kwistas pisze:ale na nasze złote to ponad 80zł, za 20zł i 15GB danych to rozumiem.
Tak to można bez końca porównywać ceny wszystkiego,od podstawowych artykułów żywnościowych aż po samochody czy usługi telekomunikacyjne.
[ Dodano: 2009-09-25, 21:42 ]
elrond pisze:Jeśli Orange zwracałoby na to uwagę, to w Polsce te 15 GB powinno kosztować właśnie 20 zł.
To jest biznes.
W Polsce jest o wiele większy popyt na te usługi,z racji na potężne braki w sieciach stacjonarnych (jestem skłonny zaryzykować,że grubo ponad połowa użytkowników mobilnych łącz używa ich tylko stacjonarnie),dlatego ceny nadal stoją na dość wysokim poziomie.
[ Dodano: 2009-09-25, 21:56 ]
elrond pisze:Dla nich te 20 euro mogłoby być równie dobrze wydane rano na bułki do śniadania...
Widzę,że za bardzo nie wiesz,co mówisz.
Nie przeczę,że Austriakowi jest nieporównywalnie łatwiej wydać 80 zł na usługę telekomunikacyjną,niż Polakowi,i poziom życia jest tam o niebo wyższy,ale bezpośrednie porównanie zarobków nie ma absolutnie sensu,gdyż koszty,które trzeba codziennie ponosić,są zauważalnie wyższe,niż w Polsce.
I wcale nie chodzi tu o bułki na śniadanie.
Znam trochę ten kraj,mieszkałem półtora roku z hakiem we Wiedniu i jestem tam nadal co najmniej raz w miesiącu