• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #36289  autor: kulboj
 20 gru 2005, 15:26
Może ktoś jest poinformowany - kiedy i na jakich zasadach to wejdzie ?
Mi bardzo zależy żeby w przyszłości "uciec" z sami swoi do simplusa z tym samym numerem.
To chyba mniejszy problem niż np z sami swoi do tak-taka bo operator pozostaje ten sam.
Czy jest to realne powidzmy w ciągu następnych 6 miesięcy bez zdzierania kasy z tego tytułu ? :-)
Idealna sytuacja byłaby gdyby rozwiązali sprawe tak jak w orange - czyli migracja pop/go.
Czy to w plusie możliwe ?

#36301  autor: Th0mas
 20 gru 2005, 15:59
Nie zanosi się na to, żeby było bez opłat. Poza tym przykład jest chybiony, bo POP należy do Orange, a Sami Swoi do Plusa nie, tylko do Polkomtela. Tą sytuację można porównać raczej do Heyah i Tak Taka. Tam też nie ma możliwości przejścia na nową inną taryfę, przynajmniej na razie, do póki w życie nie wejdzie możliwość przenoszenia numerów pomiędzy sieciami.

#36330  autor: D@rio
 20 gru 2005, 18:12
Th0mas pisze:Nie zanosi się na to, żeby było bez opłat. Poza tym przykład jest chybiony, bo POP należy do Orange, a Sami Swoi do Plusa nie, tylko do Polkomtela. Tą sytuację można porównać raczej do Heyah i Tak Taka. Tam też nie ma możliwości przejścia na nową inną taryfę, przynajmniej na razie, do póki w życie nie wejdzie możliwość przenoszenia numerów pomiędzy sieciami.
Thomas, co Ty za głupoty pierdaczysz? A do kogo niby PlusGSM należy? do TP S.A.? Poczytajcie sobie dobrze bylejaką bruszure czy to SamiSwoi czy simplusa albo wejdźcie na ich strone i w odpowiednim dziale (najcześciej "kontakt") będzie napisane że jest to Polkomtel S.A. A więc chyba jasno wynika że operatorem zarówno SamiSwoi jak i Simplus'a jest Polkomtel S.A. (ten samo Polkomtel co świadczy usługi pod handlową nazwą PlusGSM). Poprostu SamiSwoi udaje jak może, za wszelką cenę macierzystego operatora MVNO...ale to także jest Polkomtel ;) A myślę że bez opłat się niestety nie obejdzie ponieważ to są całkiem inne oferty i niestety polityka firmy jest taka.
Natomiast z Erą jest podobnie...obydwie firmy należą do PTC.

Pozdrawiam :? ...

#36362  autor: Th0mas
 20 gru 2005, 19:37
D@rio, ja napisałem, że Sami Swoi nie należą do Plusa tylko do Polkomtela, tak samo jak Plus należy do Polkomtela. Chodziło mi o pokazanie tego, że Sami Swoi nie należą do Plusa. Tak samo jest z Heyah i Erą. Mają tego samego właściciela, ale nie są jednością. Konkurują ze sobą. W Centertelu jest o tyle inna sytuacja, że POP jeszcze należy do Orange, a nie jest odrębną marką.

#36374  autor: kulboj
 20 gru 2005, 20:09
Łe Jezu :shock:
Przecież to są szczegóły.Napisałem "plus" bo tak się potocznie mówi.Mało kto używa nazwy Polkomtel.Wiadomo o co chodzi.
Trochę szkoda mi numeru i dlatego to pytanie.
Jednak jak będą chcieli z tego tytułu wydrzeć jakieś większe sianko to sentymenty pójdą na bok ;-)

Re:

#36392  autor: l3p
 20 gru 2005, 21:19
Heh... przenoszenie w pre paidach .. Nie bedzie za szybko jeszcze nie ma w post paid dobrze zrobionego przenoszenia. Szczerze watpie, zeby operatorzy tak sie zlozyli i w ciagu pol roku zrobili przenosnosc tez w pre paidach im to nie jest zbytnio na reke wiec sie nie spiesza. A wracaj do przeniesienia numeru z SamiSwoi do Plusa napewno bedzie bardziej realne niz np do TakTak. Ale trzeba tez brac pod uwage, ze SS to operator jakby nie patrzec wirtualny tak samo jak słynna Heyah

#36421  autor: Th0mas
 20 gru 2005, 21:57
Teoretycznie powinni dla każdego uruchomić już dawno. Tego wymaga od nas Unia. Sęk w tym, że operatorzy robią co mogą , aby do tego nie dopuścić, chociaż prawnie mają to nakazane.

#36433  autor: D@rio
 20 gru 2005, 22:33
Th0mas pisze:D@rio, ja napisałem, że Sami Swoi nie należą do Plusa tylko do Polkomtela, tak samo jak Plus należy do Polkomtela. Chodziło mi o pokazanie tego, że Sami Swoi nie należą do Plusa. Tak samo jest z Heyah i Erą. Mają tego samego właściciela, ale nie są jednością. Konkurują ze sobą. W Centertelu jest o tyle inna sytuacja, że POP jeszcze należy do Orange, a nie jest odrębną marką.
Sorry. Nie dało rady widać wyciągnąc aż takich głębokich ciągów myślowych na podstawie przeczytania Twojego tekstu. Poniosło mnie trochę. Sorry.
Pozatym, POP tak naprawde już udaję MVNO, tylko Orange się do tego oficjalnie nie przyznaje jednak to już jest "POP" a nie "Orange POP". Zobacz że nawet jako logo to jest samo logo POPa...zobaczymy co Centek z tym dalej zrobi i jaką taktykę przyjmie. Pani Kossmann już powiedziała że jeśli chodzi o walkę cenową w przyszłości to właśnie POP będzie do niej wykorzystywany a nie Orange GO...