• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #36382  autor: Mecenas
 20 gru 2005, 20:35
Witam

Na poczatku chcialbym bardzo, ale to bardzo, przeprosic wszytstkich za stworzenie juz 3. tematu o podobnej tresci. Prosze o wyrozumialosc, ale naprawde bardzo chce wybrac sobie fona, ktory mnie nie zawiedzie i bedzie mozliwie jak najlepsza propozycja. A mianowicie.
Do wyboru mam Nokie 6630(1zl+VAT) oraz HTC SPV C600(49zl+VAT) - wiec cena nie gra tu roli. Przeczytalem liczne recencje na temat w/w telefonow i chyba blizej mi do Nokii - lepszy aparat ( wiem, ze to bajer, aczkolwiek jakosc pomiedzy aparatem w nokii, a tym w spv jest kolosalna), Symbian v8.0s Series60 (W Mobile 2005 nie jest zly, ale chyba Symbian jest powszechniejszy :) 6630 obsluguje przynajmniej czesciowo 3G :) Za C600 przemawia swietny wyswietlacz :) - wprost nie moge sie niemu oprzec mmm , poezja :)

Prosilbym o wypowiedzenia sie i przyznanie oceny kazdemu z nich oraz wskazanie mi tego, ktory Wy byscie wybrali :)
Jednoczesnie byloby super, gdybyscie polecili mi telefon dla rodzicow, taki, azeby bateria trzymala dlugo, mial kolorowy, czytelny wyswietlacz, byl dosc wytrzymaly oraz jego cena byla najnajnizsza do 300, MAX 400zl :)

Z gory bardzo dziekuje, przepraszam za klopot i pozdrawiam :)

#36384  autor: sepecat
 20 gru 2005, 20:45
Witam

Zobacz temat C550 vs 6630 , pisalem tam troche. Wbrew pozorom C550 i C600 sa podobne.
Co do ekranu QVGA to jest to duza zaleta , szczegolnie jesli chodzi o filmy (wygladaja naprawde super i chodza plynnie) , takze gry (choc jest ich jescze malo -> najwiecej jest na emule) wygladaja swietnie , sa fajne emulatory SNES i SEGA i gry wygladaja bardzo dobrze.

Nie mialem 6630 w rece ,ale i tak sie dziwie czemu ludzie kupuja cos takiego (zalosny ekran ,a wyglad tez nie lepszy)

Najlepiej jak sam wezmiesz do reki w salonie kazdy telefon i pobawisz sie nim troche , zobacz jak sie pisze sms , czy ksiazka ci odpowiada , szybkosc dzialania i klawiatura.

#36385  autor: mation
 20 gru 2005, 20:48
Zobacz temat C550 vs 6630 , pisalem tam troche. Wbrew pozorom C550 i C600 sa podobne.
i ten i ten temat zalozyla ta sama osoba.

co do tematu to wzialbym c600 ale nie umiem uzasadnic :)

#36386  autor: sepecat
 20 gru 2005, 20:49
A co do telefonu dla rodzicow to moze Alcatel 556 , w niektorych sieciach handlowych jest za chyba 420 PLN bez simlocka.

#36390  autor: Mecenas
 20 gru 2005, 21:14
Dziekuje za szybkie odpowiedzi :) Obiecuje, to moj ostatni temat, chyba ze bedziecie chcieli mala recke z telefonu, ktory kupie :)
Najlepiej jak sam wezmiesz do reki w salonie kazdy telefon i pobawisz sie nim troche , zobacz jak sie pisze sms , czy ksiazka ci odpowiada , szybkosc dzialania i klawiatura.
Gdyby to bylo takie proste ... Oba telefony beda raczej sprowadzane z WaWy (mieszkam we Wroclawiu) - o ile 6630 dostane, to spv jest raczej malo popularny, zeby nie powiedziec, ze prawie wcale :) Watpie azeby sprowadzili oba ... Mam naprawde spory dylemat ... QVGA kusi, ale te fotki ... porazka :( Czekam na nastepne opinie :)]

edit: ten telefon dla rodzicow moze byc z allegro, ale musi miec FAKTURE i GWARE oraz brak simlocka, badz owy na Orange)

#36484  autor: piotrz
 21 gru 2005, 13:00
weź 6630.nie umiem uzasadnić, ale to może dlatego, że windows mi jakoś nie przypadł do gustu :?

#36571  autor: shake
 21 gru 2005, 16:38
Bierz Nokię

WIELKI POWRÓT

Witaj w telepolis.pl [you]
[you] chcesz kupić tusz lub toner do drukarki ??
Jak tak to wejdź na www.stempol.pl i napisz maila
Pozdrawiam [you]

#36578  autor: Mecenas
 21 gru 2005, 16:52
Dziekuje za wszytskie opinie i sugestie :) Normalnie soczek :P Aczkolwiek temat okazal sie zbedny, gdyz .... Orange mimo iz MA w ofercie C600, to jednak nie moze go sprowadzic ... Niniejszym oswiadczam, iz zlozylem zamowienie na Nokie :)