• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 3 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

#3358  autor: pajorro
 12 kwie 2005, 19:30
Heyah też miała być z założenia nieskomplikowana i miała nie mieć usług dodatkowych. A GPRS i MMSy ma już :-)))

#3362  autor: WitekT
 12 kwie 2005, 19:44
Bo sukces sam zaskoczył twórców, a że Ci z czołówki muszą być zawsze innowyacyjni, więc... ;)

#3372  autor: xlord
 12 kwie 2005, 20:18
pajorro pisze:Heyah też miała być z założenia nieskomplikowana i miała nie mieć usług dodatkowych. A GPRS i MMSy ma już :-)))
Z tego co mi sie wydaje wynika, ze Heyah ma jednak zdecydowanie rozniaca sie grupe docelowa od SS. Polkomtel wszak "walczy" z Heyah swoim Simplusem.

Pozdrawiam

#3399  autor: pajorro
 12 kwie 2005, 21:50
No tak, ale dewizą Heyah też miały być proste zasady i nie skomplikowane usługi. Może coś przekręciłem. Tak czy siak dobrze, że się zdecydowali na ten krok...

BTW
A stawki w Ideii dla każdego sa dalej takie jak na początku? Wogóle ktoś tego używa oprócz niezorientowanych...?

#3409  autor: xlord
 13 kwie 2005, 09:34
pajorro pisze:No tak, ale dewizą Heyah też miały być proste zasady i nie skomplikowane usługi. ...
Jestes marzeniem marketingowcow.
Wierzysz we wszystko co mowia w TV, czy tylko sobie jaja robisz?

Pozdrawiam

#3413  autor: Piotr
 13 kwie 2005, 12:02
pajorro pisze:Heyah też miała być z założenia nieskomplikowana i miała nie mieć usług dodatkowych. A GPRS i MMSy ma już :-)))
Heyah to może była nieskomplikowana jak wchodziła na rynek. Na chwilę obecną już powolutku zaczyna robić się kociołek...

Pozdrawiam.

PS. To że cennik jest "prosty" jak budowa cepa nie oznacza, że zasady są nieskomplikowane.

#3446  autor: Dragon
 13 kwie 2005, 16:34
a co jest wielce takiego nieskomplikowanego ? przeciez nie ma zadnych kruczkow itp, sa minimalne zawyzenia przy naliczaniu sekundowym, ale nie siegaja one nawet 1/10 grosza

#3455  autor: pajorro
 13 kwie 2005, 17:58
xlord pisze:
pajorro pisze:No tak, ale dewizą Heyah też miały być proste zasady i nie skomplikowane usługi. ...
Jak ja bym wierzył we wszystko co mówią w TV... to wiesz :-)

#3463  autor: Piotr
 13 kwie 2005, 19:38
Dragon pisze:a co jest wielce takiego nieskomplikowanego ? przeciez nie ma zadnych kruczkow itp, sa minimalne zawyzenia przy naliczaniu sekundowym, ale nie siegaja one nawet 1/10 grosza
Spotkałem się z przypadkami kiedy Heyah ściągało z konta o wiele więcej niż powinno np. za SMSy czy też połączenia więc coś tutaj nie jest do końca OK.
Sam tego nie przerabiałem gdyż nie miałem styczności z tą siecią. Jednak z rozmowami ze znajomymi wiem, że takie przypadki miały miejsce.

#3596  autor: art
 16 kwie 2005, 07:57
pajorro pisze:
xlord pisze:
Jak ja bym wierzył we wszystko co mówią w TV... to wiesz :-)

No tak jakby wszystko co mowia w TV to faktycznie bylby raj:
- polaczenia do wsyztskich sieci o w kazdy dzien za darmo
- smsy za darmo
- mmsy za darmo
- najlepsze modele telefonow za 1 zloty
- i oczywiscie brak jakiegokolwiek abonamentu :D

niestety slowo za darmo w reklamach oznacza tak naprawde "Bedziesz miec taniej ale nie nie za darmo"... najbardziej mnie smieszy brak abonamentu w jednej idei :D no fakt abonamentu nie ma ale za to sa kwoty deklarowane ... w reklamnie wiec moga mowic ze nie ma abonamentu a w salonie cie zaskocza kwota deklarowaną :D

oczywiscie nie ma w tym nic zlego tak to juz jest w biznesie tzreba poprostu podchodzic z dystansem do tego co mowia w TV i zanim sie podniecimy nalezalo by skontaktowac sie z obsluga i dokladnie wypytac o wszystkie aspekty oferty:D

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#3600  autor: art
 16 kwie 2005, 08:07
aaa tak wogole wracajac do tematu... wydaje mi sie ze to czy SS sie oplaca zalezy do tego co sami potzrebujemy... bo jesli dzwonisz duzo na satcjonarne z komorki to SS to idealne rozwiazanie... do innych sieci zaplacisz cos ponad 70 groszy czyli mniej wiecej tyle samo co w innych prepaidach...

jesli jednak dzwonisz glownie na komorki i to do roznych ludzi to wydaje mi sie ze warto wziac TAK-TAK lub SIMPLUSA bo wtedy bedziesz przynajmniej do numerow z danej sieci mial tansze polaczenia...

takie rozmowy i ocena konkratynych taryf to ciezka sprawa bo kazdy ma inne potrzeby i musi przede wszystkim zidentyfikowac je i dokonac najbardziej oplacalnej decyzji... zastanow sie ile dzwonisz i na jakie numery glownie, podlicz dla roznych taryf i wtedy zobaczysz co moze dla ciebie byc najbardziej oplacalne.

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#3605  autor: pajorro
 16 kwie 2005, 09:50
Ja właśnie z dziadkiem wczoraj gadałem, chce kupić drugą komórke dla babci i mówi że widział reklame telefon na karte za 1 zł... MixPlus... I zpłapał się bo przecież to nie są telefony na karte. Ja mu to z głowy wybiłem...

#3628  autor: Rysio
 16 kwie 2005, 15:37
Ja jestem od niedawna szczesliwym..??? posiadaczem SS
Zasieg: jest OK
Naliczanie: troche mnie denerwuje naliczanie za SMS-y

#3629  autor: Rysio
 16 kwie 2005, 15:41
pyp pisze:Kampania Sami Swoi nie była taka zła. Prawda to że Heyah zrobiła dobrze pod względem promowania nowej oferty zanim ona weszła na rynek. Uważam że Sami Swoi ma szanse na duży wzrost klietnów ale muszą coś zrobić żeby zachęcić klientów, bo inaczej to cieniutko to widze :( Pozdrawiam
Tak tylko heyah była pierwsza....to jest ważne

#3640  autor: Dragon
 16 kwie 2005, 21:27
Rysio, o co ci chodzi z tym naliczaniem sms-ow ?

#3641  autor: Rysio
 16 kwie 2005, 21:45
Dragon pisze:Rysio, o co ci chodzi z tym naliczaniem sms-ow ?
Odlicza z konta jeski wartosc przekroczy 2.50zł albo 10 dni....czy cos pokrecilem ?

#3644  autor: Piotr
 17 kwie 2005, 08:40
Naliczanie należności w SS odbywa się na takiej samej zasadzie jak w SIMPLUSie. SS cały czas "wiszą" na starej platformie więc odbywa się to tak jak u uśmiechniętego +. Przekroczysz określoną kwotę za wysłanie SMSów dostajesz od siecie informację abyś wyłączył i włączył telefon aby stan konta był poprawny.

Pozostając przy wątku naliczania w SS. Chciałem się dowiedzieć jak się sprawa przedstawia w przypadku naliczania rozmów do SS. Czy wygląda to tak samo jak w SIMPLUSie, że cas rozmowy jest naliczany tak jak byśmy dzwonili do innego sieci (w SIMPLUSie tj. 78 gr/min) a dopiero po jakimś czasie albo "wygadaniu" określonej kwoty dostajemy SMS z informacją o "rabacie" w Swojakach.

Pozdrawiam.

#3649  autor: Rysio
 17 kwie 2005, 08:58
Nic takiego nie zauwazylem....odlicza normalnie

#3767  autor: Piotr
 18 kwie 2005, 17:26
No to elegancko. A po za tym jesteś zadowolony?

Pozdrawiam.

#3897  autor: Rysio
 19 kwie 2005, 21:35
Teoretycznie jestem zadowolony...
Moze to co napisze bedzie smieszne ale....
Zauwazylem ze SS troszke oszukuje...tzn czas rozmowy 57sec a naliczylo za 60sec....W idei to bylo nie do pomyslenia....
  • Strona 3 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5