• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #364203  autor: shanhaevel
 10 paź 2009, 18:21
Witam
Chciałem się Was zapytać o opinię na temat internetu w Netii, różne opinie już czytałem i słyszałem od znajomych (od znajomych to akurat same pozytywne) jak działa internet w Netii na ich urządzeniach (LLU)? Jak z prędkościami, pingami, czy często są awarie? Kończy mi się umowa z neo za niedługo i zadzwoniłem do netii zamówić u nich internet i przenieść do nich telefon (35 zł w tym 128 minut na stacjonarne, minus to to, że telefon jest jako VoIP a nie pstn). Umowę chcę podpisać już teraz żeby dni bez internetu było jak najmniej (jak to wyjdzie czas pokaże). Umowy jeszcze nie podpisałem czekam na kuriera dopiero i dlatego zanim on do mnie dotrze chciałbym pozań wasze opinie:)

#364224  autor: progosu
 10 paź 2009, 21:35
Ja czekalem 3 miesiace bez mala na internet i telefon oczywiscie LLU ale u mnie byla masa problemow, bo nie bylo wolnych portow w centrali musieli troche rzeczy robic.
Zrobilem testy, bo tak bedziesz mial najlepszy obraz tego jak dzialaja uslugi (wszystko zalezy od linii, moja jest chyba akurat nie zla)
Wiec tak, speedtest:
Obrazek

a tutaj ping test

Obrazek

awarii nie mialem jeszcze zadnej no ale dosyc krotko mam internet. Jesli chodzi o gry, to nigdzie nie ma najmiejszego laga.

aha czasem przydziela mi IP polboxu (tutaj akurat na screenach mozna zobaczyc) ale to nie ma zadnego znaczenia poza tym, ze nie jest napisane netia tylko polbox.

#364227  autor: shanhaevel
 10 paź 2009, 21:50
No prędkości faktycznie git:) zresztą słyszałem, że z routingiem nie ma problemów bo netia nie wybrzydza co do routerów brzegowych:) a jeszcze jedno da się podłączyć swój modem czy trzeba ten z ich oferty? Bo czytałem już różne opinie i nie bardzo wiem czy się w końcu da czy nie?