• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #360355  autor: if22
 18 wrz 2009, 11:49
Hej,

dzwonił dzisiaj do mnie konsultant z Plusa i chciał żebym przeniósł nr do Plusa, bo ponoc w Play-u są zapisy w umowie, umożliwiające im zmianę cen i jak podpisuejsz umowę to się na to zgadzasz. Czy to prawda?

Dzięki, IF

;}

#360378  autor: Marens
 18 wrz 2009, 13:18
Nie, to chamskie zagranie ze strony Plusa.
Gdybyś zerwał umowę przenosząc numer to zapłaciłbyś karę umowną 1500zł pomniejszoną o czas korzystania z oferty.

Co prawda jest zapis, błędy w druku zastrzeżone a ten zapis w regulaminie jest niedopuszczalny. Tak to ktoś mógłby się pomylić o 0 co skutkowałoby zmianą abonamentu z 50zł na 500zł (ot taka pomyłka)

#360595  autor: thonka
 19 wrz 2009, 15:17
gdy play podwyzszy jakiekolwiek ceny mozesz bez ponoszenia zadnej odpowiedzialnosci zerwac umowe. tak jest u kazdego operatora. wyjatek jest taki, ze jak np. w cenniku widnieje 1zl za polaczenie z BOKiem, a polaczenie w promocji jest darmowe i te promocje odwolaja, to nie jest to podwyzka.
Gdybyś zerwał umowę przenosząc numer to zapłaciłbyś karę umowną 1500zł pomniejszoną o czas korzystania z oferty.
nie przesadzaj. nie chce mi sie wierzyc, ze w play'u daja kare umowna wieksza niz niejeden zaplaci abonamentu przez cala umowe...
W przypadku rozwiązania Umowy z winy Abonenta przed upływem Okresu ZastrzeŜonego
(24 miesiące albo 36 miesięcy), opłata specjalna/kara umowna naleŜna Operatorowi, nie
przekraczająca równowartości ulgi przyznanej Abonentowi, będzie pomniejszana o
proporcjonalną jej wartość za okres od dnia zawarcia Umowy do dnia jej rozwiązania.
nie zmienia to faktu, ze w/w konsultant poprostu szukal osob, ktore przejda do plusa. ostatnio jest to coraz czestsza praktyka, bo rynek jest nasycony, a konsultanci maja dosc spore limity sprzedazowe...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#360729  autor: Marens
 20 wrz 2009, 11:43
thonka pisze:nie przesadzaj. nie chce mi sie wierzyc, ze w play'u daja kare umowna wieksza niz niejeden zaplaci abonamentu przez cala umowe...
Nie wiem jak jest drukowane w nowych umowach, stare mają 1500.

#360768  autor: ~R
 20 wrz 2009, 14:54
Marens pisze:Nie wiem jak jest drukowane w nowych umowach, stare mają 1500.
Na nowych umowach nie ma takiego punktu, "kara za zerwanie umowy"

Jak napisał/a "zacytował/a" thonka

opłata specjalna/kara umowna należna Operatorowi, nie
przekraczająca równowartości ulgi przyznanej Abonentowi, będzie pomniejszana o
proporcjonalną jej wartość za okres od dnia zawarcia Umowy do dnia jej rozwiązania.

i tak właśnie na umowie znajdziesz taką informację - ulga 980 zł - jeżeli zerwiesz np umowę zaraz po jej podpisaniu, to będzie kara do zapłaty, natomiast jeżeli minie 0,5 roku to ta kwota będzie pomniejszona proporcjonalnie o czas i wysokość abonamentu jaki spłaciłeś :)

[ Dodano: 2009-09-20, 14:57 ]
if22 pisze:Hej,

dzwonił dzisiaj do mnie konsultant z Plusa i chciał żebym przeniósł nr do Plusa, bo ponoc w Play-u są zapisy w umowie, umożliwiające im zmianę cen i jak podpisuejsz umowę to się na to zgadzasz. Czy to prawda?

Dzięki, IF
TO nie tylko chwyt na klienta od PLUSA ale także ERA i ORANGE to stosują :) prawda jest taka że taką klauzulę miał, nie wiem czy ma nadal, każdy operator, sam ostatnio znalazłem takie coś w Erze :) natomiast i tak żaden operator nie mógł takiego ruchu zrobić w stosunku do klienta i nadal nie może :)

#360828  autor: if22
 20 wrz 2009, 20:55
OK, dzięki za odpowiedzi.

;}