witam,
ja mam podobną sytuację co koleżanka powyżej. Jestem w orange/idei 8 lat (wiem, że to nie ma akurat znaczenia). Abonament na chwilę obecną to orange premium 110zł i w tej kwocie również się wyrabiam miesięcznie. Od 1 września mogę przedłużyć umowę i już 3 razy dzowniono do mnie z Propozycji Orange w kwesti ew. przedłużenia umowy. Co w tym najlepsze to po każdym takim telefonie proponują mi defakto mniej korzystą ofertę (głównie jeśli chodzi o cenę telefonu), także jakis brak logiki w tym. Jeśli chodzi np. o Nokię e75 to cena między pierwszym, a ostatnim telefonem rózniła się o ok. 200zł:). Proponowało mi ostatnio przy abonamencie 100zł i umowie na 24 miesicące Nokię e75 za kwotę ok. 600zł po odjęciu punktów profit (nie wiem czy też po odjęciu rabatu - wcześniej dawano mi rabatu jakieś troche ponad 200zł) oraz standartowo te prezenty w liczbie 5 - także masakra jakaś. I tyle, na chwile obecną nie wiem co robić gdyż po tych telefonach mam już dość orange - co przekazałem konsultance, iż przy najbliższym telefonie będzie szkoda Jej czasu i mego, jeśli tak to ma wygladać jak do tej pory - i zastanawiam się nad zmianą operatora. Z jednej strony nie chce mi sie bawic w te przenoszenie numeru i szkoda mi troche tych punktów profit, ale z drugiej znów naprawde jestem już podk...ny działaniami i ignorancją operatora. Stąd też moje pytanie: czy ja jestem w stanie uzyskać coś lepszego jeszcze i jak to ew. zrobic? - myślałem już o napisaniu jakiegoś krótkiego pisma mającego na celu poinformowanie orange o przenoszeniu numeru i zlecenie tego innemu operatorowi.
Inna sprawa, że przez stronę orange.pl klikając w ikonkę "przedłuż umowę" pojawiają mi się tam jakieś oferty (przedłużenie z nowym telefonem, bez telefonu, oferta z samsungiem avilla) i ostatnią jest "szczególnie polecamy iPhone 3g" klikam w przycisk "dalej" mam do wyboru abonament 100zł lub 200zł oraz tradycyjne długości umowy (24-36mc), wybieram abonament 100zł i umowę na 24 miesiące z iPhonem 3g 16bg za kwotę 365zł po odjęciu pkt profit i ku mojemu zdziwieniu nagle zamiast abonamentu 100 złotowego pojawia mi się 150złotowy...... Prócz tego, z tego co widze to dostaje w abonamencie 200 minut do wszystkich sieci (oprócz Play) lub 135 minut do Play oraz "gratisowo" 100 minut na rozmowy do wszystkich przez 12 miesięcy o tych prezentach już nic nie ma. Nosz qwa drogie koleżanki i koledzy o co chodzi bo już się gubię...jakieś science fiction na bardzo słabym poziomie.
Ukłony i dzięki z góry za porady i pomoc.