• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #362361  autor: qbpm
 29 wrz 2009, 10:23
Witam. do 3 października mam podpisać przedłużenie umowy na neostradę. Dzwoniła do mnie konsultantka i kazałem przesłać umowę do podpisu.
Minęło kilka dni, i zadzwonił do mnie ktoś, podając się za konsultanta TP, żebym nie podpisywał tamtej umowy, tylko poczekał do października, bo mają być nowe, lepsze warunki. Dziś kurier do mnie dzwonił z umową, i chciał się umówić na podpisanie tej umowy od konsultantki.
Teraz nie wiem co zrobić, odesłać kuriera?
Słyszał ktoś coś o tej nowej promocji?
Czy może ten drugi to był nieuczciwy konsultant, który chce zgarnąć na siebie prowizję za podpisaną umowę?
Drugą ciekawą rzeczą którą powiedział ten konsultant, to to, że jak nie podpiszę teraz, usługa przejdzie na czas nieokreślony i będę płacił tylko 10zł więcej niż płacę dotychczas (opcja 6mbit).
PS. nie zamierzam zmieniać operatora, bo nie mam na kogo, a z operatorami świadczącymi usługi na linii tp mam bardzo złe doświadczenia.
Pozdrawiam

#362369  autor: maniek
 29 wrz 2009, 10:52
Faktycznie beda nowe promocje wiec gosc mial racje. Jakis czas temu wpadly mi w oko cenniki na czas nieokreslony(niezle to wyglada w stosunku do tych co sa teraz) i powiem ci ze tp chce wprowadzic umowy na czas nieokreslony(podobnie multimo). Roznica bedzie taka ze multimo chce od samego poczatku umowy bezterminowe a tp dopiero po zakonczeniu promocji 12 lub 24 miesiecznej. Ja na twoim miejscu bym sie jeszcze wstrzymal z podpisywaniem. Z drugiej strony cenniki ktore widzialem nie weszly w zycie i wcale wejsc nie musza wiec 100% gwarancji nikt ci nie da.

#362392  autor: Vieslav
 29 wrz 2009, 12:18
Ma wejść 10 i 20 mbit więc pewnie coś nowego będzie, ale nie spodziewałbym się cudów, 1 mb/s już tańsze nie będzie. Jak chcesz taniej to zmień sobie na Orange Freedom, w końcu to jest ta sama usługa.

#362519  autor: kamil1221
 29 wrz 2009, 19:37
qbpm pisze:Drugą ciekawą rzeczą którą powiedział ten konsultant, to to, że jak nie podpiszę teraz, usługa przejdzie na czas nieokreślony i będę płacił tylko 10zł więcej niż płacę dotychczas (opcja 6mbit).
Wątpię w takie coś, że tylko 10zł
Jak nie podpiszesz aneksu lub nie zrezygnujesz umowa przejdzie na czas nieokreślony i wtedy za 6Mb/s zapłacisz 240,00 - stawka z regulaminu.

#362522  autor: kalion
 29 wrz 2009, 19:45
kamil1221 może chodzi o promocję "zostań z nami", ważna 01.06.2009-30.11.2009.
Wtedy rzeczywiście za np. 1024 kosztuje 80 zł z VAt , a 2048 - 95 zł z VAT i 6144 - 140 zł z VAT.

#362529  autor: kamil1221
 29 wrz 2009, 20:09
Możliwe...
Choć ostatnio sam przedłużałem Klientowi neo w ostatniej chwili bo powiedziano mu na BL że zapłaci opłatę po za promocyjną za neo.