• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #363250  autor: szyman12
 03 paź 2009, 21:43
Witam

Stojąc dzisiaj na przystanku PKP zauważyłem, że w pociągu KM produkcji Flirta znajdują się przy wyjściach ekraniki. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że na tym ekraniku (obudowie) znajduje się logo naszej prestiżowej sieci :mrgreen:

Czy ktoś wie do czego te ekrany służą. Czyżby były one punktem dostępu do Internetu?

Pozdrawiam

#363284  autor: Marens
 04 paź 2009, 08:53
szyman12 pisze:Czy ktoś wie do czego te ekrany służą. Czyżby były one punktem dostępu do Internetu?
Najprawdopodobniej reperator

#363312  autor: szyman12
 04 paź 2009, 13:03
Marens pisze: Najprawdopodobniej reperator
A cóż to takiego?

#363388  autor: corner
 04 paź 2009, 20:54
Reperator służy do reperacji zapewne. Ale nie wiem co on robi na pociągach ;).

#363407  autor: tygrysm
 04 paź 2009, 22:10
Nie widziałem tych ekranów, ale stawiam że to będzie coś jak ekrany informacyjne z wiadomościami i pogodą w metrze, pewnie content będą dostawały jako transmisja danych po Orange.

#363442  autor: biotyt
 05 paź 2009, 10:41
szyman12, od prawie roku pomiędzy Siedlcami a Warszawą kursują prawie wyłącznie Flirty. Nic w tym dziwnego, w końcu produkowane są w Siedlcach w zakładzie Stadlera. Sporo się nimi najeździłem.
Nie zauważyłem u siebie takiego loga. Sam ekran służy do pokazywania trasy w trakcie podróży, przyjazdu na poszczególne stacje, godzinę odjazdu itp. Czasem wyświetla reklamy.
Co do samego pociągu to komfort podróży nieporównywalny z tym co było kiedyś. Wygodnie, klimatyzacja, delikatne płynne przyśpieszanie i zwalnianie, spore przyśpieszenie i prędkość podobno do około 130km/h. Czas podróży na trasie 90 km z blisko 30 stacjami skrócił się z 1 godziny 50 min do 1 godziny 30 minut - było by jeszcze szybciej gdyby nie wlókł się tak przez teren stolicy do jej centrum. O Internecie nie słyszałem ani też nigdzie nie widziałem reklam. Sądzę, że KM natychmiast zaczęłyby się chwalić na ekranach reklamowych gdyby coś takiego miało miejsce. W końcu to zachęta by wybrać kolej.

biotyt

#363454  autor: Marens
 05 paź 2009, 12:31
szyman12 pisze:A cóż to takiego?
Piktokomórka w wagonach, dla wzmocnienia sygnału.
Ale koledzy już wyjaśnili o co chodzi w pociągach KM.