Witam,
W simplusie jestem już kilka lat i niestety wydaje coraz więcej. Generalnie wydaje na karty coś w przedziale 200 zł miesięcznie. I muszę te wydatki ograniczyć do 100 zł maksymalnie. Obecnie mam taryfę nowy simplus i dopiero niedawno zorientowałem się, że moje połączenia kosztują mnie (sic!) 60 gr za minutę. Zastanawiam się nad zmianą na taryfę Twój profil, taniej dla wszystkich. Dzwonie raczej do wszystkich sieci + do kilku osób w plusie. Mam kilka pytań.
-Czy waszym zdaniem dla osoby takiej jak ja taryfa Twój Profil będzie korzystniejsza?
-Czy w Twoim Profilu taniej dla wszystkich można też korzystać z dodatkowych pakietów np. dodatkowe minut do plusa? tańsze smsy?
-Czy to prawda jak to gdzieś czytałem, że z taryfy Twój Profil nie można się łatwo wypisać gdyby się coś lepszego pojawiło?
-Czy w Twoim Profilu mogę korzystać z opcji "premia za częste zasilenia"?
Zastanawiałem się oczywiście nad przeniesieniem na abo tak indywidualnie jak i firmowo, ale jak patrze na te cenniki to wychodzi mi, że przy 29 groszy za minutę to karta (w Twoim Profilu) wychodzi tak samo jak i abo (myślałem o opcji bez telefonu na 12 miesięcy, przyglądałem się opcjom tanio rozmowna 180 jak i superkarta 75 zł).
A przy okazji tym moim porównaniom to czytałem i o tym, że przy przejściu z sim+ na abo można coś zyskać? Ktoś zna dokładnie taką ofertę? Byłbym wdzięczny za takie info bo nigdzie się nie mogłem jej doszukać.
edit: Znalazłem tą "rewelacyjną" ofertę przejścia z sim+ na abo:
"Dotychczasowi użytkownicy Simplusa wybierający ofertę abonamentową również otrzymują prezent w postaci jednorazowego pakietu kwotowego o równowartości miesięcznego abonamentu właściwego dla wybranej taryfy, do wykorzystania przez 3 kolejne okresy rozliczeniowe. Nowi abonenci mają do wyboru jeden z wielu „wszystkomających” telefonów, wyposażonych m.in. w cyfrowy aparat fotograficzny, odtwarzacz plików MP3, kamerę wideo, bluetooth – oczywiście w cenie od 1 zł. "
Będę wdzięczny za każdą pomocą.
Pozdrawiam