• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#361651  autor: ryslor
 24 wrz 2009, 22:12
Dictator pisze:A jak się sprawuje ten Twój myphone 6691 , rysior?
Witaj
Potwierdzam moje zadowolenie.
Świetna bateria trzyma spokojnie tydzień.
Wszystkie funkcje działają poprawnie.
Polecam nadal ten telefon tym którzy nosza dwa.
Sam jestem ciekawy jak chodzą te modele z telewizorem bo są w Media właśnie 30 rat bez odsetek :-D Mają w gazetce model starszy przypominający mój My Phone 8810 TV Dual Sim za 349,- zł to tanio. Te nowsze modele z TV kosztują około 500zł.

Ja jestem zadowolony.
Mankamentem jest wysyłanie (nie pisanie) SMS-ów. 100x trzeba potwierdzać wyszukiwać nr odbiorcy itp . Szybko idzie gdy odpowiadasz na SMS-a.
Reszta jest ok

Serdecznie pozdrawiam

#362200  autor: Sławek
 28 wrz 2009, 15:21
Podobno myphnone'y koszmarnie sie nagrzewaja przy wlaczaniu telewizji, a T9 w 6690 jest, ale... angielski.Ogolnie to ciezko mi zaufac w te marke. Ani to ladne (oczywiscie wg mojego gustu), ani nie ma wyrobionej pozycji na rynku.

Samsungi sa drogie, a na chinszczyzne, ktora zreszta jest od Samsungow niewiele tansza, szkoda wydawac pieniedzy.

Ogolnie to chyba sobie daruje ;)

No i dosc negatywne opinie o baterii czytalem tez.

ryslor ... czy Ty przypadkiem nie zajmujesz sie sprzedaza myPhone'ow i dlatego tak je zachwalasz? :P

#362271  autor: ryslor
 28 wrz 2009, 19:53
Sławek pisze:Podobno myphnone'y koszmarnie sie nagrzewaja przy wlaczaniu telewizji, a T9 w 6690 jest, ale... angielski.Ogolnie to ciezko mi zaufac w te marke. Ani to ladne (oczywiscie wg mojego gustu), ani nie ma wyrobionej pozycji na rynku.

Samsungi sa drogie, a na chinszczyzne, ktora zreszta jest od Samsungow niewiele tansza, szkoda wydawac pieniedzy.

Ogolnie to chyba sobie daruje ;)

No i dosc negatywne opinie o baterii czytalem tez.

ryslor ... czy Ty przypadkiem nie zajmujesz sie sprzedaza myPhone'ow i dlatego tak je zachwalasz? :P
Pokazywałem swój telefon kilkudziesięciu osobom, brali go do reki a nie oglądali na obrazku. Nie było takiej osoby której by się nie podobał. (mój czarny 6691)
Wzbudzał zainteresowanie swoimi możliwościami jak na Chińskie g....no z polską myślą.

Odrzuć wszystko co chińskie , to się zdziwisz :smt005
zostaniesz bez majtek i podkoszulka

Nie jestem dilerem myPhone-ów więc nie będę dyskutował o bateriach w innych modelach,
mój trzyma ponad tydzień , i już.
W okresie kilku lat używałem kilku modeli Nokii i było z tymi bateriami różnie. Np. Nokia 6060 z klapką mojej żonie trzymała ponad tydzień , moja e-51 również ponad tydzień a już Samsunga X-700 , trzy dni.

a ten twój tekst:

A to już zwykły populizm

p.s. http://pl.wikipedia.org/wiki/Populizm

Serdecznie pozdrawiam

#364410  autor: Spiite
 12 paź 2009, 13:52
Przeczytaj jedną Opinie na Ceneo. Niezbyt zachęca.

#364934  autor: cudny
 15 paź 2009, 13:23
zależy jak często potrzebujesz korzystać, moja mama ostatnio zamówiła darmowy starter ze stronki orange a że ma jeszcze ere to zainwestowała w ten telefon. W sumie nie narzeka, taki zwykły bez niepotrzebnych rzeczy. Do dzwonienia i smsowania wystarcza.

#364936  autor: PingNoMore
 15 paź 2009, 13:37
ryslor pisze:Sory za to pytanie , sprawdziłem Chodzi tu o Samsungi DUO .
Z przeczytanych opini o Samsungach, zresztą i na nie miałem chęć odrzuciła mnie sena i nie tak doskonała prosta praca z dwoma kartami sim. myPhon ma cały czas załączone obie karty działa to tak jak byś miał dwa telefony . Masz nawet dwie ikony pomiary sygnału danej sieci.
Może samsung ma inne lepsze funkcje niż myphon na pewno aparat ale to co mnie interesowało to bezbłędne działanie telefonu w dwóch sieciach a to właśnie gwarantuje myPhon. Przy wykonywaniu połączenia wklepujemy nr abonenta z klawiatury lub z ekranu dotykowe (klawiatury) i zatwierdzamy połączenie lewym klawiszem z zielonym paskiem (odpowiednik zielonej słuchawki) albo prawym klawiszem z zielonym paskiem . klawisze są przypisane do kart sim. Można również wybrać odpowiedni klawisz z klawiatury ekranowej.
SMS-y podobnie, po napisaniu wybieramy poprzez właściwe podswietlenie z jakiej karty sim ma być wysłany .
Używałem samsunga, ma swoje zalety ale w dualu im nie wyszło.
A co niby tego w Samsungach nie ma? Ja mam D980 i jestem jak najbardziej zadowolony. Mam dwie ikony pomiaru sygnału, wybieranie z której karty chce się dzwonić jest bardzo proste, (wystarczy dotknąć ekranu) podobnie przy wysyłaniu sms-a i korzystaniu z internetu. Jak dla mnie ten Samsung to idealne rozwiązanie dla osób używających dwóch kart sim.

#365011  autor: ryslor
 15 paź 2009, 20:33
Witam
Trudno porównywać twój i mój telefon gdyż są one z różnych przedziałów cenowych .
Twój D980 kosztuje około 1100zł a mnie interesował tani model i tu tkwi zasadnicza różnica w poglądach.
myPhon 6691 kosztował mnie teraz 360 zł . Ten telefon mam zamiar używać do czasu jak firma będzie mi płacić za jeden z numerów. Jako że kończy mi się umowa w Play to na pewno będę chciał nowy telefon i nie będzie to ani Samsung ani myPhone. Powrócę do Noki lub HTC.
Przez kilka lat miałem kilka telefonów w tym Samsungi w których pofleszowałem trochę i kilka Nokii.
Na koniec dodam że nie jestem szaleńcem i bezgranicznie chwalę ten Polsko-Czeski produkt z Chin, ale podkreślam że za małe pieniądze można kupić doskonale działającego duala.
Wady twojego telefonu też znam :
- wysoka cena
- słaba bateria trzyma 3-4 dni (mój 6-7)
- druga karta lubi gubić zasięg lub sygnał słabnie (nawet gdy karty SIM są z tej samej sieci)

Serdecznie pozdrawiam

#365070  autor: PingNoMore
 16 paź 2009, 07:38
Bateria trzyma 4 dni, ale w zestawie są dwie więc chociaż częściowo problem jest rozwiązany. Co do wad to mogę dodać jeszcze umiejscowienie karty pamięci-pod baterią. Żeby odczytać zawartość karty trzeba wyjąć baterię i dopiero naszym oczom ukazuje się karta pamięci... No większego idiotyzmu nie widziałem. Słabnącego zasięgu nie zaobserwowałem.

#365436  autor: ryslor
 18 paź 2009, 13:51
PingNoMore pisze:Bateria trzyma 4 dni, ale w zestawie są dwie więc chociaż częściowo problem jest rozwiązany. Co do wad to mogę dodać jeszcze umiejscowienie karty pamięci-pod baterią. Żeby odczytać zawartość karty trzeba wyjąć baterię i dopiero naszym oczom ukazuje się karta pamięci... No większego idiotyzmu nie widziałem. Słabnącego zasięgu nie zaobserwowałem.
Witam

Z tą kartą pamięci SD to rzeczywiście był by idiotyzm gdyby ktoś ją w jakimś celu wyciągał.
Aby z czytać dane z karty lub zapisać na niej np. mp3 wystarczy podłączyć myPhona tym uniwersalnym kablem który jest dołączony do zestawu. Podpinamy go do telefonu a drugi koniec do USB w komputerze i jakimś posiadanym program np. Commanderem przeglądamy zawartości folderów na karty pamięci. :lol:
Idiotyzmem nazwał bym pomysł zakupu telefonu z zapasowymi akumulatorami. Samo przekładanie baterii w celu ich kolejnego naładowania to dopiero jest chory pomysł.
W końcu zaczepy się urwą.
Nie pisz tak tendencyjnie.
Kiedyś Samsung wypuszczał wyroby tylko je firmując swoją nazwą , no czasami były głośniki z napisem samsung ( np. telewizory, kamery)
Koreańczycy podglądali technologię Japończyków i wypuszczali niby swoje pomysły.
Teraz czas na Chiny . Jak się rozejrzymy dobrze po domu to możemy się zdziwić.

Serdecznie pozdrawiam

#365442  autor: PingNoMore
 18 paź 2009, 14:39
No Samsung nie ma uniwersalnej końcówki... Oczywiście telefon można przestawić w tryb pamięci masowej i przeglądać zawartość pamięci i karty np za pomocą eksploratora Windows

#365456  autor: DarkInv
 18 paź 2009, 16:32
Witam. Mam pytanie bo obecnie posiadam dwa telefony i jednak z drugiego numeru nie chcę rezygnować i zastanawiałem się nad telefonem z dualem. Sporo słyszałem o myPhone i wpadły mi w oko dwa modele: 6691 i 8810TV. Który waszym zdaniem lepszy. Jak jest z klawiszami? Głośno "strzelają"(odgłos odskoku)? Bateria potrzyma tak z 4-5 dni jeśli bedę go używał do dzwonienia raz na dzień i do pisania bardzo dużej ilości smsow?
Z góry dzięki za odpowiedź. :wink:

#365488  autor: ryslor
 18 paź 2009, 19:35
DarkInv pisze:Witam. Mam pytanie bo obecnie posiadam dwa telefony i jednak z drugiego numeru nie chcę rezygnować i zastanawiałem się nad telefonem z dualem. Sporo słyszałem o myPhone i wpadły mi w oko dwa modele: 6691 i 8810TV. Który waszym zdaniem lepszy. Jak jest z klawiszami? Głośno "strzelają"(odgłos odskoku)? Bateria potrzyma tak z 4-5 dni jeśli bedę go używał do dzwonienia raz na dzień i do pisania bardzo dużej ilości smsow?
Z góry dzięki za odpowiedź. :wink:
Witaj
W zasadzie jak tu poczytasz moje posty to znajdziesz odpowiedź na swoje pytania.
Ja wybrał bym 6691 bo ma mniejszy pobór i bateria trzyma mi tydzień. Jak ustawisz opcję automatycznego wyłączania telefonu na noc to jeszcze zyskasz na baterii.
Z tym pisaniem SMS-ów to zależy od twoich umiejętności bo klawiatura jest inna i brak T9.
Ja pisze rysikiem na ekranie. Po NOKIi trudno mi było. Ale ja mało piszę. To telefon do dzwonienia na dwie karty SIM reszta to dodatki.
Klawisze ? słychać jak jest cicho w pokoju, ja miałem wymienione bo mi jeden źle chodził, ale to kwestia kilku dni , serwis odbiera i przywozi telefon .
Jest świetny serwis i 2 letnia gwarancja.

Serdecznie pozdrawiam

#365883  autor: Sławek
 21 paź 2009, 00:07
No i podjalem decyzje. Kupilem C5212. Dlaczego akurat ten?

1. Najwazniejsze: jest polski slownik T9!
2. Lepsza jakosc dzwieku, niz w D780
3. Fajniejszy wyglad, niz D880 (nie lubie sliderow)
4. Marka Samsung.
5. O wiele lepszy wyglad od jakiegokolwiek myPhone'a

#365943  autor: PingNoMore
 21 paź 2009, 16:21
Sławek, Daj jakieś bliższe info dotyczące Samsunga, oczywiście po kilku dniach użytkowania.

#367433  autor: Sławek
 31 paź 2009, 20:55
Dopiero teraz, bo bylem chory...
Zatem tak:
rozczarowal mnie, ale najpier o plusach:

1. Rewelacyjnie pisze sie smsy- po przesiadce z SE nie mialem zadnych problemow; smsy pisze sie nawet lepie, bo lista rozwijana pokazuje jakie wyrazy mozna wybrac alternatywnie/

2. Dobra jakosc dzwieku w sluchawce- bez zarzutu.

3. Bateria wydaje sie na razie dobrze trzymac.

4. Ladny, czytelny, estetyczny wyswietlacz.

Minusy:

1. Dual sim- druga karta daje jedynie mozliwosc odbierania polaczen i smsow. Nie ma mozliwosci wyboru karty, z ktorej wykonac polaczenie lub wyslac smsa. Aby wykorzystac druga karte w jakikolwiek sposob, nalezy przelaczyc karte glowna. Co prawda, jest do tego boczny przycisk, ale pociaga to za soba wylaczenie i ponowne wlaczenie telefonu, koniecznosc wpisania pinow do kart, itd. Nie musze chyba mowic, ze jest to dosc uciazliwe i niewygodne.

2. Przekombinowane opcje dodawania numeru telefonow, za duzo pol do wypelniania (chociaz biznesmenom moze by sie to podobalo). Proces dodawania numeru to uciazliwe przebijanie sie przez kolejne opcje menu.

3. Brak (a przynajmniej ja sie nie doszukalem) mozliwosci zmiejszenia elementow (glownie czcionki) na wyswietlaczu. Elementy sa zbyt duze jak dla mnie.

Innych rzeczy nie sprawdzalem, bo nie byly mi potrzebne. Zastanawiam sie teraz nad sprzedaza tego telefonu i zakupem dwoch zwyklych prostych SE. Dual sim po prostu nie spelnia swojej funkcji.

#367608  autor: Spiite
 01 lis 2009, 19:49
Od tygodnia też mam C5212 i muszę sprostować parę spraw:
Co do Plusów.
Sławek pisze:2. Dobra jakosc dzwieku w sluchawce- bez zarzutu.
Na drugiej karcie niestety słychać "echo", osoby z którymi rozmawiałem słyszeli samych siebie.
Sławek pisze:3. Bateria wydaje sie na razie dobrze trzymac.
Pierwszego dnia wytrzymała 3 dni teraz około dwie doby wytrzymuje ale zacząłem pisać dużo smsów i słuchać muzyki(z karty pamięci,teraz ją wyjąłem i sprawdzę czy coś się zmieni). Dwa dni jak na "dwa" telefony to niezły wynik.
Sławek pisze:Minusy:

1. Dual sim- druga karta daje jedynie mozliwosc odbierania polaczen i smsow. Nie ma mozliwosci wyboru karty, z ktorej wykonac polaczenie lub wyslac smsa. Aby wykorzystac druga karte w jakikolwiek sposob, nalezy przelaczyc karte glowna. Co prawda, jest do tego boczny przycisk, ale pociaga to za soba wylaczenie i ponowne wlaczenie telefonu, koniecznosc wpisania pinow do kart, itd. Nie musze chyba mowic, ze jest to dosc uciazliwe i niewygodne.
Nie trzeba wyłączać telefonu żeby zadzwonić z drugiej karty lub wysłać smsa. Należy "wystukać" numer albo wybrać z książki tel. i wtedy przycisnąć boczny przycisk zmiany karty żeby zadzwonić z której karty się chce. Analogicznie jest w przypadku smsów. Wystarczy przed wysłaniem wiadomości wcisnąć przycisk zmiany karty i wysłać z której sobie życzymy.
Sławek pisze:2. Przekombinowane opcje dodawania numeru telefonow, za duzo pol do wypelniania (chociaz biznesmenom moze by sie to podobalo). Proces dodawania numeru to uciazliwe przebijanie sie przez kolejne opcje menu.
Jeśli będziesz miał i zapisywał numery na kartach lub jednej wybranej, pole do wypełnienia będzie tylko jedno.
Sławek pisze:3. Brak (a przynajmniej ja sie nie doszukalem) mozliwosci zmiejszenia elementow (glownie czcionki) na wyswietlaczu. Elementy sa zbyt duze jak dla mnie.
Jeśli chodzi o czcionkę kiedy wybieramy numer to mozna ją trochę zmniejszyć: Menu\Ustawienia\Wyświetlacz\Ekran wybierania\Rozmiar czcionki- Duży lub mały.
Sławek, nie sprzedawaj telefonu bo jest po prostu dobry jeśli ktoś korzysta z dwóch kart sim.

#367933  autor: Sławek
 04 lis 2009, 00:16
Spiite pisze:Pierwszego dnia wytrzymała 3 dni teraz około dwie doby wytrzymuje ale zacząłem pisać dużo smsów i słuchać muzyki(z karty pamięci,teraz ją wyjąłem i sprawdzę czy coś się zmieni). Dwa dni jak na "dwa" telefony to niezły wynik.

U mnie podobnie. To znaczy ja nie slucham muzyki z telefonu i trzyma okolo 3 dni.
Spiite pisze:Nie trzeba wyłączać telefonu żeby zadzwonić z drugiej karty lub wysłać smsa. Należy "wystukać" numer albo wybrać z książki tel. i wtedy przycisnąć boczny przycisk zmiany karty żeby zadzwonić z której karty się chce. Analogicznie jest w przypadku smsów. Wystarczy przed wysłaniem wiadomości wcisnąć przycisk zmiany karty i wysłać z której sobie życzymy.

Faktycznie... Nie mialem pojecia o tej opcji! Dzieki! :))
Spiite pisze:Jeśli będziesz miał i zapisywał numery na kartach lub jednej wybranej, pole do wypełnienia będzie tylko jedno.

Zawsze pelna nazwe wpisuje do pierwszego pola. Ciekawe czy po skopiowaniu na karte sim liczy sie to pierwsze pole czy jakies inne... musze to sprawdzic :)
Spiite pisze:Jeśli chodzi o czcionkę kiedy wybieramy numer to mozna ją trochę zmniejszyć: Menu\Ustawienia\Wyświetlacz\Ekran wybierania\Rozmiar czcionki- Duży lub mały.

Troche...
a mi chodzilo o caloksztalt- menu, rozmiar czcionki w smsach, w ksiazce telefonicznej etc. Zeby po prostu wiecej sie miescilo na ekranie.
Spiite pisze:Sławek, nie sprzedawaj telefonu bo jest po prostu dobry jeśli ktoś korzysta z dwóch kart sim.
Fakt, po Twoich poprawkach tez to stwierdzam. Cale szczescie, ze nie bede musial eksperymentowac z myPhone'ami ani nosic sie z dwoma telefonami. Samsung wymiata! :))

[ Dodano: 2009-11-04, 19:14 ]
Sławek pisze:
Spiite pisze:Jeśli będziesz miał i zapisywał numery na kartach lub jednej wybranej, pole do wypełnienia będzie tylko jedno.

Zawsze pelna nazwe wpisuje do pierwszego pola. Ciekawe czy po skopiowaniu na karte sim liczy sie to pierwsze pole czy jakies inne... musze to sprawdzic :)
Sprawdzilem. Priorytet ma nazwa wyswietlana jesli zostanie wpisana- jesli nie, pierwsze pole, czyli imie (ja i tak zawsze tam tylko wpisuje "nazwe" kontaktu) :)

#368379  autor: abito01
 06 lis 2009, 22:17
Ja moge Wam polecic model N5000

http://www.gsmtv.pl/index.php?p26,cect-n5000

Telefon naprawde super. Uzywam go jak dotad ok. 20 dni i jak narazie jest wszytsko OK. Telefon przypomina iphona. Bardzo czuly ekran- solidne wykonanie.

Na stronie maja bardzo podobny telefon TT-V900 ale ja wybralem N5000 bo wydaje mi sie ze ma lepsza specyfikacje (telefony roznia sie drobnymi szczegółami). Poza tym fachowa obsluga w sklepie.

Szczerze polecam!

#368386  autor: Sławek
 06 lis 2009, 22:59
A co to jest N5000? oO Jakas NOKLA?