tuptuś pisze:Witam,
jestem abonentem sieci Era (dokładnie Nowa Era 40). Chciałabym jednak wrócić do sieci Plusa i tu mam pewien problem, ponieważ został mi jeszcze rok do zakończenia umowy. Jednak w rodzinie mam osobę chętną do przejęcia mojego abonamentu. W związku z tym pytanie: czy jest możliwe przepisanie na kogoś mojej umowy? Na stronie Ery znalazłam tylko informacje na temat Ery Biznes.
Dziękuję z góry za pomoc.

Musisz zrobić cesję(koszt 61 zł brutto). Warunkiem cesji są opłacone wszystkie faktury, łącznie z bieżącą. Pieniądze muszą być zaksięgowane. Jeżeli ten warunek jest spełniony masz dwa wyjścia: udać się do punktu Ery(TYLKO salon lub sklep firmowy) i na miejscu zostanie wydrukowany Ci formularz cesji lub zadzwonić do BOA i zamówić taki formularz pocztą.
Jak już będziesz miała formularz, podpisujesz się pod nim i w zasadzie Twoja rola tutaj się już kończy.
Osoba na którą telefon ma być przepisany udaje się z tym podpisanym formularzem do punktu(tu już może być każdy punkt) i dokonuje cesji. Musi mieć oczywiście przy sobie dokumenty takie jak do zawarcia nowej umowy, chyba że ma już jakiś inny telefon w Erze na siebie.
Opłata 61 zł pojawi się na pierwszej fakturze po cesji. Sam formularz jest ważny 21 dni.
W zasadzie jeszcze jedna ważna informacja o której przy cesji warto wiedzieć to taka, że po cesji wygasają punkty Era Premia. Warto wykorzystać wcześniej.