Muszę się podzielić "dobrą" nowiną! Niestety coś chyba serwery Telepolis "siadają", co opóźniło to info o kilka minut
Postanowiłem sprawdzić czy na 8 piętrze Uniwersytetu Przyrodniczego coś "nowego" znajdę. I tak, w "ruch" poszły moje trzy komy, czyli obecnie Nokie! Udało mi się w Poznaniu znaleźć, na ul. Wojska Polskiego, na 8 piętrze, sieć: 260-17, czyli chyba Aero2, tak? Ale jeszcze jedno: na chyba kilkanaście prób, wyłącznie i to nie za każdym razem, sieć 260-17, wyszukała tylko 6220 classic- wniosek? Czyżby testowali UMTS na 900Mhz?! Bo przypomnę, że E51 obsługuje WCDMA 850/2100Mhz, a właśnie 6220 classic- WCDMA 900/2100MHz! Tylko 6220 classic "wykryła" 260-17. Czyżby mój wcześniejszy post w temacie o: mapa stacyjek w Łodzi, do czegoś nawiązywał
darnok, może wiesz, gdzie powinni mieć Node'a czy BTS'a, bo już sam nie wiem? Dodam, że ostatnie próby wyszukania sieci 260-17, na mojej, jakże spełniającej swoje funkcje, 6220 classic, już się nie powiodły. Chyba trafiłem w dobry moment, powiedzmy testów. Sorki za moje emocje, ale w tej chwili, tak jak nasi siatkarze zdobywali srebro czy nie dawno złoto, też stwierdzam, że dla takich chwil warto żyć

Fajnie, że zostałem takim "małym" maniakiem telefonii komórkowej

Nio, to jeszcze sobie będę dalej wyszukiwać nowych sieci w komórkowym eterze. Pozdro!