• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 10 z 96
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 96

#364512  autor: st.konsultant
 12 paź 2009, 22:54
trus1991 pisze:Mam problem...
Nie wiecie gdzie można dostać jeszcze SE C702??
Bo na magazynie głównym go nie ma, obdzwoniłem kilka salonów i też nie mają tam tego telefonu, a bardzo mi na nim zależy, ponieważ bardzo długo negocjowałem warunki z Erą, a teraz lipa :(

Raczej nie liczyłbym, że go gdzieś znajdziesz....

Co do ofert na IBOA to po prostu czasowo została zablokowana możliwość przedłużenia umowy przez Internet. Można to zrobić w punkcie albo w BOA. Sama oferta jest dostępna na głównej stronie:

z telefonem : http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... en_telefon
bez telefonu: http://www.era.pl/pl/indywidualni/moje_ ... niz_koszty

#364522  autor: Danio02
 12 paź 2009, 23:55
Ostatecznie zaproponowali mi Nowa Era 120 za 90 zł z VAT, z pakietów internetowych nie chcą zjechać ;/

Nowy Iphone 3GS za 949 zł.

#364528  autor: Milon
 13 paź 2009, 07:26
knopers0
Chyba Twoja sugestia została wysłuchana, szkoda tylko że pod nóż (kosz) poszły także inne posty z wczoraj!

#364553  autor: diablodaro
 13 paź 2009, 11:40
witam wszystkich czytam ten temat od dawna i w koncu trzeba by przedłużyć umowę :) koniec mam w polowie listopada od 4 lat jestem w erze

interesowala by mnie jedna z tych opcji chociaż jeszcze do nich nie pisalem ale z tego co tu czytalem da sie wytargowac :
- Nowa Era 60 - 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 70 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 190 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT
- Nowa Era 80 - 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 120 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 290 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT

i w związku z tym mam pytanie jaki telefon radzicie to jej oferty ? chcialem sony ericsson c902 albo sony ericsson c510 (tego nie widzialem w cenniku )dlatego ze zawsze mialem sony i nie narzekam na te telefony. Ceny są kosmiczne w cenniku w erze czy mógłby ktos doradzić jaki inny telefon w zamian mozna by dostać albo 2 opcja jaki telefon mozna by wziąć i sprzedac i ewentualnie wtedy kupic taki jaki bym chcial dzieki za odpowiedzi bede śledził ten temat

#364562  autor: Krisu6230i
 13 paź 2009, 12:30
plus dodatkowe pytanko co teraz opłaca się wziąć najbardziej żeby sprzedać zaraz po odbiorze?

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#364565  autor: st.konsultant
 13 paź 2009, 12:42
diablodaro pisze:witam wszystkich czytam ten temat od dawna i w koncu trzeba by przedłużyć umowę :) koniec mam w polowie listopada od 4 lat jestem w erze

interesowala by mnie jedna z tych opcji chociaż jeszcze do nich nie pisalem ale z tego co tu czytalem da sie wytargowac :
- Nowa Era 60 - 120 minut lub 360 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 70 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 190 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 40,00 zł z VAT
- Nowa Era 80 - 170 minut lub 510 SMS-ów do wszystkich sieci krajowych
oraz 120 dodatkowych minut do wszystkich sieci (oprócz Play): łącznie 290 minut miesięcznie w promocyjnej cenie 60,00 zł z VAT

i w związku z tym mam pytanie jaki telefon radzicie to jej oferty ? chcialem sony ericsson c902 albo sony ericsson c510 (tego nie widzialem w cenniku )dlatego ze zawsze mialem sony i nie narzekam na te telefony. Ceny są kosmiczne w cenniku w erze czy mógłby ktos doradzić jaki inny telefon w zamian mozna by dostać albo 2 opcja jaki telefon mozna by wziąć i sprzedac i ewentualnie wtedy kupic taki jaki bym chcial dzieki za odpowiedzi bede śledził ten temat

C510 jest w NE80 za 1 zł a w NE60 za 149 zł

#364570  autor: PWK
 13 paź 2009, 13:11
diablodaro, Twój post bardziej nadaje się do działu "Jaki telefon wybrać" - tam szybciej dostaniesz odpowiedź (nie każdy tutaj zagląda). Opisz jakie masz wymagania odnośnie telefonu, ile możesz za niego zapłacić i w jakiej taryfie. Najlepiej dodaj także linki do cennika.

Pozdrawiam

#364606  autor: verven
 13 paź 2009, 17:35
Szybkie pytanie, dziewczynie konczy sie dzisiaj umowa i w dniu dzisiejszym musi rowniez podpisac nowa.
Jej tata pojechal do Ery i wzial te proponowane taryfy dla niej ale nie mam do nich wgladu, pewnie taka oferta jak dostają wszyscy.
Jestem na stronie Ery, zakladka Stali Abonenci i oferta Wymień telefon na nowy.
I tutaj pytanie - Nowa Era 80, 70zl abonament 170 min/510 sms + 120min do wszystkich oprocz Play. Mozna coś z tego z bic ? Przegladalem kilkanscie stron i widzialem ze ta NE80 nie ktorzy rozbijali na 12x45 i 12x70zl ( czy jakoś tak), można tak nadal zrobić ?
Do tego widze dochodzi za 5zl siec rodzinna, zależy jej właśnie żeby mięć tanie połączenia z 2-3 osobami w Erze, w NE60 juz ta siec rodzinna jest droższa.
Najlepiej jakby ta NE 80 udało sie tak zbić aby średni abonament miesięcznie wynosił 50-60zl. Z gory dzięki za pomoc i szybka odpowiedz ponieważ dzisiaj trzeba podpisać umowę.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2009, 17:37 przez verven, łącznie zmieniany 1 raz.

#364608  autor: thonka
 13 paź 2009, 17:37
verven, czytanie/szukanie nie boli... max. ile mozna ugrac to 40zl przez pierwszy rok, a potem 70 przez drugi. nic wiecej nie dostaniesz. zadnych minut, albo upustow ponad to.
dochodzi do tego tylko problem, taki, ze czesto w salonach nie daja takich upustow bez zgody kierownika salonu, albo daja, ale wciskaja dodatkowa aktywacje za 15zl.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#364611  autor: verven
 13 paź 2009, 17:52
thonka dzięki za odpowiedz, siedziałem i przeglądnąłem 14 stron tego tematu + kilka tego zamknietgo tylko to bylo rano i dokladnie nie pamietalem wlasnie tej opcji 12x40/12x70 ;)
Jesli jej tata ma na siebie juz chyba 3 numery wziete to chyba powinni mu rozbic ten abo na 12x40 i 12x70, przynjamniej mam taka nadzieje ze nie beda robic problemow.

#364621  autor: plustik
 13 paź 2009, 18:35
ja teraz mam zamiar przedłużać umowę i myślę nad dwoma możliwościami + telefon:

1) NE40 100min do wszystkich 25zl + pakiet wieczory i weekendy za 15zl 200min do Ery i nas tacjonarne = 40zl + ewentualnie pakiet sms za 5zł

2) NE60 190min do wszystkich za 40zł + pakiet za 5zł weekendy 200min

Z tym że w tej drugiej opcji nie bardzo pasuje mi ten pakiet 200min w weekendy do Ery i na stacj za 5zł. To tylko 5zł ale dzwonie tylko w weekendy - trochę nie bardzo 6 dni w miesiącu.
W pakiecie wieczory i weekendy za 15zł jest 200min i dzwonię codziennie od 16 oraz całodobowo w weekendy. I uważam że ta opcja jest lepsza.

Co o tym wszystkim myślicie?

#364683  autor: rcicho
 13 paź 2009, 23:12
plustik pisze:ja teraz mam zamiar przedłużać umowę i myślę nad dwoma możliwościami + telefon:

1) NE40 100min do wszystkich 25zl + pakiet wieczory i weekendy za 15zl
Nie pomyliło ci się czasem? O ile wiem to w tej taryfie (NE40) masz 70minut do wszystkich sieci plus 30 minut (ale nie do wszystkich).

#364685  autor: plustik
 13 paź 2009, 23:21
rcicho pisze:
plustik pisze:ja teraz mam zamiar przedłużać umowę i myślę nad dwoma możliwościami + telefon:

1) NE40 100min do wszystkich 25zl + pakiet wieczory i weekendy za 15zl
Nie pomyliło ci się czasem? O ile wiem to w tej taryfie (NE40) masz 70minut do wszystkich sieci plus 30 minut (ale nie do wszystkich).
nie, nie pomyliło się - 100 minut "do wszystkich" (*** oprócz Play) - mały szczegół, ktorego czepiać się nie warto!
 #365085  autor: furek
 16 paź 2009, 10:47
Czy w Erze zaprzestano przedłużania umowy przez IBOA czy to jest tylko mój, lub jakiś tymczasowy problem?
Tydzień temu jeszcze miałem ofertę na przedłużenie umowy, na nowy telefon, a od 3 dni mam tylko:
"Oferta przedłużenia umowy z siecią Era została przygotowana. Prosimy o kontakt pod numerem 602 900, wybierając opcję "Połącz z konsultantem". Przedstawienie nowych warunków oraz podpisanie umowy przez osobę upoważnioną, możliwe jest również w dowolnym sklepie sieci Era."

O co chodzi?

#365088  autor: osachorzow
 16 paź 2009, 11:07
furek, chyba st.konsultant pisał, że czasowo wyłączyli możliwość przedłużania umów przez iboa.

#365098  autor: rcicho
 16 paź 2009, 12:48
osachorzow pisze:furek, chyba st.konsultant pisał, że czasowo wyłączyli możliwość przedłużania umów przez iboa.
Czy powody takiego postepowania Ery są znane?

#365128  autor: Paikuhan
 16 paź 2009, 16:06
Witam!

Ostatnio negocjuje z Erą nowe warunki przedłużenia umowy, interesuje mnie opcja NE60 z telefonem za 30zł przez 12 miesięcy i 45zł przez następne 12 miesięcy, jak ktoś już wcześniej pisał. Jednak dostałem maila, że oferują mi abonament 40zł przez dwa lata lub 30zł przez rok, a później 50zł przez następny, i że jest to ich ostateczna oferta i niżej nie zejdą. Teraz mam pytanie do Was: czy w ostatnich dniach ktoś wynegocjował ofertę 30zł przez rok i 45zł później? Myślicie, że jest sens jeszcze się z nimi targować, bo różnica jest niewielka tylko 60zł, a może poczekać do oferty świątecznej? A jeżeli wejdzie oferta świąteczna, to ich aktualna propozycja nie będzie obowiązywać i zmieni się na inną? Telefon, który chcę wziąć w tym abonamencie to Samsung Avila za 99zł, ale poczekam jeszcze w listopadzie jak wyjdzie nowy cennik może potanieje, chociaż o te 50zł. A umowa kończy mi się pod koniec grudnia.

Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie ;)

#365136  autor: thonka
 16 paź 2009, 17:12
Paikuhan, nie dostaniesz opcji 30zl+45zl.
max. co mozna dostac to 30zl+50zl lub 40zl przez cala umowe.

wypowiedz z wartosciami 30+45 potraktowalbym jako blad albo konsultanta, albo osoby piszacej. tak czy inaczej nikt z wypowiadajacych sie na forum (po za ta jedna osoba) nie dostal czegos takiego.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#365221  autor: mllodaa2
 17 paź 2009, 11:10
Witam
Dostałam rabat z 50zł na 40zł w odpowiedzi na mail. Przyjezdza kurier a tam wpisany abonament 50z. Nie podpisałam nic, kurier pojechal. Dzownie do iboa i mowie jak jet, a oni ze jest wlaczony abonament za 40zl. Trzeba bylo podpisywac bo tera znowy 2 tygodnie czekania az kurier wroci do nich i znowy wysla do mnie. Czy prosic o umowe zeby pisalo 40zl za abonament ? Czy ten rabat oni daja, ale na umowie bedzie 50zl a w rzeczywisctosci 40z; ?
jak bylo u was ? bo nie wiem co robic:(

#365244  autor: thonka
 17 paź 2009, 13:07
nic nie podpisuj poki na umowie nie bedzie napisane 40zl przez 24 cykle rozliczeniowe chyba, ze masz napisane w dokumentach aneksowych (regulaminy promocji), ze oplata w ramach promocji X (jezeli takowa jest to powinna byc wypisana na aneksie i powinnas dostac jej regulamin) zostala obnizona do 40zl. w innym wypadku powinno byc jasno napisane 40zl.
ja jak przedluzalem umowe z telefonem (w salonie) w kwietniu/maju na ne120 to mialem wpisane 60zl przez pierwszy rok, a potem 100zl przez drugi.
w polu oferta jest wypisana taryfa i adnotacja 'cena abonamentu przez pierwsze 12 cykli x pln brutto, potem y pln brutto'

przez kuriera (ale bez telefonu) dostalem cos takiego "na podstawie aneksu umowa zostaje przedluzona na czas oznaczony do dnia XX-XX-XXXX
w ramach oferty promocyjnej Y
z taryfa ne60"

z tym, ze wg regulaminu mojej oferty promocyjnej mam ne60 za 30zl.

na iboa natomiast wszystkie pakiety sa podawane wg. cennika oferty i rzeczywiscie przy aktywacji np. 200 minut w weekendy mimo ceny 10zl bedziesz miec na fakturze 5zl.

• Strona 10 z 96
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 96
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10