• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #359745  autor: geforc
 15 wrz 2009, 16:09
Witam , planuję zakupić jakiś internet do laptopa , na abonament , co polecacie ? ściągać nic nie będe , raczej do przeglądania stron TYLKO , żeby szybko wczytywały , dobrze jak by był do wyboru modem na usb za 1zł , tak samo z aktywacją , za 1zł

#359747  autor: elkanguro
 15 wrz 2009, 16:16
Najlepsze cenowo oferty ma Play. Co do szybkości, no to już zazwyczaj wszystko zależy od miejsca w jakim się korzysta. We Wrocławiu no to wszyscy operatorzy mają zapewne nadajniki 3G i Internet powinien hulać szybko, ale może się tak zdarzyć, że w danej lokalizacji do jednego nadajnika będzie jednocześnie zalogowanych bardzo dużo użytkowników i wówczas działa to nieco wolniej.

Może zerknij na mapkę >>>TUTAJ<<< i zobacz który operator ma w twojej okolicy najwięcej nadajników?
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2009, 16:26 przez elkanguro, łącznie zmieniany 1 raz.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#359750  autor: Vieslav
 15 wrz 2009, 16:20
Play ucina prędkość do 1 mb/s, pozostali tego nie robią, więc teoretycznie możesz wyciągnąć 7,2 mb/s, ale w praktyce to jest różnie, więc najlepiej samemu potestować. Oczywiście Play ma największy limit, więc do przeglądania stron spokojnie wystarczy tańszy abonament.

#359756  autor: geforc
 15 wrz 2009, 16:30
Mi ta mapka w ogole nie dziala ;] zwykła mapa jest, żadnego obszaru zaznaczonego z zasięgiem ...

#359769  autor: elkanguro
 15 wrz 2009, 17:34
Przybliż sobie dość znacznie a wówczas będą zaznaczone dokładne lokalizacje nadajników.

Virgin Mobile

#360144  autor: mariusz9a
 17 wrz 2009, 14:45
Vieslav pisze:Play ucina prędkość do 1 mb/s, pozostali tego nie robią, więc teoretycznie możesz wyciągnąć 7,2 mb/s, ale w praktyce to jest różnie, więc najlepiej samemu potestować.
Nawet więcej niż 7,2Mb/s. Plus i Era w wielu lokalizacjach mają już HSDPA 10,2Mb/s a nawet 14,4Mb/s. Tyle że oficjalnie brak modemów w ich ofertach które to obsłużą :-P Ale jak ktoś zakupi na wolnym rynku to może się cieszyć przyzwoita prędkością :-)

#360270  autor: Marens
 17 wrz 2009, 21:36
Gdyby ktoś chciał zachwalać Play jaki on jest superszybki i stabilny.
Studenci do Wrocławia wracają, za 2 tygodnie zaczyna się rok co widać tutaj
Obrazek

#361177  autor: f_crane
 22 wrz 2009, 16:01
Ale cenowo chyba i tak play wygrywa...A podłączał ktoś neta przez komórę podpiętą do laptopa po kablu? Można coś takiego zrobić kupując starter z playa z 2 GB danych?

----------------------------------------------------------
Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie — oto prawdziwa wiedza.

#361302  autor: elkanguro
 23 wrz 2009, 09:16
Jeśli tylko telefon może działać jako modem to jak najbardziej można.

Virgin Mobile

#361417  autor: f_crane
 23 wrz 2009, 19:09
Tylko z tego co widzę to trzeba pozbyć się sim-locka i dobrze byłoby dokupić dual-sim...ma ktoś na Noki 3110c taki adapter?

Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie — oto prawdziwa wiedza.

#361494  autor: Kajman
 24 wrz 2009, 10:01
Ja mam iPlusa i nigdy nie miałem z nim problemów. Zasięg nawet w najmniej oczekiwanych miejscach. Najczęściej mam 7,2mb/s. Osobiście, polecam!

'By dojść do źródła, trzeba płynąć pod prąd.'

#361539  autor: f_crane
 24 wrz 2009, 14:02
Ale tego iplusa masz z modemem pod USB, tak? Mi chodzi o inną sytuację, tak tylko tymczasowo podłączać tel do notebooka, żeby mieć na działce łączność ze światem :wink:

#361565  autor: Kajman
 24 wrz 2009, 16:10
aaa no tak. sorry nie doczytałem :P

'By dojść do źródła, trzeba płynąć pod prąd.'

#361663  autor: Patryk_
 25 wrz 2009, 06:57
f_crane pisze:ma ktoś na Noki 3110c taki adapter?
Z Playem ten telefon nie zadziała.

#361665  autor: darase
 25 wrz 2009, 08:00
Można tel podłączyć do laptopa przez blutacza miałem tak ze starą 6131 ale transfer szedł po edge tylko bo ta nokia nie miała 3g. Nie jest potrzebny kabel.

eCoal i nie ma problemu :-)

#361717  autor: f_crane
 25 wrz 2009, 15:28
Patryk_ pisze:
f_crane pisze:ma ktoś na Noki 3110c taki adapter?
Z Playem ten telefon nie zadziała.
Jakieś argumenty?? Dlaczego miałby nie działać po zdjęciu simlocka? Ma EDGE, więc przesył będzie wolny, ale powinno śmigać...

#361722  autor: Marens
 25 wrz 2009, 16:02
f_crane pisze:Jakieś argumenty?
Play Online działa tylko w 3G, 2G jest zablokowane.
Działa tylko w pakietach internetowych do abonamentu.

#361726  autor: f_crane
 25 wrz 2009, 16:19
Ciekawe, nie wiedziałem tego...czyli trzeba wydać raz trochę ponad 100zł na modem podpinany przez USB :(

#362643  autor: Patryklol
 30 wrz 2009, 13:04
Marens pisze:Gdyby ktoś chciał zachwalać Play jaki on jest superszybki i stabilny.
Studenci do Wrocławia wracają, za 2 tygodnie zaczyna się rok co widać tutaj
[url=http://www.speedtest.net/result/567923859.png]Obrazek[/URL]
Nie jestem pewien, czy to wina Play'a. Miałem podobnie,(też studiuję we Wrocku) dopóki nie usunąłem wirusów. Dopiero gdy zmieniłem swoje antywirusa i gruntownie przeskanowałem prędkość podskoczyła mi ponad dwukrotnie. Zainstaluj sobie darmową 30dniową wersję F-Secure'a. Jesli ten antywirus nie zadziała to chyba żaden Ci nie pomoże. podaję link https://store.f-secure.com/cgi-bin/dlre ... esid=TRIAL .

#362670  autor: f_crane
 30 wrz 2009, 16:08
Rzecz wiadoma, antywir i firewall to podstawa. Ze swojej strony polecam Kaspersky Internet Security, moim zdaniem skuteczniejszy od F-secure, ale zależy kto co lubi :mrgreen: