• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #360831  autor: zwierzux
 20 wrz 2009, 21:01
Witam...

kończy mi sie umowa z erą w październku (abonament) i nie chce przedłużać umowy. Czy po zakończeniu umowy moge przenieść numer do tak tak'a a później do 36i6??

Czy po skończeniu umowy Era zdejmie mi simlocka??

pozdrawiam

#360834  autor: Prometo
 20 wrz 2009, 21:05
zwierzux pisze:Czy po zakończeniu umowy moge przenieść numer do tak tak'a a później do 36i6??
Tak możesz. Musisz jednak napisać pismo do Ery na miesiąc przed końcem umowy w którym wypowiadasz im umowę z dniem jej obowiązywania i z prośbą o przeniesienie numeru telefonu do Tak Taka. Jak już będziesz użytkownikiem Tak Tak to przenosisz się do 36i6. Jeśli są warunki techniczne to zdejmą simlocka bez niczego. Zresztą masz to napisane w regulaminie.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#360863  autor: st.konsultant
 20 wrz 2009, 23:52
Po zakończonej umowie można zdjąć bezpłatnie simlocka w salonie lub sklepie firmowym.

#360938  autor: marcel84
 21 wrz 2009, 13:26
a orientujecie się czy jest jakaś różnica w czasie przeniesienia nr z karty na abo a z abo na abo? chodzi mi o to że bym przeniósł do pomarańczy numer do taryfy biznesowej a mam obecnie na kartę w innej sieci i zależy mi na czasie, raz że potrzebuję telefonu a dwa nie chciałbym stracić bonusu (120pln) za przejście.

#360940  autor: b@sho
 21 wrz 2009, 13:42
W Erze różnie to się działo. Przy przeniesieniu z numeru z zakończonego abo do tak taka ta sieć zachowuje się po chamsku. Możliwe, że teraz już to poprawili, ale przed wakacjami spotkała mnie taka sytuacja. Karta sim z numerem w abo została wyłączona dzień przed końcem umowy, a w dodatku aż 5 dni zajęło przełączenie tej simki na system tak takowy. Przy okazji gdy tylko zorientowałem się, że simka została wyłączona poszedłem do salonu ERY by w takim razie ściągnęli mi simlocka, abym mógł korzystać z innej karty. W odpowiedzi usłyszałem, że mam przyjść dopiero jak wygaśnie umowa. Zatem jakim prawem wyłączono mi numer... Tego do tej pory nie wiem.

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#361039  autor: thonka
 21 wrz 2009, 19:56
marcel84 pisze:chodzi mi o to że bym przeniósł do pomarańczy numer do taryfy biznesowej a mam obecnie na kartę w innej sieci i zależy mi na czasie, raz że potrzebuję telefonu a dwa nie chciałbym stracić bonusu (120pln) za przejście.
w obu przypadkach trwa to tyle samo... pamietaj, ze karta u dotychczasowego operatora musi byc zarejestrowana na firme jezeli chcesz plynnie przejsc do orange dla firm.

[ Dodano: 2009-09-21, 19:58 ]
b@sho, ja mialem cos takiego, ze przy przejscu na taktaka abonament przelaczyli na karte dzien wczesniej niz powinni. oczywiscie reklamacje nic nie daly, a na ten ostatni dzien bylo planowane wykorzystanie wszystkich zebranych minut (ok. 50)...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet