To ja powiem moje doświadczenia z usługami w Orange firmowym, może coś Ci pomoże:
Przechodziłem przez wszystkie taryfy od Idei 150 do obecnych Ofert dla firm.
O tyle w ofercie biznesowej jest przyjemnie, że dodatkowe usługi zmniejszające koszty w miare są zachowywane bez zmian. Np. w nowa idea dla firm można było za 5 zł miesięcznie kupić numer na który dzwoni się bezpłatnie (Rozmowy Bezpłatne dla Firm), ale to działało dopiero po wyczerpaniu pakietu bezpłatnych minut. Od Nowego Orange dla firm (jak nie wcześniej) usługa ta zmieniła nazwę na Pięć Bezpłatnych Numerów dla Firm, kosztuje tyle samo, ale działa zawsze niezależnie czy w obrębie pakietu kwotowego czy przy przekroczeniu. Natomiast na co się natknąłem to, że od Ofert dla firm nie można brać pakietów SMS większych niż 100 SMS (są: Pakiet 100 SMS, Pakiet 100 SMS do Wszystkich (de facto nie ma różnicy w ich działaniu, a można aktywować jeden i drugi i Pakiet 100 SMS do Orange, wszystkie za 10 zł netto). Natomiast w Nowym Orange dla Firm miałem pakiet 500 sms za 50 zł netto (były też 100 i 250).
Ciekawsze usługi, których używam/używałem na moim koncie to: Biznesgrupa (bardzo tanie połączenia w obrębie biznesgrupy na koncie abonenckim, ale w zamian za to że nigdy nie wchodzą w pakiet kwotowy), opłaca się przy odpowiednim zbiciu planu taryfowego na niższy oraz przy wykorzystaniu pakietów SMS, 5 Bezpłatnych Numerów dla Firm, Ekstra Minuty do Wszystkich (pomimo tego, że Ekstra minut do Orange jest więcej, to są zbyt nieprzywidywalne, bo dzwoni się do wszystkich

). Poza tym w starszych taryfach sekundy przechodziły w nieskończoność, w nowych "tylko" na 6 miesięcy.