Od jakiegoś miesiąca jestem posiadaczem 5800. Od niedawna zacząłem się interesować jak to jest z tym GPS-em. Na moim pudełku od 5800 jest właśnie napisane "Nokia Maps i nawigacja w pakiecie", a w pudełku była broszurka pokazująca jak odpalić licencję na nawigację. Zrobiłem mniej więcej tak jak jest to tam pokazane. Mniej więcej dlatego, że broszura ta obrazuje sytuacje w przypadku aplikacji "Nokia Maps 2", a ja po kupnie telefonu zrobiłem update firmware i map i teraz mam aplikację o nazwie "Ovi Maps 3". I telefon poprosił o połączenie z internetem w celu sprawdzenia dostępnych licencji. Dostałem wiadomość, że dostępne są 2 licencję. W menu jednak widzę tylko jedną licencje, która ważna jest tylko przez 7 dni.
Moje pytanie jest następujące: Czy ten napis na pudełku to poprostu jakiś chwyt reklamowy i tak powinno być, że to tylko wersja "trial" nawigacji, czy do telefonu jest przypisana jakaś normalna pełnowartościowa licencja na nawigację.
Dziwi mnie fakt że aplikacja poinformowała mnie o 2 liecencjach.
W razie potrzeby mogę zrobić skan/zdjęcie broszurki, może to rozjaśni sytuację.
Btw. Telefon z Plusa.
Moje pytanie jest następujące: Czy ten napis na pudełku to poprostu jakiś chwyt reklamowy i tak powinno być, że to tylko wersja "trial" nawigacji, czy do telefonu jest przypisana jakaś normalna pełnowartościowa licencja na nawigację.
Dziwi mnie fakt że aplikacja poinformowała mnie o 2 liecencjach.
W razie potrzeby mogę zrobić skan/zdjęcie broszurki, może to rozjaśni sytuację.
Btw. Telefon z Plusa.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 18:09 przez kijek, łącznie zmieniany 1 raz.