Witajcie.
Wiem, że temat PLUSa i rezygnacji z umów już jest [i zajmuje ho ho i jeszcze trochę], ale tak naprawdę nic mi to nie mówi, bo ja od zawsze używam pre-paid i nigdy z umowami abonamentowymi nie miałam do czynienia.
Mój tato skusił się i prawie dwa lata temu wziął telefon na 2 lata w Plusie [w październiku].
Mam dosłownie kilka szybkich pytań [nie zależy mi, żeby prowadzić ten wątek w nieskończoność], które pomogą mi zobrazować sobie jak to wszystko ma wyglądać - szczególnie teraz, gdy zmienił się regulamin w Plusie [nie wiem czy w mojej sprawie ma to znaczenie].
1. Nie mogę znaleźć umowy i nie wiem, czy wypowiedzenie powinnam złożyć na 3 czy na 1 miesiąc przed końcem umowy.
Co się stanie jak zapomnę/przeoczę ?
BARDZO nie chcemy korzystać już w usług tej sieci. Docelowo chciałabym zakończyć abonament w październiku i przejść na pre-paid Simplus, po czym przenieść numer do Orange.
Bardzo prosiłabym o pomoc, ponieważ w salonie Plusa w moim mieście nie mam co liczyć na rzetelną obsługę. Gdy tylko wyczują, że nie mam zielonego pojęcia, czy tato musi nadal mieć ten abonament [kwestia przeoczenia terminu zlożenia rezygnacji], to na pewno to wykorzystają. A bardzo chcemy się z tego abonamentu uwolnić.
Zależy mi na czasie [chcielibyśmy dzisiaj/jutro tam podjechać]. Tymczasem idę poszukać tej nieszczęsnej umowy.. która i tak nie mam pojęcia jak się ma do całej tej zmiany regulaminu..
Ale to wszystko skomplikowane jest