• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #363647  autor: gramy522
 06 paź 2009, 17:44
Mam zamiar wziąć nowy telefon i oczywiście numer (dla syna). W sieci Orange mam już umowę (abonament) - jednak czy jestem przy podpisaniu kolejnych umów zmuszony do pokazania zaświadczenia, stwierdzający fakt że pracuję? czy wystarczy już sam dowód osobisty? Proszę odpowiedź, pozdrawiam.

#363651  autor: Marens
 06 paź 2009, 18:10
Wystarczy sam dowód osobisty. Musi minąć 40dni od podpisania wcześniejszej aktywacji.

#363657  autor: kamil1221
 06 paź 2009, 18:55
Przyznanie kolejne aktywacji nie jest tylko uwarunkowane tym że wcześniejszą brałeś 40 dni. Liczy się przede wszystkim klasa kredytowa.
Klasę otrzymujesz podczas podpisywania pierwszej umowy aktywacyjnej i jest zależna od tego jakim dokumentem potwierdzającym płynność finansową się posługiwałeś.
Więc nie koniecznie musi minąć 40 dni(skąd masz taką informację ?), bo w sumie z doświadczenia wychodzi ok. 3 miesięcy gdy już system ma wyliczony średni rachunek.
Czasem też trzeba posiadać obrót na kancie (chodzi o w sumie zapłacone rachunki) w wysokości 1200zł.
Ogólnie jest dużo czynników – ale i tak wystarczy dowód osobisty.