• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #321128  autor: Bartas
 04 mar 2009, 16:48
Witam. Mam takie pytanie moj znajomy ma mixplusa i wyslal smsa zeby sprawdzic ile doladowan zostalo mu do konca umowy i przyszedl sms zwrotny o takiej tresci: Twoj okres karencji minal a konto ma wazne do 2010 tzn. ze umowa mu sie skonczyla czy nie? Jak to wogole wyglada? Pozdrawiam.

*B@rt@s*

#321136  autor: Kaczy
 04 mar 2009, 17:57
Bartas pisze:ze umowa mu sie skonczyla czy nie?
Umowa przeszła na czas nieokreślony. Jak nic nie będziesz robić to po tym 2010 roku będziesz musiał dalej doładowywać konto.
Żeby zakończyć umowę należy przejść na ofertę simplus i wtedy można bezkarnie wyrzucić kartę w kąt.

...::: Made for loneliness :::...
 #321227  autor: kwicun
 05 mar 2009, 13:51
Bartas pisze:Witam. Mam takie pytanie moj znajomy ma mixplusa i wyslal smsa zeby sprawdzic ile doladowan zostalo mu do konca umowy i przyszedl sms zwrotny o takiej tresci: Twoj okres karencji minal a konto ma wazne do 2010 tzn. ze umowa mu sie skonczyla czy nie? Jak to wogole wyglada? Pozdrawiam.
A jeśli będzie chciał przedłużyć umowę, to ważność konta się wyzeruje i będzie miało tylko miesiąc. Jak np podpisze umowę 1 kwietnia, to będzie ważne do 1 maja.

Obrazek

#321893  autor: s7owik
 09 mar 2009, 12:43
Nieprawda. Po wykonaniu wszystkich doładowań w Mixplus III umowa automatycznie zostaje rozwiązana. W takim razie od razu po wykonaniu ostatniego doładowania możesz wyrzucić tą kartę. Jeśli chcesz dalej mieć ten numer to są 3 możliwości:
-przedłużasz umowę
-dalej jesteś w Mixplusie
-przechodzisz na Simplusa bezpłatnym kodem *147*90#

Ważność konta do 2010 roku mówi tyle, że nie trzeba zasilać do tego czasu konta, żeby mieć aktywne rozmowy wychodzące. W Mixplusie umowa od samego początku jest na czas nieokreślony (można spojrzeć w umowę). Umowa jest na wykonanie określonej liczby zasileń. Można zrobić wszystkie zasilenia w ciągu miesiąca i wyrzucić kartę.

#322051  autor: Kaczy
 09 mar 2009, 22:23
s7owik pisze:W Mixplusie umowa od samego początku jest na czas nieokreślony (można spojrzeć w umowę). Umowa jest na wykonanie określonej liczby zasileń. Można zrobić wszystkie zasilenia w ciągu miesiąca i wyrzucić kartę.
Umowa na abonament też jest na czas nieokreślony. W umowie jest zapis, że można ją rozwiązać po 2 latach. Ale jak miną te 2 lata i jej nie rozwiążesz to dalej Cię obowiązuje i jak wyrzucisz kartę to będziesz miał problemy.
Identycznie jest w Mixie. Jak wyrzucisz kartę a nie rozwiążesz umowy zapłacisz karę.

#322416  autor: s7owik
 11 mar 2009, 19:29
Rezygnować trzeba tylko w abonamencie.
W Mixie po wykonaniu zasileń nie jesteś już niczym zobowiązany, umowa kończy się wraz z ostatnim zasileniem. Co zrobisz z kartą- twoja sprawa. Robiąc ostatnie zasilenie, 72 godziny po nim można bez problemu przejść na Simplusa wpisując ten śmieszny kod (nie musisz o tym nikogo informować). Jak nie zasilasz tego numeru, po upływie ważności konta za jakiś czas numer jest blokowany jak na przykład przy kradzieży i w każdym momencie można go odblokować przez zasilenie konta dzwoniąc na 2601...:)

#322420  autor: Kaczy
 11 mar 2009, 19:52
s7owik pisze:Jak nie zasilasz tego numeru, po upływie ważności konta za jakiś czas numer jest blokowany
Blokowany? I co potem? Czy po takiej blokadzie można przedłużyć umowę albo odbierać połączenia?

Nie wiem skąd masz taką wiedzę, ale ja nie chwaląc się pracowałem ponad rok w salonie Plusa i trochę wiem :)

#322434  autor: s7owik
 11 mar 2009, 20:39
Blokowany tak jak każdy numer bez zasilenia czy przy debecie. Jeśli zostają takie same warunki to bez zasileń powstają zaległe doładowania, z tym, że za te zaległe doładowania w żaden sposób nie odpowiadasz. Jeśli po umowie po upływie ważności konta nie zasilasz konta dwa miesiące, żeby odblokować ten numer trzeba zasilić konto właśnie dwa razy. Jeśli osiem miesięcy- 8 razy. Ostatnio właśnie miałem taki przypadek, że klientowi bardzo zależało na numerze i zasilił konto osiem razy, ważność konta mu mijała bodajże w sierpniu 2008. Miał ponad 240 złotych i ważność na niecałe 30 dni.
Jestem konsultantem telefonicznym i takich sytuacji mamy kilka razy dziennie :)

P.s. Umowę po odblokowaniu bez problemu można przedłużyć, wracasz do poprzedniego stanu.

#322441  autor: Kaczy
 11 mar 2009, 21:07
s7owik pisze:Jeśli po umowie po upływie ważności konta nie zasilasz konta dwa miesiące, żeby odblokować ten numer trzeba zasilić konto właśnie dwa razy.
To jaki to koniec umowy jak trzeba zasilać konto (obowiązkowo). A jak nie doładujesz 8 razy to Ci przyślą pisemko, że nie spełniłeś warunków umowy, w której byłeś zobowiązany ładować konto co miesiąc.

#322457  autor: s7owik
 11 mar 2009, 21:44
Ok, na pewno wiesz, że zwykły starter Simplusa jest blokowany w ten sam sposób, jeśli konto nie jest zasilane przez pewien czas, a konkretnie blokowane jest jeśli minie 42 dni od momentu zablokowania rozmów wychodzących. Tak samo jest z numerem Mixa 3, z tym, że w Simplusie żeby odblokować można zasilić konto piątakiem, a w Mixplusie kwotą jaką byłeś zobowiązany i to tyle razy ile było 30-dniowych okresów bez zasilenia.
A konta po umowie nie trzeba zasilać obowiązkowo. Konto trzeba zasilić wtedy, jeśli chcesz wrócić do tego numeru. I żadna nota obciążeniowa nie jest wtedy wysyłana. Gdyby było 8 zaległych zasileń w ramach umowy to już by się tym zajęła firma windykacyjna :P A jeśli jest po umowie- możesz do mnie zadzwonić i zasilę Ci te konto : )

Tym różni się koniec umowy od umowy, że w razie niezasilenia konta po umowie nie masz za to nic, a w ramach umowy-wiadomo, pisemko. A konto rzeczywiście, jeśli chcesz być nadal w Mixie i używać numeru to trzeba obowiązkowo zasilać konto

#322473  autor: despera
 11 mar 2009, 23:06
Kaczy - a jaki masz % od tego biedaka z MixPlusa że go tak nagadujesz? Jak ma np. mix na 24x30pln to z chwila dokonania 24 doładowania może kartę spalić... lub korzystać nadal z oferty MIXplus na takich zasadach jak ma - tylko dochodzi możliwość rezygnacji w dowolnym momencie i nie musi o tym nikogo informować... ważność karty sama wyjdzie....

Umowa mija i tyle... no chyba ze ktoś nie umie liczyć i nagle mu się zapomniało i dokona 10 z 24 doładowań w ramach umowy i liczy że op się nie kapnie...

Z życia 2 mixplusy się po umowie "wyłączyły" i tyle - nawet w umowie jest JASNO napisane... - ale co tam przecie jesteśmy tylko klientami....
Kaczy pisze: Nie wiem skąd masz taką wiedzę, ale ja nie chwaląc się pracowałem ponad rok w salonie Plusa i trochę wiem :)
no coment....

#337017  autor: widex
 24 maja 2009, 11:30
Jeżeli użytkownik przejdzie kodem *147*90# z mixPlus III na Simpusa, to czy traci środki z konta?

Ten numer docelowo ma być przeniesiony do Play.

#337222  autor: jablo
 25 maja 2009, 11:25
Środki zostaja po migracji do SImplusa.

#337229  autor: piokuk
 25 maja 2009, 12:34
Mam pytanie: po pojawieniu się taryfy mixplus IV zostałem poinformowany przez pracownika jednego z salonów, że nie ma już możliwości przejścia z mixplusa (miałem wtedy spłaconą III) na simplusa. Idąc za jego radą zmieniłem sobie III na IV. Potem okazało się, że w III taka możliwość cały czas jeszcze była. Czy to się da odkręcić i wrócić do mixplus III)? Na infolinii mówią, że nie. Ale czy to jest takie "nie, bo nie" czy też rzeczywiście nic się tutaj nie da zrobić.

#337270  autor: widex
 25 maja 2009, 17:13
Technicznie tpo dwie różne platformy rozliczeniowe, więc nie można.
 #343482  autor: johanaa1988
 28 cze 2009, 18:06
umowę można przedłożyć 5 dni po dokonaniu ostatniego zasilenia wtedy już powinna być dostępna oferta dla danego numeru

#343535  autor: guzikowalbn
 28 cze 2009, 21:13
nie trzeba pracować w BOK Plusa, czy Salonie, żeby na stronie Plusa przeczytać, że z chwilą realizacji wszystkich zasileń w MixPlus numer przeniesiony zostanie do taryfy pokontraktowej. I nie chodzi o Simplusa. Warunki Mixa zostają, tyle, że każdy nominał doładowania ma wpływ na ważność konta (a nie tak jak w umowie tylko i wyłącznie kwota deklarowana).

Ofc przejście na taryfę pokontraktową jest możliwe jedynie dla tych , którzy wcześniej zmigrują na MixPlus IV (dla MixPlus III to nie działa).

Mało tego będąc w taryfie pokontraktowej można zarówno w dowolnym czasie przedłużyć umowę, czy zmienić na Simplus, czy abonament.

;-)

#343536  autor: martini
 28 cze 2009, 21:25
właśnie miałem dopisać tą dobrą informację po wykonaniu wszystkich zasileń w mixplus 4 można zmigrować do SIMPLUSa taryfy Twój Profil - działa na tej samej platformie trzeba wysłać SMS pod numer chyba 2699 o treści SIMPLUS zmiana bezpłatna, zachowuję się stan konta, pakiety dostępne przepadają przy zmianie
zatem można wkońcu zmieniać - tylko po co dalej siedzieć w "największej sieci w Polsce"

#359877  autor: Zephon
 16 wrz 2009, 11:53
A ja mam takie pytanie: wczoraj doładowałem ostatnie 30zł, po sprawdzeniu ile doładowań pisze, że okres karencji minął, w salonie kazali mi wysłać sms o treści simplus pod numer 2699, po czym otrzymałem smsa zwrotnego, że usługa nie może być zrealizowana i proszą zadzwonić na infolinię. Ocb?

Samsung R200s=>Siemens A52=>Nokia 6020=>Siemens CX65=>Sony Ericsson D750i=>Nokia N73 ME=>Samsung D900i=>Motorola E8=>Nokia C5=>Sony Ericsson Xperia Arc S=>Samsung Galaxy S III=> HTC One m7=> HTC 10=> HTC U12+

#359887  autor: darase
 16 wrz 2009, 13:16
Wkradł się błąd ! Tak myślę, środki na koncie po przejściu z mixa na simplusa przepadają. Oferty w simplusie są korzystniejsze niż w mixie i większość po doładowaniach uciekłoby do sim+

eCoal i nie ma problemu :-)