• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 113 z 131
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 131

#359091  autor: xyzak
 11 wrz 2009, 19:39
8 lat z Ideą/Orange. Próbowałem rozmawiać z *400, agentką (kierowała mnie na telepolis.pl :)), oraz w salonie - wszędzie mizeria. Mam okazję załapać się na Ofertę Wewnętrzną - czy ktoś z wtajemniczonych wie czy szykują się jakieś przetasowania w ofercie słuchawek?

#359095  autor: hans1054
 11 wrz 2009, 19:59
Do pracownikow firmy Orange

chciałem się zapytać was na czym polega ten zysk który każdy generuje???

Czy moglibyście napisać jaki zysk od najmniej kwoty do największej generuje klient indywidualny i biznesowy??

Jak rozumiem im większy zysk tym lepsza oferta?? jak to sie w ogóle przekłada na przedłużenie umowy.

Ja dostałem ekstra warunki lecz musiałem sie trochę nagimnastykować zanim takowa ofertę otrzymałem

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#359137  autor: derekpl
 11 wrz 2009, 23:38
Do hans1054 - co rozumiesz przez "musiałem sie trochę nagimnastykować" ?

#359228  autor: kamil1221
 12 wrz 2009, 13:53
System robi ofertę na podstawie 3 ostatnich mies.
Więc najlepiej przekroczyć przed podpisaniem aneksu swój abonament tak minimum o 20zł mies. więcej.

#359317  autor: awa2001
 13 wrz 2009, 00:44
hans1054 pisze:Do pracownikow firmy Orange

chciałem się zapytać was na czym polega ten zysk który każdy generuje???

zysk jaki generujesz polega na tym ile Ty dzwonisz do Orange i ile ludzi z innych sieci dzwoni do Ciebie

Czy moglibyście napisać jaki zysk od najmniej kwoty do największej generuje klient indywidualny i biznesowy??

nikt nie jest w stanie tego napisać:) najniższy zysk to 0 zł, to odbiorcy orangowych klientówJ
ak rozumiem im większy zysk tym lepsza oferta?? jak to sie w ogóle przekłada na przedłużenie umowy.

dokladnie tak

Ja dostałem ekstra warunki lecz musiałem sie trochę nagimnastykować zanim takowa ofertę otrzymałem
P.S. Wróciły rabaty:)))) doradzam przedluzac teraz, zeby znowu nie zabrali, mozna dostać do 200 zł netto ( zaleznie od swojego zysku).Słusznie doradza mój przedmówca, warto chociaż lekko przekroczyć ostatni rachunek.

#359341  autor: piotr2802
 13 wrz 2009, 11:01
A moze poczekać do 18 września, kiedy będą urodziny Orange. Coś chyba powinni zaproponować....

#359345  autor: kamil1221
 13 wrz 2009, 11:13
Szczerze - wątpię.

#359364  autor: corner
 13 wrz 2009, 12:46
Zysk jest zależny od bardzo wielu czynników. Konsultant propozycji widzi tylko wynik - zysk w złotówkach (czasami jest strata ;)). Od zysku zależy oferta, ale zwykły konsultant propozycji nie zna algorytmu wyliczania zysku. Nie zna wartości granicznych w których pojawia się wyższy rabat (chyba że mniej-więcej).

Czasami zysk w przypadku małych abonamentów jest kosmicznie duży (prawdopodobnie wynika to z dużej ilości połączeń odbieranych), a czasami przy wysokich taryfach zysk nie jest taki duży (ktoś pewnie tylko dzwoni wykorzystując do cna darmowe numery i tym podobne).

#359366  autor: awa2001
 13 wrz 2009, 13:13
gdyby było coś na urodziny to juz by dali, ale do 18 wrzesnia spokojnie mozesz poczekać, gdzieś coś slyszalam o nowej ofercie, ale narazie probuję się dowiedziec czy to plotka czy coś poważnego

#359474  autor: squash0
 14 wrz 2009, 00:38
awa2001 pisze:.S. Wróciły rabaty:)))) doradzam przedluzac teraz, zeby znowu nie zabrali, mozna dostać do 200 zł netto ( zaleznie od swojego zysku).Słusznie doradza mój przedmówca, warto chociaż lekko przekroczyć ostatni rachunek.
Jakie rabaty? Propozycja kupna telefonu w (abo dla firm w wysokości 107zł) za 815 zł gdy dla nowego klienta cena wynosi 230zł to jest rabat? No chyba taki że ja daje go Orange. haha
Zysk klient generuje chyba jak płaci abonament a wcale nie dzwoni bo ja przekraczałem co miesiąc o ponad 100zł to rabaty przedstawiłem kilka postów wyżej oraz poniżej
squash0 pisze:1. Abonament Extra Minuty do W.. 250 ,107zł , tel. Nokia 5800 w cenie 815zł
:mrgreen: :smt010 od razu podziękowałem

Propozyzja w Propozycji telefonicznej

1. Abo Extra minuty do W.. 125 ,61zł , tel.Nokia 5800 w cenie 915zł :cry: umowa na 24 , a przy

#359483  autor: awa2001
 14 wrz 2009, 09:20
nie, zysku nie generuje kwota abonamentu, ani staż.
Wróciły wieksze rabaty było max75 zl netto, jest 200 zl netto
nie pisze o ofercie firmowej
dostales rabat adekwatny do zysku
p.s. staramy sie na tym forum udzielac informacji merytorycznych, ironia, wysmiewanie, szydzenie mile widziana jest na forach typu www.nastolatki.pl. Jeśli masz pytanie zadaj je, w miare mozliwosci odpowiemy.

#359565  autor: theWitcher
 14 wrz 2009, 17:35
squash0 pisze:
awa2001 pisze:.S. Wróciły rabaty:)))) doradzam przedluzac teraz, zeby znowu nie zabrali, mozna dostać do 200 zł netto ( zaleznie od swojego zysku).Słusznie doradza mój przedmówca, warto chociaż lekko przekroczyć ostatni rachunek.
Jakie rabaty? Propozycja kupna telefonu w (abo dla firm w wysokości 107zł) za 815 zł gdy dla nowego klienta cena wynosi 230zł to jest rabat? No chyba taki że ja daje go Orange. haha
Zysk klient generuje chyba jak płaci abonament a wcale nie dzwoni bo ja przekraczałem co miesiąc o ponad 100zł to rabaty przedstawiłem kilka postów wyżej oraz poniżej
squash0 pisze:1. Abonament Extra Minuty do W.. 250 ,107zł , tel. Nokia 5800 w cenie 815zł
:mrgreen: :smt010 od razu podziękowałem

Propozyzja w Propozycji telefonicznej

1. Abo Extra minuty do W.. 125 ,61zł , tel.Nokia 5800 w cenie 915zł :cry: umowa na 24 , a przy
Czy my Ci tą ofertę składaliśmy? Czy możemy cokolwiek zrobić, żebyś wymarzony telefon dostał za tyle, za ile chcesz go dostać?

Wierz mi, gdyby to ode mnie zależało, to dostałbyś tą zakichaną 5800 za złotówkę, jeszcze dorzuciłbym Ci Omnię HD w prezencie. Masz problem z tym, jaką ofertę Ci zaproponowali? Albo:
1. idź do salonu, powiedz im że popatrzyłeś w internecie, tam jest o tyle taniej, czemu Ty masz drożej, itd. itp. niech się pocą żeby Ci wytłumaczyć
2. przejdź do Play'a

#359570  autor: squash0
 14 wrz 2009, 18:03
Ale w dalszym ciągu nie chcecie napisać co generuje zysk. Ja o to akurat nie pytałem ,ale dlatego napisałem poprzedniego posta bo skoro przy abo za 30zł wydzwaniam co miesiąc na kwote 130 zł (razem z abonamentem ) i chyba nie wygenerowałem zysku skoro takie ceny i dali zamiast upustów na telefon. Więc też bym chciał wiedzieć co generuje zysk? Rachunki po 1000zł ? Czy to też by było za mało?

Ok, dziś poszedłem znów do salonu wiedziony tym że są rabaty i dostałem dobrą propozycję ,stary mój abonament i ta nieszczęsna Nokia 5800 za 391zl + vat.(po odjęciu punktów profit) Ucieszony zgodziłem się podpisać przedłużenie umowy , konsultantka przynisła telefon. I nie kupiłem bo się podobno okazało że te numery seryjne nie mogą być sprzedane do mojego abonamentu a tych właściwych nie ma narazie w magazynie nawet.
Czy drodzy konsultanci możecie mi to wytłumaczyć. bo w salonie pani nie potrafiła.
A więc jeśli chodzi o kpinę to raczej Orange kpi chyba sobie ze mnie a nie odwrotnie.
Jestem bardzo ciekaw odpowiedzi. W żadnym wypadku z was nie kpie, szanuje że próbujecie pomagać.
więc wytłumaczcie mi jak to jest że telefon który fizycznie trzymałem już w ręku nie mógł zostać mi sprzedany tylko dlatego że on jest przeznaczony tylko do nowych abonamentów. A do mojego jaki jest ? z innym softem? Nie rozumiem co ma numer seryjny telefony do abonamentu. I nie winie tu pani z salonu bo ona podała mi cenę ,przyniosła fona i nie mogła mi go sprzedać bo system odmówił.
No chyba że mnie w konia robiła cały czas.

#359659  autor: awa2001
 14 wrz 2009, 23:35
squash0 pisze:
Ale w dalszym ciągu nie chcecie napisać co generuje zysk.

napisalam co to jest zysk wyraźnie kilka postów wczesniej
Ja o to akurat nie pytałem ,ale dlatego napisałem poprzedniego posta bo skoro przy abo za 30zł wydzwaniam co miesiąc na kwote 130 zł (razem z abonamentem ) i chyba nie wygenerowałem zysku skoro takie ceny i dali zamiast upustów na telefon. Więc też bym chciał wiedzieć co generuje zysk? Rachunki po 1000zł ? Czy to też by było za mało?

Ok, dziś poszedłem znów do salonu wiedziony tym że są rabaty i dostałem dobrą propozycję ,stary mój abonament i ta nieszczęsna Nokia 5800 za 391zl + vat.(po odjęciu punktów profit) Ucieszony zgodziłem się podpisać przedłużenie umowy , konsultantka przynisła telefon. I nie kupiłem bo się podobno okazało że te numery seryjne nie mogą być sprzedane do mojego abonamentu a tych właściwych nie ma narazie w magazynie nawet.
Czy drodzy konsultanci możecie mi to wytłumaczyć. bo w salonie pani nie potrafiła.
A więc jeśli chodzi o kpinę to raczej Orange kpi chyba sobie ze mnie a nie odwrotnie.
Jestem bardzo ciekaw odpowiedzi. W żadnym wypadku z was nie kpie, szanuje że próbujecie pomagać.
więc wytłumaczcie mi jak to jest że telefon który fizycznie trzymałem już w ręku nie mógł zostać mi sprzedany tylko dlatego że on jest przeznaczony tylko do nowych abonamentów. A do mojego jaki jest ? z innym softem? Nie rozumiem co ma numer seryjny telefony do abonamentu. I nie winie tu pani z salonu bo ona podała mi cenę ,przyniosła fona i nie mogła mi go sprzedać bo system odmówił.
No chyba że mnie w konia robiła cały czas.
nie wiem o co chodzi z tymi numerami seryjnymi, ja wysyłam tę Nokię każdemu kto ją chce kupić i jak dotąd problemu nie było.
jak chcesz daj mi swoj numer na pryw, sprawdze jutro czy robiła Cię w konia.

#359662  autor: kamil1221
 14 wrz 2009, 23:54
Co jakiś czas tak jest, że telefon jest na salonie a nie da się sprzedać bo:
- jest zakupiony ale w systemie Orange nie ma go przypisanego do dilera i gdyby sprzedać taki telefon, którego nie ma w bazie danych – diler nie dostanie za niego refundacji (soft odrzuca nr seryjny).

#359677  autor: awa2001
 15 wrz 2009, 08:20
Ale dotyczy to tylko salonów? bo na Propozycji jeszcze się z tym nie spotkalam:) za to są u nas "wirtualne telefony", czyli widnieje niby 1 sztuka, ale jak chcę sprzedać to mam konunikat, że brak towaru.
Rozwalił mnie dziś klient: czy ma Pani może telefon z aparatem fotograficznym, ale lustrzanką?
P.S. Pamiętajcie o punktach Profit, dzis do polnocy, doladowanie brakujących punktów pod *300, potem 4, potem 0.

#359680  autor: kobus
 15 wrz 2009, 08:35
a czy jak mam 520 pkt profit to moge na cos je wykorzystac? bo zbytnio nie wiem:(

#359688  autor: adam.wisnia
 15 wrz 2009, 09:56
awa2001 pisze: P.S. Pamiętajcie o punktach Profit, dzis do polnocy, doladowanie brakujących punktów pod *300, potem 4, potem 0.
To w końcu można to wykorzystać na przedłużenie do końca roku?

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1958761

#359689  autor: kamil1221
 15 wrz 2009, 10:12
Tak można do 31 Grudnia w propozycji.
awa2001 pisze:Ale dotyczy to tylko salonów?
Tylko salonów.
  • Strona 113 z 131
  • 1
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 131
  • 1
  • 111
  • 112