• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 7 z 96
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 96

#363337  autor: plustik
 04 paź 2009, 15:46
knopers0 pisze:Ja również chcę wziąć avilę w NE60 schodząc z punktów. Ale mam takie pytanie. Ogólnie będzie zależało mi na tym, żeby telefon mieć jak najszybciej jak to tylko będzie możliwe. I moje pytanie brzmi: Jak zadzwonię bo BOA i przełączą mnie bo BUK powiedzmy o 10 rano i wynegocjuję ofertę odpowiednią dla mnie (czyli największe obniżki abo jakie tylko się da ;) ) to oni to od razu zapiszą na moim koncie i będę mógł np o 15 iść do salonu, podpisać umowę i odebrać telefon w jednym dniu? Czy muszę jakiś czas czekać po rozmowie z BUK?
taka informacja powinna od razu pojawić się na Twoim koncie, także bardzo możliwe że załatwisz to w tym smaym dniu. Jak będziesz dzwonil to musisz z konsultantem to uzgodnić, ewentualnie podać salon do którego się zgłosisz. Acha, no i lepiej podzwon po salonach w okolicy czy wogóle mają taki telefon na stanie, żebyś nie musiał chodzić...

#363338  autor: [email protected]
 04 paź 2009, 15:49
Ja napisałem maila a na drugi dzień miałem odpowiedz z DUK i ofertę na koncie,w salonie jak się okazało miałem jeszcze większą zniżkę na abo w drugim roku.

#363339  autor: plustik
 04 paź 2009, 15:54
[email protected] pisze:Ja napisałem maila a na drugi dzień miałem odpowiedz z DUK i ofertę na koncie,w salonie jak się okazało miałem jeszcze większą zniżkę na abo w drugim roku.
A jakie rachunki płaciłeś że dostałeś jeszcze niższy abo na drugi rok :?:
Cieżko było to wynegocjować :?:

Czy kontaktowaliście się sami z BUKiem czy oni do Was dzwonili?? Mi się umowa kończy już za dwa miesiące, na iBoa widzę propozycję, ale nikt do mnie nie dzwoni... czyzby nie byli zainteresowani utrzymaniem klienta... :|

#363345  autor: [email protected]
 04 paź 2009, 16:19
Mam dwa telefony i internet na siebie,rachunki za każdy tel.średnio 90zł.napisałem maila że standardowa oferta mi nie odpowiada i zapytałem czy mógłbym uzyskać rabat 50% na abo w pierwszym roku a w drugim płacić cenę promocyjną tj.50zł.Odpowiedź była była pozytywna,nie wiem dlaczego w salonie dali mi w drugim roku abo 45zł :)

#363350  autor: torture
 04 paź 2009, 16:39
[email protected] pisze:przy podpisywaniu aneksu zauważyłem że jest napisane ne60-30zł w pierwszym roku i 45zł w drugim roku.
Mój ojciec dostał dokładnie to samo. Pisałem o tym w poprzednim temacie. Zyskujesz 60zł przez 24 miesiące.

#363361  autor: [email protected]
 04 paź 2009, 18:05
zyskujesz 20zł x 12mieś plus 5zł x 12 mieś w porównaniu do standardowego 50zł mieś

#363366  autor: knopers
 04 paź 2009, 18:23
plustik pisze:knopers0 napisał/a:
Ja również chcę wziąć avilę w NE60 schodząc z punktów. Ale mam takie pytanie. Ogólnie będzie zależało mi na tym, żeby telefon mieć jak najszybciej jak to tylko będzie możliwe. I moje pytanie brzmi: Jak zadzwonię bo BOA i przełączą mnie bo BUK powiedzmy o 10 rano i wynegocjuję ofertę odpowiednią dla mnie (czyli największe obniżki abo jakie tylko się da ;) ) to oni to od razu zapiszą na moim koncie i będę mógł np o 15 iść do salonu, podpisać umowę i odebrać telefon w jednym dniu? Czy muszę jakiś czas czekać po rozmowie z BUK?

taka informacja powinna od razu pojawić się na Twoim koncie, także bardzo możliwe że załatwisz to w tym smaym dniu. Jak będziesz dzwonil to musisz z konsultantem to uzgodnić, ewentualnie podać salon do którego się zgłosisz. Acha, no i lepiej podzwon po salonach w okolicy czy wogóle mają taki telefon na stanie, żebyś nie musiał chodzić...
A jeszcze jedno: w mojej miejscowości jest autoryzowany punkt sprzedaży ery, nie ma salonu. Mogę odebrać w takim autoryzowanym punkcie też czy muszę jechać do jakiegoś salonu? Czy to obojętnie? Pytam na wszelki wypadek, żebym nie miał wielkich oczu ze zdziwienia za ok. 2 tygodnie...

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#363374  autor: [email protected]
 04 paź 2009, 19:07
możesz odebrać w dowolnym punkcie aby tylko mieli telefon taki jaki chcesz,twoja oferta jest na koncie więc w każdym punkcie mają do niej dostęp

#363382  autor: torture
 04 paź 2009, 20:13
Niekoniecznie. Ja miałem taki przypadek. W Darłowie totalnie nie wiedzieli o co chodzi (oferta wynegocjowana przez iBOA), a w Koszalinie już bez problemów.

#363439  autor: DiAbOlO
 05 paź 2009, 09:27
3m pisze:Czy ktoś wie, czy w perspektywie miesiąca, góra dwóch, do oferty biznesowej Ery wejddzie Satio, N900 lub HTC Touch HD2(LEO)?
Napisz do Ery maila i powiedzą Ci... Ja tak zrobiłem i po 2 godzinach miałem odpowiedź (odnośnie E52).

...:::DiAbOlO:::...

#363444  autor: Krisu6230i
 05 paź 2009, 11:17
DiAbOlO, i co powiedzieli?
dobra znalazłem
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... art=75#top

pytanie dwa ile można maks wyciągnąc z oferty bez telefonu?
np NE80 jest za 50pln i umowa na 18 miesięcy do tego bym chciał jakąś ere domową za 5pln. jestem w stanie nawet zamienić te 18 na 24 miesiące tylko żęby taniej było. jakoś bardziej komfortowo czułbym się w 'pełnych' cyklach rozliczeniowych...
Ostatnio zmieniony 05 paź 2009, 12:39 przez Krisu6230i, łącznie zmieniany 1 raz.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#363475  autor: yoomen
 05 paź 2009, 15:57
Heh. Czyli Kicha. Własnie nie weim co teraz;/ dałem już rezygnację i mam do 25 października...a tak w ogóle to co. Czy jest jakiś sposób na przeczekanie że tak powiem ? :-)

#363477  autor: plustik
 05 paź 2009, 16:53
yoomen pisze:Heh. Czyli Kicha. Własnie nie weim co teraz;/ dałem już rezygnację i mam do 25 października...a tak w ogóle to co. Czy jest jakiś sposób na przeczekanie że tak powiem ? :-)
Ale na co Ty chcesz czekać? :roll:
Bierz to co jest. W poprzednich latach często tak się działo że promocja urodzinowa w listopadzie zmieniała nazwę na świąteczną - i tylko tyle. W grudni pojawiły się jakieś nowe modele telefonów albo promowali jeden w specjalnej cenie. Czekać w Twoim wypadku nie ma sensu. Wynegocjuj najkorzystniejsze dla siebie warunki i weź jakiś telefon (możesz go sprzedać na allegro, dołożyć trochę i kupić lepszy). Oszukiwać się nie ma co - telefony w Erze są drogie i będą, takie nastały czasy, niestety.... :-)

#363496  autor: orion81
 05 paź 2009, 18:14
plustik pisze:Oszukiwać się nie ma co - telefony w Erze są drogie i będą, takie nastały czasy, niestety....
Przeglądałem wczoraj oferty u innych operatorów i mimo wszystko ceny telefonów w Erze należą do jednych z niższych - jedyna konkurencja w tym względzie to Play.
plustik pisze:Bierz to co jest. W poprzednich latach często tak się działo że promocja urodzinowa w listopadzie zmieniała nazwę na świąteczną - i tylko tyle.
Ja właśnie dlatego chyba skończę zwlekać i skorzystam z oferty NE 60 za 40 zł, tym bardziej, że będzie ona aktywna na moim koncie jeszcze tylko do końca tego tygodnia... Tylko te pakiety internetowe mogłyby być trochę tańsze :(

#363594  autor: plustik
 06 paź 2009, 10:50
czerpa pisze:Witam. Czy ma ktoś problem ze sprawdzeniem w IBOA stanu wykorzystania pakietów. Od jakiegoś czasu nie mogę sprawdzić ile minut zostało mi do wykorzystania(pojawia się komunikat że dane chwilowo niedostępne - problem w tym że ta chwila trwa już z 2 tygodnie;). Mam dużo darmowych minut otrzymanych przy podpisywaniu aneksu i nie pamiętam czy były one ważne do końca obowiązywania aneksu czy do końca obowiązywania umowy a jestem właśnie w okresie wypowiedzenia. Pisano na tym forum, że w okresie wypowiedzenia blokują punkty era premia to może blokuję też inne funkcje iboa. Pozdrawiam.
nie sądzę żeby coś blokowali specjalnie. Chociaż ja też mam problem z zalogowaniem się i sprawdzeniem minut - taki sam błąd jak u Ciebie. Myślę że to błąd systemu - ostatnio przecież coś robili że serwis w nocy nie był dostępny, więc pewnie coś znowu jest nie tak. Cierpliwość pozostaje...

#363595  autor: maniek
 06 paź 2009, 10:51
Te problemy z iboa ciagna sie juz w nieskonczonosc. Jakby tego bylo malo nie maja mojej ostatniej wpłaty ehh...

#363606  autor: yoomen
 06 paź 2009, 12:42
Heh tyko 200 minut mnie perzeraża..[poprostu trochę za mało i chyba pójdę w playa firmowego bez telefonu na 12 miesięcy, abo 15 zł brutto i 3.66 za 100esów do wszystkich i w tym 1000 minut do PLAYA:-)

[ Dodano: 2009-10-06, 12:44 ]
Co o tym myślicie ? :-)

#363615  autor: WebSter
 06 paź 2009, 14:25
Witam wszystkich,

Korzystam z usług Ery od 4 lat. W grudniu kończy mi się umowa, tak więc szykuję się na coś nowego. Aktualnie korzystam z taryfy Era Nowy Komfort. Za 60 zł mam 120 minut do wszystkich + 100 do Ery i na stacjonarne. W podpisywaniu poprzedniego aneksu wpakowałem się bo okazało się, że nawet dzwoniąc do Ery minuty schodziły z pakietu "do wszystkich".

Średnie rachunki jakie płacę to 80 zł. Ostatnia faktura 135 zł. Posiadam jakieś tam punkty Era Premia.

Chciałbym już teraz przedłużyć umowę, o ile zaproponują coś naprawdę fajnego.
Tutaj mam do was drodzy eksperci pytanie - co mogę tak naprawdę wynegocjować? Nie zależy mi na nowym telefonie (raczej i tak nic fajnego co mnie interesuje nie będzie w sensownej cenie), dlatego skupiłbym się tylko na abonamencie.
Chętnie skusiłbym się na Nową Erę 80 za 50 zł, tylko tutaj przydałby się jakiś upust na abo. Słyszałem, że można wytargować od 5 do 10 zł. Do tego z punktów Era Premia jakieś dodatkowe minuty i SMSy i sieć rodzinną za 5 zł. Jak myślicie da radę? A może coś lepszego? Umowę na 18 miesięcy albo jeszcze tańszy abonament?

A może pożegnać się z Erą?

Będę wdzięczny za jakieś rady. Pozdrawiam

Only Windows Mobile! : )

#363620  autor: krystian1022
 06 paź 2009, 15:05
WebSter pisze:Chętnie skusiłbym się na Nową Erę 80 za 50 zł, tylko tutaj przydałby się jakiś upust na abo.
nic nie utargujesz
WebSter pisze:yszałem, że można wytargować od 5 do 10 zł
ale to przy umowie z telefonem
WebSter pisze:Umowę na 18 miesięcy albo jeszcze tańszy abonament?
umowa na 18 mc bez tela i to co n stronie Ery... nic innego
WebSter pisze:A może pożegnać się z Erą?
twój wybór
ewentualnie NE 80 z telefonem za 60 zł przez 24 mc lub 40 w pierwszym roku i 70 w drugim
sieć rodzinna za 5-taka i tyle

#363638  autor: WebSter
 06 paź 2009, 16:45
krystian1022 pisze:ewentualnie NE 80 z telefonem za 60 zł przez 24 mc lub 40 w pierwszym roku i 70 w drugim
sieć rodzinna za 5-taka i tyle
Rozumiem. A coś z tańszych opcji? Np NE 60 za 20 czy 25 zł?
Upust na abonament wchodzi w grę wyłącznie z opcją z telefonem? Wychodzi na to, że skłaniając się tylko ku taryfie nie ma żadnego pola manewru? :(

Only Windows Mobile! : )
  • Strona 7 z 96
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 96
  • 1
  • 5
  • 6