Media Markt, saturnie czy avansie, przeliczcie co Wam sie bardziej opłaca... powodzenia:))

#365676  autor: Sowus
 19 paź 2009, 22:31
Dziś zadzwonił do mnie konsultant z Orange z propozycją z przejścia z Twoj mix 25 na abonament 25 dostając przy tym do abonamentu 40 minut i nic po za tym. Przy tym nie przedłużając umowy czyli pozostaje do daty która jest zapisana od dawna czyli jeszcze rok. I tak się właśnie zastanawiam. Jestem ciekawy czy można kontrolować jakoś minuty na koncie. I czy można zakupić jakieś pakiety na smsy do orange. Jestem także ciekawy czy trzeba podpisywać umowę od nowa czy coś w tym stylu, ze względu na to, że nie ma osoby podpisującej umowę w kraju i raczej nie będzie.

Było by miło gdyby ktoś mi doradził.

Pozdrawiam.

#365679  autor: awa2001
 19 paź 2009, 22:39
przechodząc na orange mix bedziesz miec w samym abon 40 min, mozesz do tego dostac 400 lub 1000sms do Orange, sam zdecydujesz, jesli nie ma osoby decydującej o tym numerze to raczej nie podpiszesz umowy. ( w praktyce zależy to od kuriera).

#365687  autor: Sowus
 20 paź 2009, 00:51
Tak już miałem taką propozycję oczywiście musiałbym uiścić 50 zł za aktywację. A wyżej rozchodziło mi się o przejście z Twojego mixa na Orange abonament. Więc mam rozumieć iż to był 2 wariant przesłany przez Panią(kieruje się nickiem). Także nie wiem czy w tej propozycji jest konieczność przedłużania umowy.

"w samym abon 40 min, mozesz do tego dostac 400 lub 1000sms do Orange"

nie całkiem rozumiem zapewne do tych 40 minut te 400 jest na 1 miesiąc i dalej nie wiadomo czy konieczność aktywacji za pieniążki i przedłużenia umowy jest.

Czyli Twój mix 25 =33 minuty i nic więcej.

Orange mix 25(?) = 40 minut + 400 minut na 1 miesiąc(?)

Orange abonament 25 = 40 minut + 40 minut na całe abo ( tak mówił konsultant ale wiadomo, póki nie ma na papierze to nie ma nic. )

Dokładnie to nie wiem.
Jeżeli mógłby ktoś pomóc to byłbym wdzięczny ;)

Pozdrawiam

#365692  autor: TheCrow
 20 paź 2009, 08:24
Mam małe pytanie: czy pakiet złotówek dodawany przy przedłużeniu można wykorzystać na zakup usług, np. wieczory i weekendy lub inne?
  • Strona 125 z 131
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 131
  • 1
  • 123
  • 124
  • 125