• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #362384  autor: deratus
 29 wrz 2009, 11:29
Witam
Ponieważ zbliża mi się koniec umowy z Plus-em , szukam oferty która odpowiadała by mi moim potrzebom:
-liczba minut minimum 300 m-c (do wszystkich)
-telefon niekoniecznie
-abonament niekoniecznie
-nie mogę się rozstać z moim dotychczasowym numerem.
Czyli największa liczba minut za najniższą cenę.
Jeżeli nie wyraziłem się precyzyjnie to proszę o pytania.

#362386  autor: mariusz9a
 29 wrz 2009, 11:43
Klient indywidualny czy na firmę?

Od 1 października są urodziny Plusa i z tej okazji będzie m. in. specjalna oferta na przedłużenie. Wątpię abyś w jakiejś sieci dostał coś więcej na start niż w Plusie na przedłużenie umowy (no może jedynie w Play) - zwłaszcza że telefon Ci nie jest potrzebny.

#362388  autor: deratus
 29 wrz 2009, 11:47
Klient indywidualny (chociaż prowadzę dział. gosp.)

#362398  autor: Timor
 29 wrz 2009, 12:28
deratus pisze:Klient indywidualny (chociaż prowadzę dział. gosp.)
TANIO ROZMOWNA na KARTE /

105 netto / 500 minut do wszystkich

65 netto/ 300 minut do wszsytkich

i wiadomka że jak masz możliwość to przechodź na firmę. [2 - 3 dni ]

#362405  autor: nicram
 29 wrz 2009, 12:38
Oferta mbanku z ceną 19 gr/min do wszystkich w tym do Play również. (Jeśli już tej oferty nie ma to proszę mnie poprawić).
Oferta Play Fresh z ceną 29 gr/min do wszystkich.

Są to rozwiązania na kartę, dlatego jeśli nie będziesz zadowolony zawsze będziesz mógł zmienić ofertę ;-)
Jak najbardziej możesz zachować swój dotychczasowy numer i korzystać z Play-a czy też mbanku :-)

#362410  autor: Timor
 29 wrz 2009, 12:57
nicram pisze:Oferta mbanku z ceną 19 gr/min do wszystkich w tym do Play również. (Jeśli już tej oferty nie ma to proszę mnie poprawić).

Są to rozwiązania na kartę, dlatego jeśli nie będziesz zadowolony zawsze będziesz mógł zmienić ofertę ;-)
Jak najbardziej możesz zachować swój dotychczasowy numer i korzystać z Play-a czy też mbanku :-)

jeśli prowadzi firmę .... no to chyba oferta na kartę odpada ^^ ... kto normalny, prowadzący firmę siedzi w ofercie na kartę;) ?

BTW, w TANIO ROZMOWNEJ 300 / 105 net masz 500 min .... 21 gr neto za minute.

+ możliwość z 5 osobami rozmawiać bez limitów w PLUS / stacjonarne 500min
+ pakiet sms za 6gr do wszystkich

#362412  autor: zol82
 29 wrz 2009, 13:05
Witam.
To ja zdecydowanie polecę Play dla Firm.
Firmowa 100 bez telefonu.
Umowa na 12 miesięcy, do wykorzystania 380 minut do wszystkich sieci, oraz 3000 do Play i na stacjonarne.
I to wszystko za 50zł netto.
KOSZT MINUTY W ABONAMENCIE 0,16zł BRUTTO
Pozdrawiam

#362419  autor: nicram
 29 wrz 2009, 13:30
Timor pisze:nicram napisał/a:
Oferta mbanku z ceną 19 gr/min do wszystkich w tym do Play również. (Jeśli już tej oferty nie ma to proszę mnie poprawić).

jeśli prowadzi firmę .... no to chyba oferta na kartę odpada ^^ ... kto normalny, prowadzący firmę siedzi w ofercie na kartę;) ?
Może i coś w tym jest, ale są również wyjątki ;) Na przykład mój szef który zarabia bardzo ładnie, około 12-14 tysięcy miesięcznie, używa telefonu na kartę. Kupuje normalnie karty zdrapki i uzupełnia w ten sposób konto. To się od niego nauczyłem że bardzo szanuje pieniądz. Nie wydaje ich bezsensownie jeśli nie ma takiej potrzeby.
Ja również uważam że nie ma tutaj żadnego wstydu z korzystania z telefonu na kartę. Ktoś może się śmiać z mojego szefa że używa telefonu na kartę, ale za to jeździ dobrym samochodem, ma prawie już wybudowany dom, i zbudowane aktywa które pracują na jego utrzymanie. Nie chcę przez to powiedzieć że abonament jest złym rozwiązaniem, bo rzeczywiście czasami może być opłacalny, ale tylko czasami.
Dziękuje Bogu że postawił mi ludzi na mojej drodze którzy uczą mnie co robić żeby mieć pieniądze ;-) i tą wiedzę przekazuję dalej ;-)

#362422  autor: deratus
 29 wrz 2009, 13:36
Nie dodałem ,że max. kwota to 80-90 pln/m-c

#362875  autor: krzysiaq
 01 paź 2009, 16:13
Ja bym też polecał PLAY dla firm i firmową 100 za 50 zł netto.

Sam mam 4 aktywacje i właśnie wybrałem oferty bez telefonu. Już nawet nie używam VOIP-a do dzwonienia tylko dzwonie z kom na stacjonarne.

I nie czytaj o "jakości PLAY" użytkowników związanych 3 latenim abonamentem z minutą po 79 groszy w jakiejś sieci W3.

Jeśli masz wątpliwości, idź do salonu, kup starter za 9 zł, podzwoń i zobacz czy jest ok. Ja tak właśnie zrobiłem i przeniosłem wszystkie aktywacje parę miesięcy temu.

#362899  autor: thonka
 01 paź 2009, 17:55
prepaid? a czemu nie? wiele jest firm ktore w ten sposob kontroluja koszty generowane przez pracownikow. glownie tyczy sie to pracownikow, ktorzy bardziej odbieraja telefony niz dzwonia, ale nieraz spotkalem sie z sytuacja, gdy gosc z wywieszonym jezorem kupowal po 10-20 doladowan na fakture.

w granicach 90zl jest fresh i mbank. jezeli odbierasz duzo rozmow to oplaca sie wybrac fresha i zbierac minuty - kazde 2 przychodzace to 1 wychodzaca. konto dlugo wazne, drogo nie jest.

w mbanku podstawowa stawka to 27gr. 19gr to jest w promocji do czerwca przyszlego roku na specjalnych starterach oraz dla wybranych klientow mbanku po podaniu kodu na stronie. dostaje sie wtedy rowniez gratis 50mb, ale nie mozna o ile dobrze pamietam, kupic pakietu 100mb za 5zl.

jest tez era z promocja urodzinowa w taryfie ne80. dostajesz 170 minut za 85zl i dodatkowo dostajesz promocyjne 170 minut. problem jest tylko taki, ze promocyjne minuty nie przechodza z miesiaca na miesiac, nie sa wymienne na smsy, obowiazuja tylko w ramach orange, plusa, ery no i na koniec, sa wykorzystywane po tych pierwszych 170 z abonamentu.
do tego c902 za 1zl, ktory mozna spokojnie sprzedac za ok. 600-650zl. srednia cena wraz z aktywacja (49zl) po sprzedazy sluchawki za 600zl wychodzi wtedy 62,09zl.
krzysiaq pisze:I nie czytaj o "jakości PLAY" użytkowników związanych 3 latenim abonamentem z minutą po 79 groszy w jakiejś sieci W3.
miejscami ta 'jakosc' play jest prawdziwa... i mam to przetestowane. pamietaj, ze w nawet najwiekszej plotce jest ziarenko prawdy. a o ich BOKu kraza legendy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#363072  autor: bolek2004
 02 paź 2009, 20:07
Zdecydowanie stara play karta tutaj wygrywa. Ładujesz za 150pln kartę drugie 150 pln (premia) dostajesz gratis do wydzwonienia w ciągu miesiąca. Po wydzwonieniu premii dzwonisz za kase z konta głównego czyli wychodzi 150pln/2 miesiące czyli 75/miesiąc. Mimo stawki w tej taryfie 0,49gr/min i tak się bardziej opłaca niż fresh. 150/0,49gr=300minut do wszystkich sieci

#363084  autor: user_delete19
 02 paź 2009, 20:44
- W mBanku masz 19gr/min bez konieczności ładowania setkami złotych
- SPK już nie dostaniesz/nie przeniesiesz tam numer
:? u więc po co o niej w ogóle bić pianę? ratujesz ego?

#363085  autor: krzysiaq
 02 paź 2009, 20:55
bolek2004 pisze:Zdecydowanie stara play karta tutaj wygrywa. Ładujesz za 150pln kartę drugie 150 pln (premia) dostajesz gratis do wydzwonienia w ciągu miesiąca. Po wydzwonieniu premii dzwonisz za kase z konta głównego czyli wychodzi 150pln/2 miesiące czyli 75/miesiąc. Mimo stawki w tej taryfie 0,49gr/min i tak się bardziej opłaca niż fresh. 150/0,49gr=300minut do wszystkich sieci
FRESH - 75 zł/ 0.29 - 258 minut

Już bym wolał fresha niż na siłę ładować po to by otrzymać środki ważne 30 dni.
Nie do przebicia jest firmowa 100 bez telefonu z rabatem.

61 brutto / 380 min = 16 groszy za minutę poza sieć, do tego 3000 minut które schodzą niezaelżnie w sieci i na stacjonarne... 8)

MMS/SMS we pakietach wychodzą po około 3 grosze

100 sms/mms - 3.6
200sms/mms - 6.1

Fajne jest to że nie ma podziału czy to sms czy mms.
Pokażcie mi drugą sieć, gdzie sms bądź mms poza sieć są w cenie 3 groszy.

#363086  autor: user_delete19
 02 paź 2009, 20:57
krzysiaq pisze:Pokażcie mi drugą sieć, gdzie sms bądź mms poza sieć są w cenie 3 groszy.
We fresh wysylam za 0gr :P
(bp,nmsp)

#363104  autor: matig89
 02 paź 2009, 22:02
lwiczek pisze:
krzysiaq pisze:Pokażcie mi drugą sieć, gdzie sms bądź mms poza sieć są w cenie 3 groszy.
We fresh wysylam za 0gr :P
(bp,nmsp)
tak ale to ta sama siec:P

#363148  autor: bolek2004
 03 paź 2009, 10:19
lwiczek pisze:- W mBanku masz 19gr/min bez konieczności ładowania setkami złotych
- SPK już nie dostaniesz/nie przeniesiesz tam numer
:? u więc po co o niej w ogóle bić pianę? ratujesz ego?
Mbank ze stawką 0,19gr/min była ograniczona liczba starterów, a z tego co wiem promocja że jak się przeniesie numer do mbank to włączają taryfę 0,19gr już się skończyła.
Nie doczytałem że musi przejść z numerem autor, racja już do starej play karty nie ma możliwości przeniesienia numeru, ale pisanie że 300minut do wszystkich wyjdzie taniej we freshu niż w starej play karcie to moim zdaniem nieumiejętność liczenia bądź używania kalkulatora:)

#363153  autor: thonka
 03 paź 2009, 10:42
po co ta informacja? autor tematu chce miec MINUTY nic nie jest napisane o smsach czy mmsach... czytaj, a nie pisz byle zeby napisac...

[ Dodano: 2009-10-03, 10:52 ]
krzysiaq pisze:Ja bym też polecał PLAY dla firm i firmową 100 za 50 zł netto.
naginasz baaaardzo mocno prawde... 50zl netto jest w tej taryfie przez 13 miesiecy, a pozostale 11 placisz normalnie 100zl netto czyli srednia miesieczna wychodzi po 73zl netto (89 brutto).

po za tym autor nie sprecyzowal czy abonamenty firmowe wchodza w gre, a zakladanie samej firmy po to moze wiazac sie z nieproporcjonalnymi kosztami. niektore sieci wymagaja od firm po za samym regonem np. zaswiadczenie o odprowadzaniu ZUSu, a to do tanich nie nalezy...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#363157  autor: user_delete19
 03 paź 2009, 11:27
thonka pisze:naginasz baaaardzo mocno prawde... 50zl netto jest w tej taryfie przez 13 miesiecy, a pozostale 11 placisz normalnie 100zl netto czyli srednia miesieczna wychodzi po 73zl netto (89 brutto).
Wydaje mi się, że chodziło o promocję ze strony http://dlafirm.playmobile.pl/pl/oferta/ ... index.html a tam masz:
Umowę podpiszesz tylko na 12 miesięcy i otrzymasz 50% upustu na abonament na cały okres trwania umowy i największe pakiety minut do wszystkich sieci.
thonka pisze:po za tym autor nie sprecyzowal czy abonamenty firmowe wchodza w gre
Napisał:
Klient indywidualny (chociaż prowadzę dział. gosp.)

#363158  autor: thonka
 03 paź 2009, 11:34
no wlasnie napisal KLIENT INDYWIDUALNY, ciezko przeczytac te dwa wyrazy? to ze prowadzi dzialalnosc gospodarcza nie oznacza, ze chce brac abonament firmowy... zaloz firme, wez telefon na nia i wykorzystuj go do celow prywatnych, a zaraz znajdziesz zyczliwego co nasle na Ciebie urzad skarbowy, a papierki musisz trzymac i trzymac... niestety, to Polska wlasnie. 'zeby siasiad nie mial lepiej odemnie'.
lwiczek pisze:Wydaje mi się, że chodziło o promocję ze strony http://dlafirm.playmobile...fonu/index.html a tam masz:
nie pisales, ze to bez telefonu wiec zalozylem, ze chodzi o wersje z telefonem. moj blad.