Radzę nie podchodzić do tego tak hop-siup.
U mnie wyglądało to tak:
Początek maja koniec umowy z tpsa, telefon off, net off.
Składam w połowie maja zamówienie na netie na niekatywne łącze (bo brak abo w tp)
Przychodzi odpowiedź: brak możliwości technicznych.
Składam zamówienie w czerwcu, przychodzi odpowiedź: brak możliwości technicznych.
ABSOLUTNIE NIKT tam na 227111111 nie jest w stanie mi powiedzieć ocb, siedzą tam na telefonach same pionki od składania zamówien i wklepywania je w system, proponują BSA - podziękowałem.
Trzeciej umowy nie chcieli ze mną podpisać...
Byłem zmuszony wrócić do tpsa, zawrotne 1mbit za 64zł + 21,35zł zawieszka rozłożona na raty.
Mój adres przez ten cały czas jak i teraz jest dostępny w sprawdzaczce jak i na stronie w.w jako OK.
Telefon i internet w pakiecie : LLU(i)+LLU(t): Usługa dostępna. (numer routingowy C7172) Maksymalna prędkość ściągania (Mbit/s): 15,5
Tylko telefon : WiMAX: Usługa dostępna
Tylko internet : LLU: Usługa dostępna Maksymalna prędkość ściągania (Mbit/s): 15,5
OneOffice : Usługa niedostępna
Usługi mobilne : Netia Mobile: Usługa dostępna
Gdy przyszedł gość z zewnętrznej firmy tpsa założyć pstn i spisać umowę, zapytałem ocb to odpowiedział, że chodzi o to, że netia nie sięga światłem z bernardyńskiej do mojej ulicy, kończy się na traugutta i załapuję się max. Miernicza w mojej okolicy.
Kłamał, czy nie, nie wiem.