wojtek83 pisze:Biotyt, może spróbuj napisać o tym na blogu rzecznika Orange. Może będzie mógł Ci pomóc w rozwiązaniu problemu.
Tak wczoraj wieczorem pomyślałem więc napisałem do niego w tej sprawie. Powinien mnie pamiętać tym bardziej, że kiedyś wygrałem u niego książkę i wymieniłem kilka maili.
Nie dziwię się, że Orange wychodzi najkorzystniej jeśli chodzi o bilans przenoszenia numerów z/do ich sieci. Jeśli stosują takie praktyki, to chyba większość w końcu rezygnuje po prostu zmieniając numer.
[ Dodano: 2009-09-18, 17:20 ]
Kontaktowałem się z Erą w sprawie drugiego wniosku. Został odrzucony przez Orange z powodu...
niezgodności danych. Przecież dane się zgadzały na 100% bo uzyskałem je z systemu w salonie Orange! Specjalnie po to poszedłem by uniknąć ponownego odrzucenia wniosku.
[ Dodano: 2009-09-19, 13:44 ]
Kontaktowałem się jeszcze raz z Orange. Udało mi się trafić na bardzo kompetentną konsultantkę. Udzieliła mi szczegółowych wyjaśnień, bardzo mi pomogła. Okazuje się, że drugi wniosek miał identyczne dane co w ich systemie. Został odrzucony z powodu błędnego przekazania go przez Erę gdyż użyto do tego formularza elektronicznego dla klientów biznesowych! Mówiłem, że jest to numer na kartę w Orange i chcę przenieść go do Tak Taka. Czytałem także dokumenty, które podpisywałem i była o nich mowa o przeniesieniu numeru użytkownika, a nie abonenta. Błąd popełnił pracownik salonu Ery przy wysyłaniu wniosku. W poniedziałek złożę trzeci raz wniosek z wyjaśnieniami. Mam nadzieję, że będzie w końcu prawidłowy i rozpatrzony pozytywnie. Poinformuje o wszystkim.
[ Dodano: 2009-09-21, 12:57 ]
Dzisiaj byłem w salonie Ery. Wyjaśniłem całą sytuację. Konsultantka dzwoniła do działu przeniesień by zbadać zaistniałą sytuację. Zeszło się prawię godzinę, ale zapewniała, że ten wniosek, który dzisiaj złożyłem powinien już być rozpatrzony pozytywnie. Czekam właśnie co teraz zrobi Orange. Wścieknę się gdy znowu mój wniosek zostanie odrzucony.
[ Dodano: 2009-09-23, 10:53 ]
Wniosek został przyjęty przez Orange jednak cała sytuacja coraz bardziej mnie irytuje. Już drugi dzień czeka, aż Orange zrealizuje mój wniosek. Bezczelnie napisali, że jego realizacja trwa zwykle do 7 dni (co w domyśle oznacza, że może jeszcze dłużej). Przeniesienia miało być w 24h! Rozumiem, że mają problemy z terminami, ale to już przesada gdy będzie to trwać ponad tydzień!
[ Dodano: 2009-09-28, 15:16 ]
Dzisiaj byłem po odbiór startera w salonie Ery, na który będzie przeniesiony mój numer. Okazuje się, że starter mogłem odebrać już wcześniej gdyż bez potwierdzenia jego odbioru Orange nie może zrealizować wniosku. Bałagan przy tym niesamowity, niedoinformowanie konsultantów i mnie jako użytkownika. Na szczęście mam już starter i dzisiaj w nocy nastąpi przełączenie numeru. Mam nadzieję, że bezproblemowe.