• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #361331  autor: lilimaer
 23 wrz 2009, 12:26
mam pytanko odnośnie kalendarza i notatnika - jest możliwość automatycznego włączania się przypominacza co dzień o określonej godzinie?

jak z aparatem (wiem ze to nie cyfrówka a telefon)mam teraz nokie 3110 classic i aparat w niej to beczka śmiechu. zależy mi na tym żeby nie fałszował za bardzo kolorów i robił w miarę wyraźne zdjęcia.

czy jest możliwość dogrywania dzwonków i tematów-może to głupie pytanie ale niektóre telefony maja blokady na takie cuda.

jak z głośnością dzwonków(czy na maxymalnej głośności tel sobie mruczy czy rzeczywiście jest GŁOŚNO?) oraz czy jest możliwość ustawienia trybu cichy, wibra i późniejszego szybkiego wyboru profilu jak w nokii??

zaznaczę od razu, ze nie zależy mi na telefonie naszpikowanym cudeńkami - komórki używam głównie do wykonywania połączeń, do wysyłania smsów, mmsów i ewentualnie do robienia zdjęć (głównie na zakupach:) Ten telefon jest dość elegancki, ma bardzo schludny wyglad, nie przeszkadza mi brak dodatkowego ekranika na klapce. Chciałabym jednak dobrze wybrac i nie wkopac sie w cos co nie bedzie szczególnie funkcjonalne.

ps. jak z obsługa telefonu? do tej pory miałam kilka nokii (telefon dziecinnie prosty)

[ Dodano: 2009-09-23, 13:04 ]
jeszcze jedna sprawa - czy jest możliwość ustawienia mp 3 jako dzwonka lub dźwieku sms (oczywiscie krótkich fragmentów mp3).
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2009, 15:24 przez lilimaer, łącznie zmieniany 1 raz.

#361376  autor: kowcio
 23 wrz 2009, 15:30
lilimaer pisze:mam pytanko odnośnie kalendarza i notatnika - jest możliwość automatycznego włączania się przypominacza co dzień o określonej godzinie?
Dodajesz notatkę do kalendarza i włączasz przypomnienie ;)
lilimaer pisze:jak z aparatem (wiem ze to nie cyfrówka a telefon)mam teraz nokie 3110 classic i aparat w niej to beczka śmiechu. zależy mi na tym żeby nie fałszował za bardzo kolorów i robił w miarę wyraźne zdjęcia.
Aparat to cudo w tym telefonie. 1,3 MPx, ale robi cudowne zdjęcia w dzie ń na dworze i pomieszczeniach... Jestem w szoku. Mam E51 i tam jest 2,0MPx, a zdjęcia wykonane E51 można o kant stołu rozbić. W S3600 tego nie ma.
lilimaer pisze:czy jest możliwość dogrywania dzwonków i tematów-może to głupie pytanie ale niektóre telefony maja blokady na takie cuda.
Dzwonki tak, ale tematów (motywów) nie dograsz. Są trzy standardowe- taki Samsungowy jasny, niebieski i różowo purpurowy ;)
lilimaer pisze:jak z głośnością dzwonków(czy na maxymalnej głośności tel sobie mruczy czy rzeczywiście jest GŁOŚNO?) oraz czy jest możliwość ustawienia trybu cichy, wibra i późniejszego szybkiego wyboru profilu jak w nokii??
Dzwonki sa bardzo głośne, głośnik jest duży i bardzo dobrej jakości.
Tryb wibracja albo milczy- zalezy od ustawień włączysz poprzez przytrzymanie "#". Wracasz do wcześniej włączonego profilu tak samo. Możesz włączyć inny profil wchodząc do menu, ustawienia, profile telefonu.
lilimaer pisze:ps. jak z obsługa telefonu? do tej pory miałam kilka nokii (telefon dziecinnie prosty)
Wymaga przestawienia się, ale mnie osobiście lepiej się obsługuje niż Nokię.
lilimaer pisze:zaznaczę od razu, ze nie zależy mi na telefonie naszpikowanym cudeńkami - komórki używam głównie do wykonywania połączeń, do wysyłania smsów, mmsów i ewentualnie do robienia zdjęć (głównie na zakupach:) Ten telefon jest dość elegancki, ma bardzo schludny wyglad, nie przeszkadza mi brak dodatkowego ekranika na klapce. Chciałabym jednak dobrze wybrac i nie wkopac sie w cos co nie bedzie szczególnie funkcjonalne.
Spełni się.
Ponadto wadą jest płaska klawiatura, pisać się nie da bez patrzenia na klawiaurę :) Ale żadnych problemów nie ma.

Ja mam ten telefon, dostałem nowego- leży w pudełku zapakowany do sprzedaży, jak chcesz to wyciągnę go i sprawdze co i jak.

#361377  autor: kowcio
 23 wrz 2009, 15:31
lilimaer pisze:jeszcze jedna sprawa - czy jest możliwość ustawienia mp 3 jako dzwonka lub dźwieku sms (oczywiscie krótkich fragmentów mp3).
Na dzwonek na 100% ustawisz, bo nawet jest standardowy dzwonek w .mp3
Co do wiadomości, to nie sprawdzałem, ale powinno się dac...

#363622  autor: lilimaer
 06 paź 2009, 15:38
dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi i praktycznie...wyczerpanie tematu:) przynajmniej dla mnie.
Zastanawiam się jeszcze nad przejściem z Ery do Playa, tak na prawdę to ten telefonik sam w sobie tak mnie kusi ze chyba jednak się zdecyduję...

[ Dodano: 2010-01-25, 12:06 ]
witam ponownie, słyszałam ostatnio, zeby odpuścic sobie wszelkie NOWE samsungi ze względu na spora wadliwość tych telefonów...

czy to rzeczywiście prawda? czy telefon często się psuje?