• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 96
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 96

#365245  autor: mllodaa2
 17 paź 2009, 13:34
Dziękuje za szybko odpowiedz :) Zadzwoniłam znowu do BOK w tej sprawie, odebrał miły pan który proponował mi standardową ofertę znowu, powiedziałam że dostałam już rabat w korespondencji mailowej, więc poprosił o dane osoby z którą mailowałam i chciał przełączyć mnie do niej, ale jej nie było, wiec przełączył mnie do innej osoby z jej sekcji, która po krótkiej rozmowie spełniła moje oczekiwania. Upewniłam się jeszcze pytając, że powinno pisać na aneksie 40zł, co zostało potwierdzone. Tak więc czekam na nowy dobry aneks :)

#365256  autor: sowaxl
 17 paź 2009, 14:45
mllodaa2 trzeba bylo podpisac to co kurier mial bo i tak na kolejnym aneksie bedzie to smao co w pierwszym nic Ci nie zmienia. A ze masz rabat to swoja droga. Bedzie napisane i tak 50 zl a bedziesz placila 40 zl. Nic nowego nie wymysla. :) Tak to jest jak sie zalatwia u kuriera a nie w salonie, takie chyba maja zasady. W saloonie to troche inaczej jest :)

#365273  autor: thonka
 17 paź 2009, 16:58
sowaxl pisze:mllodaa2 trzeba bylo podpisac to co kurier mial bo i tak na kolejnym aneksie bedzie to smao co w pierwszym nic Ci nie zmienia
jakies doswiadczenie w tej kwestii?
biuro utrzymania zrobilo blad w aneksie i pewnie liczyli na to, ze ktos podpisze nie sprawdzajac. pozniej przy ew. reklamacji moga przeciez powiedziec, ze na umowie, ktora sie podpisalo jest napisane 50zl, a nie wynegocjowane 40zl i z miejsca reklamacja jest bezzasadna. podpisany papier jest tu niestety bardziej wazny od tego co sie wynegocjowalo przez telefon czy maila i bardzo dobrze, ze go nie podpisala.
dlaczego ma sie zgadzac na cos gorszego skoro propozycja byla korzystniejsza od tego co dostala?
sowaxl pisze:Bedzie napisane i tak 50 zl a bedziesz placila 40 zl. Nic nowego nie wymysla. :) Tak to jest jak sie zalatwia u kuriera a nie w salonie, takie chyba maja zasady. W saloonie to troche inaczej jest :)
tak, w salonie jest inaczej - nie zawsze dostaniesz jakakolwiek znizke w przeciwienstwie do rozmowy telefonicznej... tam wszystko zalezy od kierownika salonu. w moim wypadku kierownik sie zgodzil na znizke, ale wcale nie musi. przez kuriera jest wygodniej obu stronom. czasem jednak bledy sie zdarzaja.
dla mnie niedorzecznym jest tlumaczenie, ze na papierze bedzie 50, a bedzie placic 40... chyba nigdy nie podpisywales zadnej umowy, ze nie wiesz o wiazacych postanowieniach tego co sie podpisuje...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#365290  autor: pachu
 17 paź 2009, 18:01
U mnie na aneksie nie ma, że 40 złotych, tylko jest napisane "w ramach oferty promocyjnej HR1SUK"

#365291  autor: thonka
 17 paź 2009, 18:08
i dostales pewnie jako zalacznik regulamin odnosnie oferty promocyjnej HR1SUK gdzie podane byly ceny poszczegolnych ofery NE.
pisalem, albo pelna kwota na aneksie, albo tekst 'w ramach oferty promocyjnej...' z dodatkowym regulaminem promocji gdzie podane sa nizsze ceny niz te wyjsciowe na przedluzeniach :)

z pewnoscia natomiast gdy na aneksie jest napisane 50zl na 24 cykle nie bedzie tak, ze oplata cudownie zostanie obnizona do 40zl, a przynajmniej bym na to nie liczyl ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#365293  autor: pachu
 17 paź 2009, 18:23
Jako załącznik dodali to co mogę ze strony ściągnąć "WYMIANA TELEFONU z dostawą do klienta". Tzn. teraz już tego nie ściągnę, ponieważ jest nowy od 13.10., ale ten poprzedni. W aneksie nie ma nic o załącznikach.

#365298  autor: fenix86
 17 paź 2009, 18:51
Ja ze swojej strony mogę dodać, że NE80 udało mi się rozbić na 40 + 65. Też mam w umowie, że skorzystałem z promocji HR1SUK, ale żadnego załącznika o tej promocji nie dostałem. Powiem szczerze, że nie spodziewałem się tak dobrej oferty. Z pewnością pomogło mi to forum, dlatego bardzo Wam dziękuję.

Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza.
Konfucjusz

#365300  autor: thonka
 17 paź 2009, 19:08
Dziwne... ja przy przedluzeniu bez telefonu dostalem regulamin promocji, z ktorej korzystam.

#365376  autor: DiAbOlO
 18 paź 2009, 09:37
thonka pisze:Dziwne... ja przy przedluzeniu bez telefonu dostalem regulamin promocji, z ktorej korzystam.
Bo przy przedłużeniu bez telefonu oferta nie jest negocjowalna, dlatego też stawki są takie jak w regulaminie...

Potwierdzam słowa kolegów... Przy NE60 miałem w aneksie wpisaną opcję HR1SUK.

...:::DiAbOlO:::...

#365414  autor: plustik
 18 paź 2009, 12:13
Podobno od jutra wchodzą nowe telefony do cennika: Diamond II i Compact V....

Czy ktoś ma jakieś inne informacje? :)

#365440  autor: thonka
 18 paź 2009, 14:30
DiAbOlO pisze:Bo przy przedłużeniu bez telefonu oferta nie jest negocjowalna, dlatego też stawki są takie jak w regulaminie...

Potwierdzam słowa kolegów... Przy NE60 miałem w aneksie wpisaną opcję HR1SUK.
to nie ma nic do rzeczy. powinno sie dostac regulamin promocji z ktorej sie korzysta, by wiedziec jakie sa warunki tej promocji... :? przynajmniej tak mi sie wydaje.
po za tym oferty bez telefonu sa negocjowalne ;) zamiast 18 miesiecy mozna dostac 12, ale bez znizek na pakiety ;)

#365458  autor: Paikuhan
 18 paź 2009, 16:43
Teraz pytanie trochę z innej beczki: czy za przedłużenie umowy dostaje się jakieś dodatkowe punkty Era Premia? :D

#365460  autor: plustik
 18 paź 2009, 16:50
Paikuhan pisze:Teraz pytanie trochę z innej beczki: czy za przedłużenie umowy dostaje się jakieś dodatkowe punkty Era Premia? :D
nie, nie dostaje się - przynajmniej ostatnio nic takiego nie było. Dodatkowe punkty Era premia dostajesz za staż co 6 miesiecy 300ptk chyba.

#365463  autor: osachorzow
 18 paź 2009, 17:05
plustik pisze:Dodatkowe punkty Era premia dostajesz za staż co 6 miesiecy 300ptk chyba.
dokładnie tak ;) w tym roku to nawet żadnych urodzinowych punktów nie było... kryzys pełną gębą ;)

#365466  autor: knopers
 18 paź 2009, 17:45
Przedłużałem umowę w środę, 14.10.

Oczywiście zadzwoniłem do BOK, miła pani przedstawiła mi ofertę, NE60 za 50 zł. Powiedziałem, że nie satysfakcjonuje mnie koszt takiego abonamentu i powiedziałem, że chciałbym tańszy abonament ale z ta samą ilością minut. Więc pani powtórzyła mi chyba z 10 razy, że oferują tylko wysokości abonamentów 30 i 50 zł, za 40 zł nie ma. Wtedy posłużyłem się swoją wiedzą zdobytą poprzez ten temat (dziękuję :)) i ta pani dalej uparcie mówiła swoje. Powiedziałem, że jeśli nie dostanę niższego abo to rezygnuję z usług ery. Już zaczęła dziękować za rozmowę, ale ja poprosiłem żeby przełączyła mnie do SUK. Dosłownie zaniemówiła ale połączyła mnie ;)

Następnie Pan w SUK zapytał dlaczego chcę zrezygnować z ery.
"ponieważ abonament w NE60 jest dla mnie za wysoki"
"a jaka wysokość abonamentu by pana satysfakcjonowała?"
"NE60 za 40 zł"
"jeśli będę w stanie zaoferować Panu taką ofertę to zostanie pan z nami?"
"oczywiście. ale jeszcze jedna rzecz. chciałbym odebrać telefon w salonie."
"niestety nie udostępniamy takiej opcji, ponieważ nie dostajemy takiej zgody od kierownika"
"ale znam osoby, które tak robiły, że negocjowały przez SUK i kupowały telefon i podpisywały umowę w salonie"
"niestety w tej chwili nie ma takiej opcji"
Przez może minutę była taka rozmowa, po czym podziękowałem za lepszą ofertę i powiedziałem, że jeszcze przemyślę, czy brać przez SUK i kurierem.

Poszedłem do salonu (od razu mówię, że mimo, że dawno jestem pełnoletni, umowa jest na mamę, więc była ze mną tam), gdzie oferty pani w salonie nie zobaczyła takiej jaką dostałem w SUK. Zadzwoniła do SUK i przeprowadziła niemiłą dla niej rozmowę. Ja zadzwoniłem jeszcze raz do BOK, poprosiłem o przełączenie do SUK i tamten konsultant też nie chciał umożliwić odbioru telefonu w salonie. Więc mama się wkurzyła, wzięła mój telefon i (zacytuję) "Dzień dobry. Jestem właścicielką tego konta abonenckiego. Jestem teraz w punkcie ery i chcę odebrać telefon dla syna podpisując aneks do umowy. Albo udostępnia pan zakup telefonu w salonie albo żegnamy się z tą siecią." Odpowiedź była natychmiastowa: "Dobrze, ofertę powinna zaraz widzieć w systemie konsultantka w salonie." :)

Ogólnie myślałem, że łatwiej to wszystko pójdzie... Ale zakończyło się dobrze, jestem szczęśliwym posiadaczem avili i następny aneks za 2 lata ;)

Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomocne wpisy :)

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#365472  autor: plustik
 18 paź 2009, 18:11
no wszystko fajnie i pewnie tez przedłużę ale przez telefon i kuriera (pod warunkiem że konsultant anuluje cenę za przesyłkę). Poczekam jednak chyba do początku listopada może pojawią się nowe telefony i nowe ceny obecnych w ofertach i promocjach już mama nadzieję świątecznych. Nie wiem czy warto czekać, ale nikt tego nie będzie wiedział do póki się nie przekona. Raczej oferty przedłużeniowe z cenami abonamentów i ilością minut pozostaną takie jak teraz, jedynie co liczę na lepsze warunki kupna telefonu.

(nikt mi nie odpisał) Myślę nad dwoma możliwościami + telefon:

1) NE40 100min do wszystkich 25zl + pakiet wieczory i weekendy za 15zl 200min do Ery i nas tacjonarne = 40zl + ewentualnie pakiet sms za 5zł

2) NE60 190min do wszystkich za 40zł + pakiet za 5zł weekendy 200min

Z tym że w tej drugiej opcji nie bardzo pasuje mi ten pakiet 200min w weekendy do Ery i na stacj za 5zł. To tylko 5zł ale dzwonie tylko w weekendy - trochę nie bardzo 6 dni w miesiącu.
W pakiecie wieczory i weekendy za 15zł jest 200min i dzwonię codziennie od 16 oraz całodobowo w weekendy. I uważam że ta opcja jest lepsza.

Co o tym wszystkim myślicie?

#365489  autor: jolka13
 18 paź 2009, 19:37
witam!

czy wiecie kiedy będzie wiadomo coś o ofercie gwiazdkowej?
Chcę bowiem przejść z taryfy mega fun na abonament ale mogę to zrobić dopiero po 11 grudnia 2009r

Pozdrawiam

jolka

#365534  autor: DiAbOlO
 19 paź 2009, 07:47
plustik pisze: pakiet wieczory i weekendy za 15zl 200min do Ery i nas tacjonarne
Pakiet wieczory i weekendy można dostać za 5 zł miesięcznie (przynajmniej tak było na początku września, kiedy to przedłużałem umowę na jednym z numerów).Pani w SUK sama mi go przybliżyła, bo spytałem się czy są jakieś sposoby na tanie rozmawianie w sieci (przy NE60).
Zresztą pisałem już o tym :P.

...:::DiAbOlO:::...

#365538  autor: plustik
 19 paź 2009, 09:02
DiAbOlO pisze:
plustik pisze: pakiet wieczory i weekendy za 15zl 200min do Ery i nas tacjonarne
Pakiet wieczory i weekendy można dostać za 5 zł miesięcznie
o tym nie wiedzialem.
Wiedziałem natomiast że są tylko pakiety za 5zł darmowe weekendy 200min i darmowy nr 200min.

#365543  autor: PWK
 19 paź 2009, 10:30
@st.konsultant
posiadasz może jakieś przecieki, kiedy będzie aktualizacja cennika w abo dla przedłużających i kiedy spodziewane są nowe słuchawki w ofercie? Chodzi mi przede wszystkim o HTC Hero.
  • Strona 11 z 96
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 96
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11