• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #36430  autor: PiotrG-dz
 20 gru 2005, 22:18
Tak sobie przeglądam plany numeracji PSTN i widzę że w dawnym olsztyńskiem nie ma sieci innego operatora jest tylko TPSA.Ponoć koncesję dostał na tą strefe ZT Św Olaf.TYlko mam pytanie dlaczego żadna firma nie podjęła walki z TPSA w strefie 089 :?: :?: :?:

re

#36432  autor: l3p
 20 gru 2005, 22:23
Heh to ciekawe naprawde to u mnie w takim gorzowku mozna powiedziec, ze stolicy woj. lubuskiego jest az 3 tp.sa, multimedia, tele2 jezeli mozna ich uznac za tak owego operatora.
 #36436  autor: D@rio
 20 gru 2005, 22:40
tepsaslave pisze:Tak sobie przeglądam plany numeracji PSTN i widzę że w dawnym olsztyńskiem nie ma sieci innego operatora jest tylko TPSA.Ponoć koncesję dostał na tą strefe ZT Św Olaf.TYlko mam pytanie dlaczego żadna firma nie podjęła walki z TPSA w strefie 089 :?: :?: :?:
ale operatorów międzystrefowych napewno masz jakichś dostępnych. Zobacz dobrze, chociażby Tele2 chyba powinno u Ciebie działac..

#36441  autor: PiotrG-dz
 20 gru 2005, 23:03
Mi chodzi tylko o to że w dawnym olsztynskiem nie ma studzienek i rozciagnietych kabli telefonicznych po miastach,operatorem stacjonarnym z krwi i kości jest tylko TPSA tylko ona ma tam siec,tylko tepsie można płacic tam abonament .W innych strefach jest zazwyczaj po 1 opie np netii ,dialogu, elnecie itp.A o tele 2 mi nie chodzi, 8) bo on w polsce nie ma swojej sieci tylko wynajmuje łacza od TPSA 8)

#36453  autor: D@rio
 21 gru 2005, 01:46
tepsaslave pisze:Mi chodzi tylko o to że w dawnym olsztynskiem nie ma studzienek i rozciagnietych kabli telefonicznych po miastach,operatorem stacjonarnym z krwi i kości jest tylko TPSA tylko ona ma tam siec,tylko tepsie można płacic tam abonament .W innych strefach jest zazwyczaj po 1 opie np netii ,dialogu, elnecie itp.A o tele 2 mi nie chodzi, 8) bo on w polsce nie ma swojej sieci tylko wynajmuje łacza od TPSA 8)
Aha. Rozumie. Chodzi Ci o operatorow macierzystych. No coz. Ale czy to dla Ciebie az taki problem? ;) Mysle ze komórki u Ciebie napewno działają, a pozatym w tych czasach tak rozwiniętej telefonii komórkowej naprawdę nie widzę potrzeby trzymania telefonu stacjonarnego :-)

re

#36459  autor: Saracen
 21 gru 2005, 09:22
powiem inaczej Nowi inwestorzy-operatorzy chcą mieć latwy zysk...nie budując sieci wiec to jest odpowiedz na twoje pytanie

inwestycja na kilka mld zł np dla 100 abonentów nigdy się nie zwróci

[email protected]
Obrazek

#36496  autor: PiotrG-dz
 21 gru 2005, 13:33
Tylko ze kiedy wydawano koncesję na dana strefę telekomunikacyjna strefa 089 pozostała bez sieci alternatywnego operatora.Kiedy wydawano koncesje w połowie lat 90 budowanie sieci od zera było wtedy opłacalne,nie jak teraz a jednak zadna prywatna firma nie podjęła walki Z TPSA -----jest to ewenement w skali kraju :!: :!: :!:

re

#36545  autor: Saracen
 21 gru 2005, 15:45
tepsaslave pisze:Tylko ze kiedy wydawano koncesję na dana strefę telekomunikacyjna strefa 089 pozostała bez sieci alternatywnego operatora.Kiedy wydawano koncesje w połowie lat 90 budowanie sieci od zera było wtedy opłacalne,nie jak teraz a jednak zadna prywatna firma nie podjęła walki Z TPSA -----jest to ewenement w skali kraju :!: :!: :!:
zgadza się ....takie są realia na dzisiaj...

[email protected]
Obrazek