• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #358888  autor: aniess
 10 wrz 2009, 21:00
witam, kupilam starter play fresh. mam telefon w plus gsm z simlockiem i telefon który tez był w plus gsm ale ma zdjętego simlocka. na obu telefonach(nokia 6280 i 6500slide) pojawia sie komunikat ze karta sim jest niewlaściwa. co zrobić?
Prosze o szybka odpowiedz.

#358891  autor: marcinb
 10 wrz 2009, 21:14
Temat powinien brzmieć: problem z telefonem.

Komórka ze ściągniętym simlockiem - próbowałaś uzywać w niej karrty innych sieci?

Starter play fresh - masz możliwość załadowania go do jeszcze jakiegoś telefonu bez blokady?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#358892  autor: aniess
 10 wrz 2009, 21:17
tak, w tel ze sciagnietym simlockiem dzialaja heyah, simplus, i era (te probowałam) wiec wydaje mi sie ze z tel. wszystko ok. :>
dlatego dziwi mnie ze play fres nie działa bo chyba play to od plusa jest ?

#358903  autor: kwistas
 10 wrz 2009, 22:02
aniess, jakiego Plusa??? :mrgreen: To oddzielny operator, korzysta tylko po za swoim zasięgiem z zasięgu Plusa ;) Włóż kartę sim Playa do innego telefonu bez simlocka i zobacz czy będzie ten sam komunikat. Jeśli będzie ten sam problem to karta sim kaput. :wink:

#359049  autor: Marens
 11 wrz 2009, 15:20
Są dwie możliwości:
1) obydwa telefony mają simlocka
2) karta sim jest uszkodzona