• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #365114  autor: osachorzow
 16 paź 2009, 15:15
Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem: mam Nowę Erą Domową i skończyła się umowa terminowa na komórkę więc została zawieszona, żeby NED działał. Przy okazji wyłączania numeru komórkowego został również wyłączony program Era Premia choć w regulaminie nie znalazłem podstaw takiej decyzji... czy to błąd systemu (bezwzględne wyłączanie Premii po wyłączeniu komórki) czy kolejny wybryk Ery?
Ostatnio zmieniony 16 paź 2009, 16:08 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#365119  autor: Marens
 16 paź 2009, 15:49
osachorzow pisze:Przy okazji wyłączania numeru komórkowego został również wyłączony program Era Premia choć w regulaminie nie znalazłem podstaw takiej decyzji...
Era Premia nie działa w Erze domowej, jak drążyłem temat to konsultanci opowiadali farmazony, że trzeba mieć średnią rachunków co najmniej 61zł z 3 ostatnich miesięcy. Jak nie zachowa się takiej średniej to automatycznie zostaje się skreślonym z uczestnictwa co jest dla mnie bzdurą.

#365124  autor: osachorzow
 16 paź 2009, 15:59
Marens, z rachunkami to bzdura... moje rachunki na jednej z umów to 30zł i jakoś nie wyłączają ;) Żeby przystąpić do programu to teraz trzeba mieć te rachunki na 60zł... jak przystępowałem to tego na szczęście jeszcze nie było ;)

Zgodnie z nowym regulaminem (od 14.07) NED kwalifikuje do programu Era Premia i nawet naliczają punkty z opłaty za ED/NED (a nawet za internet) czego wcześniej nie było ;) a z tego co pamiętam to zmieniałeś ED/NED przed tym terminem...
Kod: Zaznacz cały
Kontrakt Niemobilny  - usługa konwergentna w mobilnej sieci Operatora świadczona na podstawie umowy dla Nowa Era Domowa lub Era Linia Domowa/Era Linia Biznesowa lub Era Internet Stacjonarny 

Rozdział II 
Warunki udziału w Programie  
§ 3  
1. Do Programu może zgłosić chęć uczestnictwa każdy Abonent, który spełnia łącznie następujące warunki: 
1.1. posiada 4 lub mniej Aktywnych Kart SIM z numerem komórkowym (mobilnym) na jednym lub kilku Kontach Abonenckich łącznie lub co najmniej jeden Kontrakt Niemobilny 
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... premia.pdf
Ostatnio zmieniony 16 paź 2009, 16:02 przez osachorzow, łącznie zmieniany 1 raz.

#365125  autor: st.konsultant
 16 paź 2009, 16:01
Marens pisze:
osachorzow pisze:Przy okazji wyłączania numeru komórkowego został również wyłączony program Era Premia choć w regulaminie nie znalazłem podstaw takiej decyzji...
Era Premia nie działa w Erze domowej, jak drążyłem temat to konsultanci opowiadali farmazony, że trzeba mieć średnią rachunków co najmniej 61zł z 3 ostatnich miesięcy. Jak nie zachowa się takiej średniej to automatycznie zostaje się skreślonym z uczestnictwa co jest dla mnie bzdurą.

Średnią powyżej 60 zł to trzeba mieć żeby numer został zapisany i zbierał punkty ;) Jeżeli ten warunek zostanie spełniony to później już nie trzeba utrzymywać takiej średniej i na pewno nikt numeru nie skreśli :)
To tak ogólnie o EP.

Era Domowa faktycznie punktów zbierać nie może. Inaczej jest z Nową Erą Domową, z tym że tutaj nie jestem pewny czy nie trzeba mieć aktywnego telefonu komórkowego żeby zbierać punkty. Postaram się będąc w pracy zweryfikować to ;).

#365127  autor: osachorzow
 16 paź 2009, 16:04
st.konsultant, wg regulaminu za ED nie ma punktów ale były naliczane co mnie pozytywnie zdziwiło... a co do warunku aktywnej komórki to w regulaminie tego nie znalazłem... zobaczymy co mi BOA odpisze ;)

#365130  autor: Marens
 16 paź 2009, 16:27
Dobrze pamiętasz, zmieniałem na Nową Erą Domową 35.
Nie opłaca mi się generować rachunków 3 x 60zł, gdyż mam w chwili obecnej do wykorzystania 190min + 20 za f@kturę. Zastanawiam się, dlaczego mam rachunki 34.99 a nie 35zł. Ciekawe dlaczego odejmują jeden grosz.

#365131  autor: osachorzow
 16 paź 2009, 16:35
Marens, ten grosz to kwestia zaokrągleń...
masz 16.39 netto ABO (daje to 20 brutto) + 12.29 120 MIN (14.99 brutto, 12.30 netto daje już 15.01 => nie ma kwoty netto dającej brutto 15zł ) co razem daje 28.68 netto czyli 34.99 brutto ;) to samo występuje 20+25 brutto... też po dodaniu netto i dołożeniu podatku razem jest 44.99 ;)