Angel_of_Death, niestety nie da rady.
w zamknietym juz temacie o przedluzeniach w erze wiele razy pisalismy: oferty dedykowane do g1 oraz iphone nie sa do negocjacji zarowno pod wzgledem ceny telefonow jak i abonamentow.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Kurka wodna... :/ I cały misterny plan poszedł w pi*duthonka pisze:Angel_of_Death, niestety nie da rady.
w zamknietym juz temacie o przedluzeniach w erze wiele razy pisalismy: oferty dedykowane do g1 oraz iphone nie sa do negocjacji zarowno pod wzgledem ceny telefonow jak i abonamentow.

Ostatnio zmieniony 02 paź 2009, 18:56 przez Angel_of_Death, łącznie zmieniany 2 razy.
Link do cennika telefonów, zdjęcie 01.10.2009orion81 pisze:U mnie nie pomogło i mimo wykonania wyżej wymienionych czynności mam nadal cennik od 7.09.2009...thonka pisze:prawy przycisk myszy - zapisz jako i odpalic z dysku. ew. wyczyscic cache przegladarki (jak to zrobic pomoze google) i sprobowac ponownie. powinno pomoc.anabst pisze:U mnie też pod tym linkiem otwiera stary cennik![]()
Może ktoś, komu otwiera się ten nowszy mógłby go wrzucić na jakiś inny serwer
na innym serwerze, chyba lepsza jakość:
Link do cennika telefonów, zdjęcie 01.10.2009
Ostatnio zmieniony 02 paź 2009, 20:35 przez plustik, łącznie zmieniany 2 razy.
leczkov pisze:alvaro, masz prawo w ciągu 7 dni odnieść telefon wraz z umową do najbliższego salonu bez podania przyczyny. I zamówić jeszcze raz, czy to w salonie, czy też przez BOA, czy też dział utrzymania klienta.
Nie w ciągu 7 tylko w ciągu 10 dni i pod warunkiem, że telefon zamawiany był drogą kurierską oraz brany był na osobę prywatną. W innym przypadku nie można zwrócić telefonu.
Inna sprawa, że telefon nie powinien nosić śladu używania, aczkolwiek nie słyszałem o sytuacji, żeby komuś nie przyjęli zwrotu.
I bardzo ważne. Zwrotu można dokonać tylko w Salonach i Sklepach firmowych.
Żaden inny punkt tego nie przyjmie.
thonka Wymyśliłem jak za 70zł mieć 240 min i pakiet 500MB
Tylko co do tego rozwiązania też do końca nie jestem przekonany...
Aktualnie Era zaproponowała mi w ofercie bez telefonu przy abonamencie za 30zł 120 min do wszystkich + 70 min do wszystkich oprócz Play. Jest tylko jednak małe "ale" aneks można podpisać tylko na 18 miesięcy, ja wolałbym na 24 gdyż umowa kończy mi się okresie, gdzie zawsze są najlepsze oferty tzn. a to Promocja Urodzinowa, Świąteczna lub Noworoczna podpisując aneks na 18 m-cy obawiam się, że warunki przy następnym przedłużeniu mogą być nieco gorsze... ?
Zależy mi na paczce tych 500MB, więc może poprostu iść do Playa, wziąść najtańszy abonament za 25zł [51 minut do wszystkich] + za 15zł ta paczke 500MB do tego jakiś telefon za 1zł, sprzedać dołożyć i kupić za te pieniądze coś bardziej "internetowego" ?
Sumując 30zł w Erze [120+70=190min]+40zł w Play [51minut+500MB] w sumie za 70zł miesięcznie miałbym 240min do wszystkich no i ten pakiet 500MB
Plusy takiego rozwiązania:
Dostał bym to co chce za pieniądze które chciałem!
Został bym nadal w Erze dzięki czemu moja dziewczyna nadal mogła dzwonić do mnie w ramach usługi "Sieć Rodzinna"!
Miałbym 2 numery/2 telefony... To chyba też zaleta dla dzwoniących dla mnie, bo większość mojej rodziny akurat ma telefony w Playu.
Minusy:
Musiał bym targać te 2 telefony
Ryzyko utraty dochodów, wiąże się z niepłaceniem rachunków, czyli w ostateczności naliczeniem kary za zerwanie umowy przez obu operatorów.
Kombinowanie z telefonami, sprzedawanie jednego i dokładanie po to, żeby to wszystko miało sens...
Nic więcej mi chyba nie przychodzi do głowy. Co wy na to?
Czy po pojawieniu się oferty przedłużeniowej z telefonem obecna oferta bez telefonu zniknie?

Aktualnie Era zaproponowała mi w ofercie bez telefonu przy abonamencie za 30zł 120 min do wszystkich + 70 min do wszystkich oprócz Play. Jest tylko jednak małe "ale" aneks można podpisać tylko na 18 miesięcy, ja wolałbym na 24 gdyż umowa kończy mi się okresie, gdzie zawsze są najlepsze oferty tzn. a to Promocja Urodzinowa, Świąteczna lub Noworoczna podpisując aneks na 18 m-cy obawiam się, że warunki przy następnym przedłużeniu mogą być nieco gorsze... ?
Zależy mi na paczce tych 500MB, więc może poprostu iść do Playa, wziąść najtańszy abonament za 25zł [51 minut do wszystkich] + za 15zł ta paczke 500MB do tego jakiś telefon za 1zł, sprzedać dołożyć i kupić za te pieniądze coś bardziej "internetowego" ?
Sumując 30zł w Erze [120+70=190min]+40zł w Play [51minut+500MB] w sumie za 70zł miesięcznie miałbym 240min do wszystkich no i ten pakiet 500MB

Plusy takiego rozwiązania:
Dostał bym to co chce za pieniądze które chciałem!
Został bym nadal w Erze dzięki czemu moja dziewczyna nadal mogła dzwonić do mnie w ramach usługi "Sieć Rodzinna"!
Miałbym 2 numery/2 telefony... To chyba też zaleta dla dzwoniących dla mnie, bo większość mojej rodziny akurat ma telefony w Playu.
Minusy:
Musiał bym targać te 2 telefony

Ryzyko utraty dochodów, wiąże się z niepłaceniem rachunków, czyli w ostateczności naliczeniem kary za zerwanie umowy przez obu operatorów.
Kombinowanie z telefonami, sprzedawanie jednego i dokładanie po to, żeby to wszystko miało sens...
Nic więcej mi chyba nie przychodzi do głowy. Co wy na to?

Czy po pojawieniu się oferty przedłużeniowej z telefonem obecna oferta bez telefonu zniknie?
O stary, ale kombinowaniaAngel_of_Death pisze:Zależy mi na paczce tych 500MB, więc może poprostu iść do Playa, wziąść najtańszy abonament za 25zł [51 minut do wszystkich] + za 15zł ta paczke 500MB do tego jakiś telefon za 1zł, sprzedać dołożyć i kupić za te pieniądze coś bardziej "internetowego" ?

nie zniknieAngel_of_Death pisze:Czy po pojawieniu się oferty przedłużeniowej z telefonem obecna oferta bez telefonu zniknie?

Nawet nie miałem zamiaru tego zliczać xD Biorąc pod uwagę powyższe rozwiązanie i skoro oferta bez telefonu nie zniknie to nie ma co się gorączkować... Poczekam na promocje świąteczne w Playu i Erze ^^ Swoją drogą to dziwne, że nie ma możliwości podpisania aneksu na 24 m-ce bez telefonu na życzenie abonenta...limakcki pisze:Swoją drogą to wyobraź sobie liczenie schodzących minut na obu abonamentach w erze i playu![]()

patrzac na to, ze umowe konczy Ci sie w styczniu, a te bez telefonu sa na 18 miesiecy, to po przedluzeniu umowa konczylaby sie Tobie w lipcu, te 2 miesiace zawsze mozna przeczekac na umowie bezterminowej z minimalnym abonamentem za 25zl.Angel_of_Death pisze:Swoją drogą to dziwne, że nie ma możliwości podpisania aneksu na 24 m-ce bez telefonu na życzenie abonenta...
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Witam
dzwonili do mnie z Ery o przedłużenie umowy, która kończy mi się 15 stycznia.
aktualnie płace 66 pln i mam:
80 min do wszytkich
100 do ery
2000 do wybranej osoby
4000 minut promocyjnych do ery i na stacjonarne które się wyczerpują po wykorzystaniu tych wyżej.
nowe warunki:
jak na razie oferta bez telefonu.
abonament nowa era 100 za 70pln plus rodzinka za 5 złotych.
220 minut do wszystkich
plus
170 minut do wszystkich prócz Playa
2000 minut do 2 osób (albo jednej - nie pamiętam do końca co mówili)
tak to u mnie wygląda
pozdr
dzwonili do mnie z Ery o przedłużenie umowy, która kończy mi się 15 stycznia.
aktualnie płace 66 pln i mam:
80 min do wszytkich
100 do ery
2000 do wybranej osoby
4000 minut promocyjnych do ery i na stacjonarne które się wyczerpują po wykorzystaniu tych wyżej.
nowe warunki:
jak na razie oferta bez telefonu.
abonament nowa era 100 za 70pln plus rodzinka za 5 złotych.
220 minut do wszystkich
plus
170 minut do wszystkich prócz Playa
2000 minut do 2 osób (albo jednej - nie pamiętam do końca co mówili)
tak to u mnie wygląda
pozdr
do dwoch osob.Kiqt pisze:2000 minut do 2 osób (albo jednej - nie pamiętam do końca co mówili)
poczekaj na oferte z telefonem. jest o wiele bardziej korzystna w tym wypadku, bo sredni abonament wychodzi po tyle samo, albo minimalnie drozej oczywiscie po negocjacjach (opcja 50+90 o ile taka jeszcze jest przedstawiana).
problem tylko w tym, ze juz wtedy bedzie inna promocja i te warunki beda nieaktualne.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Witam.
Prosze mnie uświadomić do kiedy musze podpisać nowy aneks, żeby nie płacić za abonament pełnych stawek bez zniżek. Umowę mam ważną do 12.12.2009. a ostatni aneks podpisałem 17.10.2007.Okres rozliczeniowy mam od 17-tego do 16-tego następnego miesiąca.Wiem, że istnieje jeszcze możliwość wyłączenia poszeczególnych pakietów w tym okresie od końca aneksu do końca umowy.
Prosze mnie uświadomić do kiedy musze podpisać nowy aneks, żeby nie płacić za abonament pełnych stawek bez zniżek. Umowę mam ważną do 12.12.2009. a ostatni aneks podpisałem 17.10.2007.Okres rozliczeniowy mam od 17-tego do 16-tego następnego miesiąca.Wiem, że istnieje jeszcze możliwość wyłączenia poszeczególnych pakietów w tym okresie od końca aneksu do końca umowy.
na starym aneksie powinienes miec napisane do kiedy zostala przedluzona umowa. obecnie aneksy sa z zastrzezeniem, ze jezeli wypada ten dzien w trakcie okresu rozliczeniowego to umowa jest przedluzona do ostatniego dnia tego okresu. jezeli taki zapis byl rowniez w starych aneksach to umowe powinienes miec do 16 grudnia, ale promocyjne warunki moga sie skonczyc juz 12 grudnia.
najlepiej dla pewnosci zadzwon do BOKu, lepiej wydac te kilka groszy i byc pewnym niz pozniej niemile sie zdziwic.
najlepiej dla pewnosci zadzwon do BOKu, lepiej wydac te kilka groszy i byc pewnym niz pozniej niemile sie zdziwic.
Albo nie zostanie Ci naliczony abonament po promocyjnych warunkach albo zostanie Ci naliczony abonament po nieporomocyjnych warunkachjaszur1 pisze:nie zostanie mi naliczony abonament po niepromocyjnych warunkach?

Jeśli masz tak w aneksie, że promocyjne warunki są do 16.10.2009 to po tej dacie przez 2 miesiące będziesz płacił "gołe" stawki bez promocyjnych cen.
Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej
Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300
Witam wszystkich
Wczoraj przedłużyłem umowę,z działu utrzymania klienta otrzymałem propozycję ne60-30zł pierwszy rok,50zł drugi rok.W salonie wziąłem avile za 1zł(reszta punkty),przy podpisywaniu aneksu zauważyłem że jest napisane ne60-30zł w pierwszym roku i 45zł w drugim roku.Tyle ja wyciągnąłem z ery
Wczoraj przedłużyłem umowę,z działu utrzymania klienta otrzymałem propozycję ne60-30zł pierwszy rok,50zł drugi rok.W salonie wziąłem avile za 1zł(reszta punkty),przy podpisywaniu aneksu zauważyłem że jest napisane ne60-30zł w pierwszym roku i 45zł w drugim roku.Tyle ja wyciągnąłem z ery
czyli z tego wynika że średnio NE60 jest w cenie 37,5zł za miesiąc a nie 40zł jak wcześniej ktoś napisał[email protected] pisze:przy podpisywaniu aneksu zauważyłem że jest napisane ne60-30zł w pierwszym roku i 45zł w drugim roku.Tyle ja wyciągnąłem z ery
Ja również chcę wziąć avilę w NE60 schodząc z punktów. Ale mam takie pytanie. Ogólnie będzie zależało mi na tym, żeby telefon mieć jak najszybciej jak to tylko będzie możliwe. I moje pytanie brzmi: Jak zadzwonię bo BOA i przełączą mnie bo BUK powiedzmy o 10 rano i wynegocjuję ofertę odpowiednią dla mnie (czyli największe obniżki abo jakie tylko się da
) to oni to od razu zapiszą na moim koncie i będę mógł np o 15 iść do salonu, podpisać umowę i odebrać telefon w jednym dniu? Czy muszę jakiś czas czekać po rozmowie z BUK?

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930