• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #361345  autor: elkanguro
 23 wrz 2009, 12:53
Witam,
pojawiła się nowa promocja w Netii http://telepolis.pl/news.php?id=16016
W skrócie: TEL + INTERNET za 2zł przez pół roku

Czy w związku z tym, jeśli ktoś skorzystał z poprzedniej promocji, może zmienić na aktualną? Chyba było coś w regulaminie Netii o możliwości zmian w trakcie trwania umowy.

Dokładnie mam tak(dane z netia online):

Masz stacjonarny, masz mobilny - BSA WWW EoF
WLR - 50/45 Lepszy Telefon do wygadania

I tak pomimo, że jak składałem zamówienie to jeszcze nie było mobilnego.

Umowa na 24 miesiące, Internet od 10 września a telefon od 1 października.

W tej promocji dostałem 2 miesiące abonament za Internet 1zł.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#361358  autor: lukas63
 23 wrz 2009, 14:11
Czy w związku z tym, jeśli ktoś skorzystał z poprzedniej promocji, może zmienić na aktualną? Chyba było coś w regulaminie Netii o możliwości zmian w trakcie trwania umowy
Zajrzyj dokładnie do regulaminu - musiałbyś być przez jakiś okres na pierwotnych warunkach - już nie pamiętam ile to było - może 12 miesięcy - dopiero po tym okresie możesz skorzystać z lepszej promocji

#361359  autor: krystian1022
 23 wrz 2009, 14:15
elkanguro pisze: Czy w związku z tym, jeśli ktoś skorzystał z poprzedniej promocji, może zmienić na aktualną?
musi Ci minąć 6 pełnych cykli rozliczeniowych
elkanguro pisze:Chyba było coś w regulaminie Netii o możliwości zmian w trakcie trwania umowy.

możesz zmienić ofertę 2 razy w ciągu umowy o oferte o tej samej przepustowości, czyli w twoim przypadku jak teraz masz cenę za internet 45 zł średnio, to możesz zmienić jak średnia cena za internet będzie poniżej 45 zł na BSA w prędkości 1Mb/s
elkanguro pisze:W tej promocji dostałem 2 miesiące abonament za Internet 1zł.
szczerze powiedziawszy, to nie za szczęśliwie podpisałeś umowę, bo przez dwa lata będziesz siedział na 1Mb/s, nie nie masz możliwości zmiany na szybszą opcję, a gwarancja ceny na niższą niż 45 zł- cena raczej nie będzie niższa :wink:

#361364  autor: Marens
 23 wrz 2009, 15:01
Nie przesadzajmy, 1Mbit wystarcza w sam raz do komfortowego korzystania z internetu.

#361382  autor: elkanguro
 23 wrz 2009, 15:47
Dokładnie, 1Mbit w zupełności wystarcza, dlatego zdecydowałem się na umowę 2-letnią.

Z tym nieszczęśliwym podpisaniem umowy, no to teraz patrząc na obecną promocję można tak powiedzieć, ale 2 miesiące temu jej nie było, a ta co podpisałem i tak jest znacznie tańsza i lepsza (więcej minut przy telefonie) niż dotychczas posiadana w TP - także nie ma co narzekać.

Szkoda tylko, że nie można już teraz skorzystać ze zmiany promocji a dopiero po 6 miesiącach.

Dzięki za odpowiedzi!

PS: Swoją drogą, w Hipnotyzującej Promocji, otrzymujemy średnią cenę za Internet 37zł (1Mbit) lub 48,25zł (2Mbit) oraz 34zł za telefon co aktualnie jest zdecydowanie najlepszą ofertą w ramach BSA+WLR. Gratulacje dla Netii.

Virgin Mobile
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#361418  autor: krystian1022
 23 wrz 2009, 19:16
elkanguro pisze: Szkoda tylko, że nie można już teraz skorzystać ze zmiany promocji
nawet jakby można było teraz skorzystać, to i tak byś nie mógł, bo ty masz usługę BSA :!:
elkanguro pisze:PS: Swoją drogą, w Hipnotyzującej Promocji, otrzymujemy średnią cenę za Internet 37zł (1Mbit) lub 48,25zł (2Mbit) oraz 34zł za telefon co aktualnie jest zdecydowanie najlepszą ofertą w ramach BSA+WLR. Gratulacje dla Netii.
Mały błąd: :!: :D
w ramach oferty LLU +WRL :P

#361446  autor: tajniak
 23 wrz 2009, 21:11
A ja WCZORAJ podpisałem umowę z Lanetem (grupa Netia). Wrrr... :/

#361558  autor: zinkzaq
 24 wrz 2009, 15:47
tajniak pisze:A ja WCZORAJ podpisałem umowę z Lanetem (grupa Netia). Wrrr... :/
To nie możesz rozwiązać już ??

zmiana widzenia , teraz technik tpsa

#361905  autor: tajniak
 26 wrz 2009, 17:38
To nie możesz rozwiązać już ??
To zapłacę karę umowną. A na Gwarancję ceny się nie załapię. :/

#362211  autor: Merafil
 28 wrz 2009, 16:15
Do końca września muszę zdecydować czy przedłużyć umowę z Netia na sam internet ( BSA, niestety nie jestem w zasięgu LLU), do wyboru mam 2 opcje:

1) 6Mbit/s umowa na 24 miesiące, 1-6 miesiąc za 1zł 7-24 miesiąc 99zł
2) 2Mbit/s umowa na czas nieokreślony, 94zł miesięcznie

Jak myślicie warto podpisać umowę na 6 Mbitow na 24 miechy ( nie zanosi się aby u mnie w ciągu 2 najbliższych lat pojawiło się LLU) czy lepiej 2 Mbity na czas określony i poczekać na lepsza ofertę ?

Obrazek

#362225  autor: user_delete19
 28 wrz 2009, 17:17
Mnie na infolinii powiedzieli, że nawet jak przedłużę umowę na BSA to w ramach "gwarancji czegośtam" (możliwość zmiany oferty w trakcie obowiazywania umowy terminowej, nie pomne ich śmiesznej nazwy) mogę przejść na LLU... niemniej asekuracyjnie przedłużyłem jedynie na 18miesięcy (;

IMHO na chwilę obecną ciężko cokolwiek powiedzieć. W październiku/listopadzie TPSA ma 'uderzyć' z 10 i 20Mbit/s i teoretycznie operatorzy alternatywni będą mogli zaoferować podobne prędkości, ale to jak wróżenie z fusów...

#362262  autor: lukas63
 28 wrz 2009, 19:34
IMHO na chwilę obecną ciężko cokolwiek powiedzieć. W październiku/listopadzie TPSA ma 'uderzyć' z 10 i 20Mbit/s i teoretycznie operatorzy alternatywni będą mogli zaoferować podobne prędkości, ale to jak wróżenie z fusów...
Tylko że net w LLU na 100% jest tańszy niż BSA

#362282  autor: Marens
 28 wrz 2009, 20:11
Merafil pisze:Jak myślicie warto podpisać umowę na 6 Mbitow na 24 miechy
Przejdź na 2Mbit na nieokreślony, na dniach ma wejść Neostrada 10Mbit i 20Mbit.
Najprawdopodobniej będzie to miało wpływ na ceny 6Mbit, 2Mbit i 1Mbit.

#362286  autor: lukas63
 28 wrz 2009, 20:47
Przejdź na 2Mbit na nieokreślony, na dniach ma wejść Neostrada 10Mbit i 20Mbit.
Najprawdopodobniej będzie to miało wpływ na ceny 6Mbit, 2Mbit i 1Mbit
Zebyś się nie zdziwił - dostępność prędkości 10 i 20Mbit będzie mała ze względu na infrastrukturę dlatego TP przy tych prędkościach da atrakcyjnie cenową stawkę - większość infrastruktury czyli większość klientów będzie miała maks 6Mbit 2 lub 1 więc pewnie tutaj nie będą zmieniać, bo to ich głównych dochód

#362350  autor: abcd
 29 wrz 2009, 08:39
Zebyś się nie zdziwił - dostępność prędkości 10 i 20Mbit będzie mała ze względu na infrastrukturę dlatego TP przy tych prędkościach da atrakcyjnie cenową stawkę
Ale przecież i tak wyższe opcje muszą być droższe, więc albo cena 6M spadnie albo cena 10M nie będzie wcale atrakcyjna (w porównaniu do 16M po LLU w cenie 6M w TP), niezależnie od możliwości technicznych. Bo raczej mało prawdopodobne żeby ciągnęli 120 zł za 6M i 100 zł za 10M. Niestety, wydaje się że Netia 8 albo 16 po LLU to wciąż będzie jedyna dostępna dla zwykłego użytkownika wysoka prędkość.

#362354  autor: Spioszek
 29 wrz 2009, 09:34
Od 1 października ma być już nowa oferta 10 i 20Mbitów w TPSA, nie wiecie może ile może czasu minąć zanim Netia wprowadzi te opcje po BSA?

#362436  autor: abcd
 29 wrz 2009, 14:28
Tydzień, dwa, przy czym pierwsze umowy mogą być nieco problematyczne ze względu na to że Netia chyba nie ma dokładnej bazy klientów, którym to pójdzie (a 20M na 24M dostępne w ADSL2+ wymaga naprawdę b. dobrej linii)

#362569  autor: Spioszek
 29 wrz 2009, 22:52
Jak tydzień, dwa... to jeszcze moge poczekać myślałem że tak miesiąc - dwa...
5 października mi się kończy umowa... to jak mnie odetną od Netu to z sąsiadem się dogadam jakoś na te kilka dni, tragedi nie ma, a zawsze wiadomo że w Neti dadzą taniej, teraz pytanie ile będzie taniej, jak mała różnica to nie będę się bawiłe w Netie...

A jak to jest z tym pakietem 10zł taniej jak się ma Internet i Tel w Neti? telefon już mam od kilku miesięcy na umowie bodajże rocznej.... czy jak dokupie Internet w Neti to uznają mi tą zniżke 10zł na Net czy nie?

#362695  autor: Gree
 30 wrz 2009, 18:31
Żeby móc założyć ten internet trzeba mieć telefon w TP?

#362732  autor: lukas63
 30 wrz 2009, 22:06
Nie