yagi pisze:Play buduje sie z GSM i UMTS na maszcie Plusa w Lisiej Gorze kolo Tarnowa. Stacja jest juz prawie gotowa

Znów dobre info

To co najmniej druga lokalizacja współdzielona z masztem Plusika. Ciekawe czy Polkomtel ma tam już jakiś czas ten maszt i działającą stację czy może nawet od początku budują się "wspólnie"

Do tego, wiemy- dzięki dobremu ludkowi-, że P4 ma też, co najmniej, jedną stację na maszcie Centka. Ktoś z P4 powiedział mi w kwietniu tego roku, że operator Play będzie stawiać stacje na/przy konstrukcjach W3- nie chciało mi się wtedy wierzyć. Dotychczas w Wielkopolsce, jak widziałem jakieś "wspólne" konstrukcje, to wielkie kominy czy maszty TP Emitel

Czyli powoli W3 jakby "przyzwyczaja' się do istnienia czterech operatorów infrastrukturalnych
Cieszę się z tego, bo wolę stacje na porządnie wykonanych masztach niż rozpadających się kominach, jak w mojej miejscowości: na starym kominie mleczarni. W kwietniu wisiały niepodłączone anteny sektorowe, a już były zabrudzone dymem z komina, choć może i to dobrze, bo teraz już się nie rzucają w oczy, gdyby któremuś ludkowi, z ciemnogrodu, chciało się protestować, nie wiedząc zapewne o co
[ Dodano: 2009-09-21, 12:51 ]
elrond; Strzałkowo jest

, ale mógłbyś poprawić: jest Słupica, a chyba miałeś na myśli Słupcę, bo raczej Słupicy w Wlkp. nie ma- może się mylę

I odnośnie Kostrzyna: są obok siebie Kostrzyn Wielkopolski i Kostrzyn, k. Poznania- chyba miałeś na myśli ten sam, jeden Kostrzyn

Dzięki i pozdro!