• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

Która operator Twoim zdaniem posiada najkorzystniejszą ofertę?

Era / Heyah
24
10%
Plus / 36i6
10
4%
Orange / POP
35
14%
Play
129
53%
mBank
29
12%
Carrefour
Brak głosów
0%
Inny
15
6%

#360167  autor: Elle
 17 wrz 2009, 16:03
vh, ja mobilkinga wykluczam z powodów ideowych i estetycznych. Nawet gdyby mieli rozmowy za darmo, to i tak bym się na tego operatora nie zdecydowała. Wystarczy sobie przypomnieć ich reklamy telewizyjne. A i teraz zerknęłam na ich stronę, zakładka Rozrywka. Cytuję chyba opis jakiejś gierki: osiem seksownych dziewczyn wypina pupy i czeka na ciebie. Koniec cytatu. Bez komentarza.

#360259  autor: kwistas
 17 wrz 2009, 20:53
Elle, bez przesady, wiadomo sieć ma taki wizerunek jaki ma, goły tyłek na tapetę za doładowanie to jakaś porażka to muszę przyznać, ale oferta nie była taka zła w swoim czasie te 10zł co przedłużało o 3 miesiące na wychodzące, było bardzo rewolucyjne w swoim czasie, ale jakoś rzeczywiście wizerunek mnie trochę zniechęcał do całej oferty, zwłaszcza to przedstawianie kobiet jako niedorajdy nie było wcale śmieszne.

Tak czy inaczej Mobilking zrobił rewolucje jeśli chodzi o ważność na wychodzące, teraz to Play rządzi, ale kiedyś to nawet było coś.

Swoją drogą Mobilking miał wyskoczyć z nową ofertą w wakacje o tym czytałem, jakoś ani widu ani słuchu o nowej ofercie, czyżby sieć padła? Z resztą się nie dziwię sam wizerunek zrobił swoje, same MNI ma problemy, więc nici pewnie z nowej oferty będą.

#360288  autor: kameT
 17 wrz 2009, 22:53
Bardzo dobre podsumowanie. Brakuje jednak troche tych mniejszych promocji. Przykładowo, w NOG jest jeszcze Happy Day, gdzie srodki promocyjne sa tylko na jeden dzien, ale za to jest ich calkiem sporo.
Dodałem a jednocześnie opisałem Nowe Orange GO w inny sposób, mam nadzieję bardziej zrozumiały.

P.S Jeśli macie jakieś uwagi, np. uważacie , ze o czymś ważnym zapomniałem, wtedy proszę o informacje.
Pozdrawiam!

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#360383  autor: tetris
 18 wrz 2009, 13:40
Moim zdaniem zestawienie całkiem dobre, NOG opisane zostało dość dokładnie, najważniejszy jest chyba tam sam mechanizm (tzn, że jest to taryfa malejąca). Happy Day jest spoko, ale to w sumie tylko jedna z kilku promocji , więc jakby tak chcieć pisać o każdej osobno, to mogłoby wyjść trochę za długo. Ogólnie kawał dobrej roboty.

#360420  autor: user_delete10
 18 wrz 2009, 16:17
Wprawdzie 48% głosów to wg.was najkorzystniejsza oferta Play tylko co jest tak bardzo atrakcyjnego w ofercie, która nie ma sprecyzowanych cen inaczej wew.sieci, inaczej na jej zew. Powinno być w miarę przyzwoicie tanio po za sieć i b.tanio wew. A stałe stawki niemożliwe do obniżenia w żaden sposób i równe dla każdej sieci to żaden plus. Tyle samo się pozbywam do kogoś z kim od czasu do czasu się kontaktuję i tyle samo a niestety nie mogę mniej do swojej żony np. Więc po co mi to? Mam wydawać tyle samo na kogoś kto nie jest mi tak bliski jak żona a z nią się kontaktuję najwięcej i na równi jest ona wtedy traktowana jak ktoś inny, a przecież z nią wew. Play chciałbym gadać o wiele taniej...

#360448  autor: kwistas
 18 wrz 2009, 18:40
fenix189 pisze:Wprawdzie 48% głosów to wg.was najkorzystniejsza oferta Play tylko co jest tak bardzo atrakcyjnego w ofercie, która nie ma sprecyzowanych cen inaczej wew.sieci, inaczej na jej zew. Powinno być w miarę przyzwoicie tanio po za sieć i b.tanio wew. A stałe stawki niemożliwe do obniżenia w żaden sposób i równe dla każdej sieci to żaden plus. Tyle samo się pozbywam do kogoś z kim od czasu do czasu się kontaktuję i tyle samo a niestety nie mogę mniej do swojej żony np. Więc po co mi to? Mam wydawać tyle samo na kogoś kto nie jest mi tak bliski jak żona a z nią się kontaktuję najwięcej i na równi jest ona wtedy traktowana jak ktoś inny, a przecież z nią wew. Play chciałbym gadać o wiele taniej...
Myślę że po rozbudowaniu sieci przez Playa, powinno wejść więcej usług wewnątrzsieciowych, problem jest jeden nie wiadomo kiedy to nastąpi, Play buduje sieć bardzo szybko. Tak czy siak Orange w propozycji wewnątrzsieciowej jest liderem, bardzo dużo usług obniżających koszty po własnej sieci, choć przyznam że można taniej bo Orange za połączenia wewnątrz nic nie płaci, no chyba że można doliczyć koszty utrzymania stacji i systemów, jednak w połączeniach do wszystkich sieci to tragedia.
Tak czy inaczej będąc w karcie można gadać i tak tanio w sieci mimo słabo rozwiniętego własnego zasięgu pakiet 100 minut za 5zł do Playa i stacjonarnych to rewelacyjna propozycja. Czas pokaże.

#360531  autor: radar77
 19 wrz 2009, 10:45
kameT pisze:
Bardzo dobre podsumowanie. Brakuje jednak troche tych mniejszych promocji. Przykładowo, w NOG jest jeszcze Happy Day, gdzie srodki promocyjne sa tylko na jeden dzien, ale za to jest ich calkiem sporo.
Dodałem a jednocześnie opisałem Nowe Orange GO w inny sposób, mam nadzieję bardziej zrozumiały.

P.S Jeśli macie jakieś uwagi, np. uważacie , ze o czymś ważnym zapomniałem, wtedy proszę o informacje.
Pozdrawiam!

Może warto wspomnieć też o roamingu. Przykładowo odbieranie połączenia w takiej Chorwacji to 2zł w Orange a tylko 1zł w Play.
Mam obecnie porównanie Fresha z mbankiem. Na wielki plus dla mbanku to prosty sposób doładowania konta SMSem. Niestety ich minus to połączenia w roamingu za pomocą kodów. W tej materii Fresh jest lepszy.

pozdrawiam
r.

#360565  autor: KamaZ
 19 wrz 2009, 12:26
Radar77. Orange i tak jest spoko Plus bierze 4 zł a Era 6 :shock:

Jak dla mnie (mieszkańca miejscowości blisko granicy) roaming aktywowany za pomocą kodu to jest bardzo rozwiązanie. Wybieranie też da się przeżyć.

#360618  autor: Matyk
 19 wrz 2009, 17:49
Nie ma cienia wątpliwości że play jest najkorzystniejszą ofertą... Nie ma ściemy 29gr/min do wszystkich BEZ WYJĄTKÓW

#360651  autor: Marens
 19 wrz 2009, 21:10
radar77 pisze:Przykładowo odbieranie połączenia w takiej Chorwacji to 2zł w Orange a tylko 1zł w Play.
Ba 10dni, korzystania w telefonu kosztowało mnie 150zł. A korzystałem z GPRS/SMS/MMS/rozmowy codziennie ograniczając się oczywiście.

#360802  autor: user_delete10
 20 wrz 2009, 18:25
Matyk pisze:Nie ma cienia wątpliwości że play jest najkorzystniejszą ofertą... Nie ma ściemy 29gr/min do wszystkich BEZ WYJĄTKÓW
A masz chociaż jedną osobę w spisie, która jest z tej wyróżnionej grupy, tego ułamka rynku, do którego nie ma 29gr, że to jest tak istotne dla ciebie ten brak wyjątków w Play? To akurat ma najmniejsze znaczenie w tej ofercie, przeczytaj mój post wyżej, czy ci da do myślenia.

#360861  autor: kwistas
 20 wrz 2009, 23:40
fenix189, rynek się zmienia, ludzie przebierają oferty, sporo wybiera Play, przenosi numer, nie uprzedzał bym faktów, oczywiście nie myślę tu o jakieś dzieciarni, gimnazjalistach, bo oni to i tak siedzą na pakietach smsowch, tylko o ludziach którzy utrzymują się sami, korzystniejszych ofert nie ma. Przeglądając oferty tylko mBank może dać uczciwsze warunki, Play daje najłatwiejsze rozwiązania, haczyków nie ma.

Nie wiem skąd ten Twój opór do Play, wiem jedno, nie ma sensu płacić za prestiż, znajomi znajomymi znam sporo osób którzy się przekonali do Play, sami z czasem przyznali że przepłacali. :wink:

#360874  autor: radar77
 21 wrz 2009, 07:42
fenix189 pisze:
Matyk pisze:Nie ma cienia wątpliwości że play jest najkorzystniejszą ofertą... Nie ma ściemy 29gr/min do wszystkich BEZ WYJĄTKÓW
A masz chociaż jedną osobę w spisie, która jest z tej wyróżnionej grupy, tego ułamka rynku, do którego nie ma 29gr, że to jest tak istotne dla ciebie ten brak wyjątków w Play? To akurat ma najmniejsze znaczenie w tej ofercie, przeczytaj mój post wyżej, czy ci da do myślenia.
Ja np. jestem związany umową z Orange i dzięki temu mogłem sobie podejrzeć online wykresik moich połączeń, i tak:

PTC - 4,5%
Plus - 25%
Orange - 20%
P4 - 45%
stacjonarne - 5,5%

Tak się składa, że trochę znajomych i rodzina siedzi już w Play. Więc głupotą jest płacenie ok. 70gr. /min do nich.

pozdrawiam
r.

#360879  autor: user_delete7
 21 wrz 2009, 09:32
tak jak moja rodzina i znajomi są już w Play przeskok z Orange ;-) nie ma co gadać ale oferta P4 jest jasna i prosta dlatego każdy kto umie liczyć wybiera Play 8)

#360886  autor: marcinb
 21 wrz 2009, 10:22
[center]Nie ma jednej idealnej oferty dla każdego.
Nie piszcie, że jedna taryfa jest dobra dla wszystkich![/center]

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#360931  autor: cudny
 21 wrz 2009, 12:56
matyk 29gr do wszystkich to faktycznie dobra stawka ale liczy się coś więcej, chociażby dodatkowe minuty do wybrango numeru czy paczka sms. Coś co wychodzi ponad zwykłe gołe stawki. Dlatego będę uparcie twierdził że w tym zestawieniu na kartę będzie dobry mix orange. Może to taka bardziej złożona opcja ale tez na kartę.

#360936  autor: Rezo
 21 wrz 2009, 13:17
cudny pisze:matyk 29gr do wszystkich to faktycznie dobra stawka ale liczy się coś więcej, chociażby dodatkowe minuty do wybrango numeru czy paczka sms. Coś co wychodzi ponad zwykłe gołe stawki. Dlatego będę uparcie twierdził że w tym zestawieniu na kartę będzie dobry mix orange. Może to taka bardziej złożona opcja ale tez na kartę.
Orange mix to w gruncie rzeczy abonament - wiąże cie umowa a pakiety uruchamiane są z początkiem okresu rozliczeniowego i płatne dodatkowo, poza kwotą zobowiązania. Myślę że nie powinno się go porównywać z prepaidami, bo nie ma z nimi za wiele wspólnego...

#360957  autor: user_delete10
 21 wrz 2009, 14:55
kwistas pisze:znajomi znajomymi znam sporo osób którzy się przekonali do Play, sami z czasem przyznali że przepłacali. :wink:
No to jest nieunikniona fala przenosin czy tam zmian nr. do Play. Jeden zmieni, drugiemu będzie już drogo wtedy do niego, też zmieni i tak następni. Ale jak mamy grupkę osób w Orange powiedzmy to chyba im nie opłaca się przechodzić nigdzie bo Play im nie daje wtedy nic...

#360973  autor: cudny
 21 wrz 2009, 16:13
w sumie gregor racja.. złe miejsce na porównanie..

Z samych typowych prepaidów to może NOG być dobry, sam nie korzystam ale moja dziewczyna ma i nie narzeka, dzwoni do mnie za free bo ma numer bezpłatny (przy doładowaniach za 50pln), do innych sieci jakieś minuty dostaje za regularne doładowania, i jeszcze swojej mamie daje żeby happy day wykorzystała bo sama nie jest w stanie 3h wydzwonić w ciągu jednego dnia.

trochę trzeba się dostosować ale może się opłacać

#360977  autor: Btk_Tomas
 21 wrz 2009, 16:21
marcinb pisze:[center]Nie ma jednej idealnej oferty dla każdego.
Nie piszcie, że jedna taryfa jest dobra dla wszystkich![/center]
Święte słowa.
Mój wykres w Orange wygląda tak:
Sieć PTC - 2.67%
Sieć P4 - 3.61%
Orange - 89.84%
Sieć Polkomtel - 3.88%
Średnia z 3 miesięcy, chyba nikt mi nie powie że powinienem zmienić Orange na Play.