• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #329356  autor: merigaw
 14 kwie 2009, 21:11
Zakładam ten temat ponieważ coraz wiecej osób posiada ten model telefonu i dostaje na PW
mnóstwo pytań dotyczących zmiany oprogramowania i poprawek.
Na stronie
http://www.mygreatphone.com/forum/index.php
pojawiło się kilka zmodyfikowanych softów do naszego telefonu.

Wypróbowałam niektóre i uważam ,że warto.
Programiści sie popisali i udało się im stworzyć na bazie softu v10k calkiem niezłe oprogramowanie.
Czym się różni?
Otóż jest bardzo stabilne,poprawia szybkość ładowania obrazów,dodaje nowy ekran startowy i kolorowe ikony (w czarnym temacie)
Najważniejsze jednak, że mamy dostęp do 5 -ciu pełnoekranowych aplikacji
google
e-buddy
mini opera
google maps
amaze gps
Do wszystkiego jest dostęp z widgetu i działa :)-sprawdzone.

Do Remik.
Jak wgrasz to oprogramowanie to sie pochwal czy u Ciebie też działa?

Jak sobie poradzić ze zmianami znajdziecie na tym forum :D

#329562  autor: remik
 15 kwie 2009, 19:39
Witam Witam
Ja tak samo jak Kolezanka powyzej zmienilem soft
Otóż droga Merigaw co do softu v13b to powiem tyle ze telefon działa szybciej,i jest przyjemniejszy dla oczu :) tylko mam jedno zastrzezenie co do reakcji ekranu, otóż przy przciskaniu nie ktorych klawiszy telefon nie reaguje wogole,trzeba sie nawciskac ze malo ekranu nie wbije do srodka z roznych stron prubowalem do tego podejsc i nic to nie dalo,chociazby wylaczyc alarm to musialem go usunac calkowicie z listy :/ spodziewalem sie ze soft bedzie bardziej wybajerzony w motywy i tympodobne rzeczy no ale coz
"jak sie niema tego co sie lubi,to sie lubi to co sie ma"
Napewno jest lepszy niz ten oryginalny Ery,noi przedewszystkim stabilniejszy :)

Pozdrawiam
Remik

#329575  autor: merigaw
 15 kwie 2009, 20:33
Soft jest bardzo dobry.
Co do ;wybajerzenia ; jak Ty to nazwałeś :lol: to są już dostepne nowe tematy na tym samym forum co soft.
Jezeli chodzi o czułość wyświetlacza trzeba go skalibrować.Opcja pokazuje się na samym początku jak włączysz telefon,ewentualnie znajdziesz ją w menu.
Mój dotyk działa i wyświetlacza wcale nie muszę mocno naciskać.
Proponuję skalibruj ekran pod swój dotyk i nie będziesz miał problemu ;)
Wracając jeszcze do tematów,ja osobiście nie zamieniam,ponieważ uważam,że telefon straciłby na oryginalności.

#329740  autor: remik
 16 kwie 2009, 21:51
Aaaaa no tak masz racje,teraz dzieki tej funkcji telefon zaczal lepiej reagowac na dotyk,no ale teraz pytanie z innej beczki,Co z gwarancja producenta jezeli zmienilem soft na inny???

#329742  autor: vinc
 16 kwie 2009, 21:54
remik pisze:Co z gwarancja producenta jezeli zmienilem soft na inny???
Teoretycznie straciłeś gwarancje, ale tylko pod warunkiem jeśli telefon Ci padnie tak, ze nie będzie możliwości wgrania softu z jakim zakupiłeś telefon lub ewentualnie jeśli ktoś w serwisie się tego dopatrzy...

Obrazek

#329747  autor: merigaw
 16 kwie 2009, 22:07
Jeżeli za kazdym razem będziemy sie trzymać instrukcji przy wgrywaniu softu,to nic nie ma prawa się stać.
Ja dzisiaj wgrałam sobie ;Treek Buddy dograłam mapy i wszystko działa ;)
http://peb.pl/programy-nawigacyjne-i-ma ... -mapy.html

Podaję link do map (darmowe)
Może nie jest to jakaś nadzwyczajna nawigacja,ale jest oparta na javie i działa.
W nowym sofcie jak ktoś chce może korzystać z Google Maps.
Też działają.

#330635  autor: remik
 21 kwie 2009, 13:55
Zmienilem soft tylko teraz jest problem bo wogole mi nie czyta PDF'ow
(pisze ze plik uszkodzony) porubowalem juz z kilkoma ale nic to nie dalo co z tym zrobic???

#334754  autor: WavY
 11 maja 2009, 21:58
Czy jest tam soft w jezyku polskim? W innym wątku napisałaś Merigaw napisałas w innym wątku ze nowe oprogramowanie poprawia jakość robionych zdjęć i umożliwia regulacje czułosci ekranu na dotyk, czy powyższy soft również?
Mam namiar w niedługim czasie nabyć lg kc910 i mam sporo pytań odnoścni oprogramowania, nawigacji itd. Mogłabyś mi podać jakies namiary na siebie (np gg)?

Pozdrawiam,
Michał

#339133  autor: merigaw
 04 cze 2009, 14:10
Na stronce ,którą na początku podałam są już nowe zmodyfikowane softy.Pokazał się tez hybrydowy 14a.
wgrałam go i chciałam się z Wami podzielić swoimi odczuciami :-)
Więc tak;
zdjęcia bardzo dobre,poprawiono lampę błyskową tak,że już nie prześwietla zdjęć.(wygląd aparatu taki jak w kc910i wg mnie prostszy w obsłudze)
Czulszy ekran i ogólnie szybszy telefon.Aplikacje zostały bez zmian,czyli jest dojście praktycznie wszędzie (przez skróty).Nawigacja działa(trzeba skonfigurować internet)
Reszta to zmiany kosmetyczne,ale jak dogramy sobie temat(paczka dostępna z opisem na francuskim forum) to robi się całkiem ciekawie.
Opis zmiany softu jest na tym forum,można też znaleźć na forum angielskim.
Ten telefon ma tam spore zainteresowanie,zresztą uważam,że jest super.
Michał możesz do mnie pisać na PW.
Co do języka,w każdym z tych softów jest j,polski.

#345017  autor: orient24
 06 lip 2009, 20:47
Witam
mam pytanie odnosnie BACKUP kc910 w opise cytuje"Umieść telefon w "Dane trybie" przechodząc do Ustawienia, Ustawienia telefonu, Połączenia, połączenia USB, wybierz Dane trybie, powróć do głownego ekranu" - nie mam czegos takiego w telefonie a jak właczam ten program EFS Media Builder to nie widzi mi tych plików co mam w telefonie i nic niestety przez to nie moge zrobic posiadam tel z orange v10c a chciałbym sobie wgrac np 14a pomóżcie

#350244  autor: zaq123456
 04 sie 2009, 02:23
Mam pytanie jak ściągnąć sim-locka z lg kc910 ?? jest jakieś oprogramowanie do ściągania sim locka?

#365292  autor: oli37
 17 paź 2009, 18:13
Witajcie jakoś niebardzo mi idzie wgranie softu mam LGMDP i oczywiście soft 14c ale po kilkunastu próbach cały czas telefon pokazuje 10g za instrukcje wielkie dzięki
pozdrawiam

#365309  autor: jocker
 17 paź 2009, 19:48
odradzam wysyłke do głównego serwisu w Mławie-porażka z tym serwisem zamiast coś naprawić to psują

#365593  autor: elli
 19 paź 2009, 15:52
Witam, czy ktos moglby mi opisac krok po kroku jak zrobic backup i wgrac nowy soft. Nie moge nigdzie znalesc przejrzystego opisu.
 #379267  autor: auro-90
 07 sty 2010, 23:38
Witam mam ten telefon i od niedawna przestał mi dzialać włacza sie i odrazu wylacza myslalem ze bateria jest lewa ale niestety nie kupilem nowa i nadal to samo czy ma ktos moze jakis pomysl co moge z nim robic ??
pozdrawiam